Najnovije vesti

DETALJ BRUTALNOG UBISTVA VANJE KOJI I DALJE MUČI SVE: Kako su ubice ovo znale i zašto je bitno VREME majčine objave na mrežama
Foto: Facebook

DETALJ BRUTALNOG UBISTVA VANJE KOJI I DALJE MUČI SVE: Kako su ubice ovo znale i zašto je bitno VREME majčine objave na mrežama

Severna Makedonija -

Zašto je 14-godišnja Vanja Đorčevska ubijena manje od tri sata nakon otmice, ako je namera bila da se traži otkup za devojčicu?

Ako su planirali da traže otkup, da li su imali logistiku, objekat gde bi skladištili hranu, vodu?

Istraga radi na tome da odgovori na sva neodgovorena pitanja o otmici i ubistvu devojčice.

Vanja Đorčevska, Makedonija
foto: Printscreen/Društvene mreže

S obzirom na to da je Vanja oteta u 7.30 i ubijena oko 10 časova, jer su se, prema rečima jednog od osumnjičenog "stvari otele kontroli", a navodno su otmičari počeli da paniče jer je krenula potraga za devojčicom, postavlja se pitanje kako su za potragu saznali, kada se majka oglasila na Fejsbuku tek u 12.08, dva sata nakon što je dete ubijeno.

Prema izvorima iz istrage, dete je oteto u 7.30 ujutro, a ubijeno je oko 10 u ataru skopskog sela Brazda. Od centra Skoplja do njega se vozi oko pola sata. Put ubica je trajao duže, u međuvremenu su, kako pišu makedonski mediji, stali na benzinskoj pumpi da napune kantu benzina, kojim su kasnije zapalili vozilo ukradeno od ranije ubijenog Pančea Žežovskog.

Osim toga, postavlja se pitanje da li je ubici koji je hladnokrvno ubio dete, nakon što je pet dana ranije ubio drugu osobu, ovo prvo ubistvo u životu, ili mu ruka nije zadrhtala jer je to ranije uradio?

Materijalno stanje glavnog osumnjičenog Ljupča Palevskog takođe unosi pometnju u motive. Kako je čovek koji je 90-ih zaradio milione evra kao građevinski biznismen, gradeći brojne objekte u Debar Malu, dospeo do otmice deteta za iznudu desetina hiljada evra?

Ubica
foto: Makedonska Policija

Istražni organi su svesni da ima mnogo pitanja bez odgovora, ali kažu da bi na njih trebalo da odgovori istraga koja je tek počela.

Da podsetimo, prvoosumnjičeni za dvostruko ubistvo Ljupčo Palevski Palčo uhapšen je sinoć u Turskoj.

Policija je ranije privela pet osoba zbog sumnje da su pomagali ili učestvovali u otmici i ubistvu male Vanje i Žežovskog. Među njima je i otac male Vanje. Četvorici je sinoć određen pritvor do 30 dana.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track