UŽASAN EPILOG POŽARA U HRVATSKOJ: Beba umrla, roditelji se bore za život!
Foto: Fb/pero Kajtazi

Tuga

UŽASAN EPILOG POŽARA U HRVATSKOJ: Beba umrla, roditelji se bore za život!

Hrvatska -
RIJEKA - Lekari u riječkoj bolnici, nažalost, nisu uspeli da spasu život bebe koje je u 29. nedelji trudnoće nosila 20-godišnja Antigona Kajtazi, teško povređena u požaru koji je u porodičnoj kući u Karinu Gornjem kod Obrovca izbio u utorak ujutru.

Antigona Kajtazi i njen 26-godišnji suprug Pero u teškom su stanju i još su im ugroženi životi, ali su stabilno, potvrdio je doktor Božidar Krstulović, dežurni lekar na Odeljenju intenzivne nege KBC Rijeka, gde je mladi bračni par smešten.

"Zbog prevelikog šoka tela, nažalost, dete je preminulo", rekao je dr Krstulović. Antigoni Kajtazi, prema Krstulovićevim rečima, teške su opekotine zahvatile oko 50 odsto tela i biće operisana u subotu, a njenom suprugu Peri opekotine su zahvatile oko 40 odsto tela i operisaće ga u ponedeljak. Trenutno su priključeni na aparate za disanje i održavanje pritiska.

"S obzirom da su udisali dim i čađ, teško su im oštećena pluća. U ovom trenutku prognoze je teško davati, kod opekotina na više od 30 odsto tela radi se o visokoj životnoj ugroženosti", rekao je lekar. On je dodao da će im zbog velike površine koju su zahvatile opekotine drugog i trećeg stepena biti presađena koža.

Požar u kojem je stradao bračni par Kajtazi izbio je navodno zbog varničenja električnih instalacija. Mlada žena spavala je u dnevnom boravku kad se zapalio stočić pored zida. Bila je sama u kući, komšije su pozvale supruga kada su videle dim kako ulja iz kuće. Pero je na rukama izneo trudnu Antigonu, koja je u tom momentu bila bez svesti. Sa teškim opekotinama prevezeni su u zadarsku bolnicu, a zatim u KBC Rijeka.

(Zadarski.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track