PLANUO STAN NA 12. SPRATU U ZAGREBU: Probudio sam se, a krevet je goreo. Skočio sam kroz prozor!
Foto: Čitalac 24sata.hr

Jedva izvukli živu glavu

PLANUO STAN NA 12. SPRATU U ZAGREBU: Probudio sam se, a krevet je goreo. Skočio sam kroz prozor!

Hrvatska -

U požaru koji je u nedelju rano ujutro buknuo u stanu u Novom Zagrebu povređeno je dvoje ljudi i jedan vatrogasac.

Kako se saznaje iz zagrebačke policije, požar je buknuo oko 6.15 sati na 12. spratu zgrade u Turininoj ulici. Na teren su izašla 22 vatrogasca sa sedam vozila i lekari Hitne pomoći.

"Probudio sam se i shvatio da krevet na kojem ležim gori. Probudio sam prijatelje koji su osim mene bili u stanu. Jedva smo izvukli živu glavu", u šoku je ispričao muškarac koji je bio u zapaljenom stanu.

"Bio sam van sebe, nisam znao šta da uradim, sve je gorelo. Otvorio sam prozor i onako samo u boksericama skočio na balkon stana na 11. spratu. Malo smo popili, veselili se, a jedan od prijatelja je izgleda ostavio opušak na krevetu koji je izazvao požar", dodao je još u šoku.

Stan inače pripada njegovoj majci koja je odmah posle dojave o požaru dojurila u zgradu. Predstavnik stanara govori da su svi stanari u šoku.

"Cela zgrada je u čađi, šteta je velika, a stan u kojem je došlo do požara je potpuno izgoreo. Među susedima ima i porodica s malom decom, ali srećom, sve je u redu", rekao je predstavnik stanara dodavši kako je voda kojom su vatrogasci gasili vatru ušla u stanove na spratovima ispod.

Kako saznaje 24sata.hr, mladić je u stanu živeo s devojkom. Od ranije je problematičan i kompije su se na njega već žalile.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track