SLAVI POBEDU: Asad amnestirao na stotine zatvorenika
Foto: Ap

Dobra volja

SLAVI POBEDU: Asad amnestirao na stotine zatvorenika

Planeta -
Zatvorenici u Adri služili su po optužbi za "terorizam" - termin koji sirijska vlada koristi za one koji su uključeni u ustanak. Procenjuje da u zatvorima širom Sirije ima 18.000 zatvorenika

DAMASK - Na stotine Sirijaca pušteno je danas iz zatvora pošto ih je amnestirao predsednik Bašar al Asad u nameri da "obeleži svoj reizbor ove nedelje", saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U saopštenju se navodi da je 320 zatvorenika pušteno pre dva dana iz Centralnog zatvora u severnom Alepu kada je objavljena pobeda Asada na predsedničkim izborima.

Ova nevladina organizacije sa sedištem u Velikoj Britaniji navela je da je nekoliko desetina zatvorenika danas oslobođeno iz zatvora Adre, a da će ukupno 480, među njima 80 žena, biti oslobođeno iz tog zatvora u pokrajini Damask u narednim danima pošto zatvor dobija novu namenu i biće zgrada opštine, prenela je agencija AFP.

Zatvorenici u Adri služili su po optužbi za "terorizam" - termin koji sirijska vlada koristi za one koji su uključeni u ustanak. Procenjuje da u zatvorima širom Sirije ima 18.000 zatvorenika, navodi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track