HOLANĐANIN TRAŽI OCA HRVATA: Majka ga upoznala kao konobara dok je bila u Dubrovniku, sve što zna je njegovo ime!
Foto: Shutterstock, Ana Paunković

drama

HOLANĐANIN TRAŽI OCA HRVATA: Majka ga upoznala kao konobara dok je bila u Dubrovniku, sve što zna je njegovo ime!

Hrvatska -

Jedan Holanđanin se obratio portalu Total Kroacija Njuz za pomoć u pronalaženju oca Hrvata kojeg je njegova majka upoznala tokom letovanja. Nada se da će mu neko pomoći da pronađe oca za kojeg procenjuje da sada ima oko 80 godina.

Od oca ima samo mutnu fotografiju, a zna i da je 1966. godine radio kao konobar u dubrovačkom hotelu Belvi. On je u pismu opisao romansu svojih roditelja.

„Mama je bila na letovanju u Dubrovniku 1966. i 1967. Prve godine je otišla u hotel Belvi, a sledeće godine se vratila u Dubrovnik, ali u drugi hotel, gde je ponovo srela konobara iz hotela Belvi,. tokom njenog odmora, pa su jedan i jedan postali tri posle devet meseci. Pokušala je da dođe do mog oca tako što je poslala pismo za njega u hotel, ali nikada nije dobila odgovor. Nije jasno da li je ikada dobio njenu poruku i da li je saznao o mom postojanju'', napisao je Holanđanin.

„U prošlosti sam preduzeo neke radnje da pronađem svog oca. Napisao sam mejl hotelu, ali nisam dobio nikakvu reakciju. Prošlog meseca sam pokušao da stupim u kontakt sa nekim ko bi mogao da mi pomogne. Naravno, njegovo ime je važno. To je mali problem. Nikada nije napisao svoje ime, tako da znam samo da ga izgovorim po majci: Gojko Smilonić“, dodaje Holanđanin.

Nikoga sa tim imenom nije uspeo da pronađe, a najbliža postojeća imena su, kaže, Smiljanić ili Smilović. On je zaključio da ide i uživo u potragu za ocem, jer će 29. septembra doći u Dubrovnik i ostati dve nedelje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track