Smetovi blokirali put prema Dolovu
Foto: Dolovi, Printskrin

Smetovi blokirali put prema Dolovu

Srbija -
Zbog jakog vetra koji duva i stvara snežne nanose na putu, saobraćaj prema Dolovu je u prekidu, na deonici puta od Starog Tamiša prema Dolovu

PANČEVO – Jak vetar u južnom Banatu nanosi smetove i na putevima oko Pančeva. Od četvrtka uveče u prekidu je u potpunosti soabraćaj od naselja "Stari Tamiš" do Dolova. Kritična situacija je i na putu prema "južnim selima" i prema Banatskom Novom Selu, ali vozila su do 23 sata uveče uspevala da se usporeno kreću.

Osim putara, i pančevačka Policija apeluje na građane da bez preke potrebe ne kreću na put i da ne kreću ka ili od Dolova prema Pančevu. Takođe je od sinoć prekinut i javni saobraćaj prema Dolovu.

Zbog jakog vetra koji duva i stvara snežne nanose na putu, saobraćaj prema Dolovu je u prekidu, na deonici puta od Starog Tamiša prema Dolovu. Na putu ka Omoljici, Banatskom Brestovcu, Ivanovu i Kačerevu stvaraju se mestimični snežni nanosi, pa je saobraćaj usporen i otežan. Ekipe Zimske službe Vojvodinaputa su u 4. stepenu dežurstva i čiste najkritičnije putne pravce pomoću pet kamiona, dva grejdera i tri ulta, a pomoć u čišćenju pruža i “Higijena” sa svojom mehanizacijom.- S obzirom na jak intenzitet bočnog vetra, koji duva brzinom od oko 70 km na čas, odnosno 20 metara u sekundi, zavejan je put prema Dolovu i taj putni pravac je u prekidu u delu od Straog Tamiša prema ovom selu. Trenutno su tamo dva kamiona, jedan grejder i jedan ult, a poslat je još jedan ult iz “Higijene”. Što se tiče ostalih putnih pravaca, prema Stračevu, Omoljici, Brestovcu, tamo su takođe dva kamiona, jedan grejder i jedan ult, koji takođe sve vreme rade. Tu su veliki problemi što se tiče održavanja, jedva uspevamo da ga održimo. Trebaće nam i dodatna mehanizacija da bismo sve puteve mogli da održimo prohodnim, s obzirom na ovu jačinu vetra. Put prema Kačarevu je prohadan, iako i tamo ima problema. Što se tiče grada, sve funkcioniše. Problematična su samo sela, zbog smetova koje pravi ovaj jak vetar, rekao je Stanko Škaljak, iz Službe za puteve, JP-a „Direkcija“.Direktor ATP-a Milenko Krajinović kaže da je pet autobusa, u kojima ima putnika, zavejano.- Tri autobusa su nam zaglavljena kod Dolova – jedan je ostao u selu, u njemu su četiri putnika, a dva su kod PIK-a Dolovo, gde se stvorila kolona vozila. Pratimo situaciju sa stanjem goriva, da bismo znali koliko će autobusi moći da rade, kako putnicima ne bi bilo hladno. Prema proceni vozača sa kojima smo stalno u kontaktu, teško da će se putni pravci večeras očistiti. Prema Samošu je takođe jedan autobus ostao zaglavljen, zbog dva automobila koja su se preprečila. Autobus koji ide iz Kovačice nije skretao prema Debeljači, putnici su zvali i vozač je skrenuo, ali su se tamo, međutim, dva kamiona zaglavila, pa nam je i taj autobus sada ostao zaglavljen. Sve vreme pratimo situaciju, u kontaktu smo sa vozačima, naglasio je direktor ATP-a Milenko Krajinović.

http://www.youtube.com/watch?v=3qHX4FN_d04

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track