Šarić se krije u tazbini najbližih saradnika u Srpskoj

Čajniče-Rudo-Priboj

Šarić se krije u tazbini najbližih saradnika u Srpskoj

Crna Hronika -
CG mediji, međutim, pišu da inostrane obaveštajne službe ukazuju da se u poslednje vreme kreće na potezu između Crne Gore i Kosmeta

BANJALUKA - Ukoliko se odbegli narko-bos Darko Šarić krije na teritoriji BiH, on bi prilično lako mogao da se kreće na potezu Čajniče-Rudo-Priboj, jer na tom području ima jaku vezu jataka.Pozivajući se na izvor iz bezbednosnih službi BiH, list navodi da se te veze proveravaju, nakon što su mediji u Srbiji objavili da Šarić povremeno boravi u Podrinju, odakle se prebacuje u Srbiju pod lažnim identitetom.List podseća na ranija pisanja da je Šarić sa saradnicima, pre nego što je došao u žižu javnosti, bio čest gost Pala, Sokoca, Jahorine i Sarajeva.

Mediji u BiH tada su objavili da im je domaćin i čovek od poverenja u Sokocu i Palama bio Veljko Borovina, a u Sarajevu Naser Keljmendi.

Trojica Šarićevih bliskih saradnika - Vitomir Bajić iz Priboja, koji se u septembru 2011. ubio u zatvoru Komo u Italiji, Nenad Matović i njegov brat Bane iz Prijepolja su u Palama otvorili piceriju "Mama mia", kojom je gazdovao Srećko Trifković.

Izvor “Glasa Srpske” kaže da je upravo jedan od te trojice Šarićevih ljudi od najvećeg poverenja oženjen iz Čajniča, te da je to jatačka veza koja se proverava u potrazi za odbeglim narko-bosom.

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, međutim, demantuje vesti da se Šarić povremeno skriva u BiH.“Policija Republike Srpske nije obaveštena da je Šarić dolazio na teritoriju BiH ili RS i da se tu krije. Ta priča je neutemeljena, jer za njim tragaju tolike bezbjednosne agencije, a i Granična policija dobro radi svoj posao”, rekao je Vasić.

On je kazao da se Šarić najverovatnije ne kreće sam nego da ima širok krug obezbeđenja, što bi mu, opet, otežalo da se kreće neprimećen.

“Ne može se do kraja isključiti mogućnost da je imao lažna dokumenta i pokušao da pređe granicu, ali i to je malo verovatno”, rekao je Vasić.

Tužilac za organizovani kriminal Srbije Miljko Radisavljević rekao je da Tužilaštvo nema nikakve informacije o tome da je Šarić lociran i da je njegovo hapšenje sasvim izvesno, kako danima najavljuju pojedini srpski mediji.Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Goran Zubac je rekao da će, ako u toj agenciji budu imali nešto za javnost, to i saopštiti.Podgorički “Dan” piše da se Šarić, prema podacima inostranih obaveštajnih službi, u poslednje vreme kreće na potezu između Crne Gore i Kosova i Metohije.

“Njegovo kretanje je veoma suženo i oslanja se samo na ljude od poverenja. Imamo saznanja, koja su potvrđena i od nekoliko obaveštajnih službi, da se Šarić nalazi na prostoru između Crne Gore i Kosova. U tome mu pomažu kriminalne grupe, posebno na Kosovu, sa kojima je sarađivao u švercu narkotika”, piše list, pozivajući se na izvorse u srpskom MUP-u.MUP Crne Gore nije sa oglasio u vezi s tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track