SKANDAL U ZAGREBU: Cenzurisana božićna poslanica patrijarha Irineja?!
Foto: Fonet

U crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg

SKANDAL U ZAGREBU: Cenzurisana božićna poslanica patrijarha Irineja?!

Društvo -
Posle svečane arhijerijske liturgije pročitana patrijarha Irineja vernicima za Božić, ali je izostavljen deo koji se odnosi na vernike u Hrvatskoj, na Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori

ZAGREB - Pojedini hrvatski mediji prene objavili su vest da je cenzurisana božićna poruka srpskog patrijarha Irineja na proslavi Badnjaka u Zagrebu.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cele Italije Jovan Pavlović predvodio je na Božić bogoslužje u zagrebačkoj Crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Posle svečane arhijerijske liturgije u crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu pročitana je poruka srpskog patrijarha Irinejeva vernicima za Božić, ali je izostavljen deo koji se odnosi na vernike u Hrvatskoj, na Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori.

Povodom ovog događaja pokušali smo da dobijemo i zvanični komentar u Patrijaršiji ali se niko nije javljao na telefon u informativnoj službi. Podsetimo, bogosluženju u zagrebačkoj crkvi prisustvovao je i premijer Zoran Milanović, predsednik Sabora Josip Leko i predsednik SNV Milorad Pupovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track