POČELE PRIPREME: Skoplje domaćin prvog Digitalnog samita Zapadnog Balkana
Foto: Profimedia

DIGITALNA AGENDA

POČELE PRIPREME: Skoplje domaćin prvog Digitalnog samita Zapadnog Balkana

Severna Makedonija -

SKOPLJE - U Skoplju će 18. i 19. aprila biti održan prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana koji će okupiti šefove vlada regiona, kao i ministre zadužene za digitalnu agendu iz regiona i iz zemalja članica EU koje učestvuju u Berlinskom procesu.

Digitalni samit okupiće i predstavnike Evropske komisije, Saveta za regionalnu saradnju (RSS), informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama, akademsku zajednicu i mlade s ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga, najavio je RSS.

Vlada u Skoplju je domaćin samita, koji organizuje zajedno sa RSS, u saradnji sa ostalim vladama sa Zapadnog Balkana, Evopskom komisijom i nemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.

foto: Profimedia

Na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana 2018 održaće se panel diskusije na temu digitalne povezanosti, integracije ekonomija Zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanja kibernetičke sigurnosti, unapređenja digitalnih veština, digitalizacije industrije kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija, i drugih.

Digital EXPO je, kako se navodi, važan deo samita i predstavlja jedinstvenu priliku za preduzeća iz digitalne industrije iz regiona i šire da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, kao i da se sastanu i povežu sa potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track