Komentatori Arene sport: Da se ponovo rodimo, ovako nešto nećemo doživeti
Foto: Promo

Komentatori Arene sport: Da se ponovo rodimo, ovako nešto nećemo doživeti

Sport -

Punih deset godina kada su prenosi rukometnih utakmica u pitanju, Sreten Rašković i Stevan Stevanović, komentatori Arene sport nemaju konkurenciju. Njihove kolege, novinari na ovoj regionalnoj sportskoj televiziji često dočaravajući emocije sa kojima pristupaju svom poslu navode detalj kada je Sreten prenoseći meč Boka – River od uzbuđenja na trenutak ostao bez svesti u komentatorskoj kabini. Ništa manje srčan tokom prenosa nije ni njegov dugogodišnji “saborac” i veliki prijatelj Stevan Stevanović.

Emocija i strast sa kojom su ispratili prošlogodišnji završni turnir rukometne EHF Lige šampiona i “krunisanje” skopskog Vardara, vratila im se sasvim spontano kao bumerang u vidu ljubavi koju im i danas na svakom koraku iskazuje makedonski narod, poštovanja i gostoprimstva, ponuđenog državljanstva, ajvara…

Od nezaboravnog finala odigranog 3. juna, prošlo je devet meseci. Na red je došla manifestacija “Zlatna bubamara”, svečanost nalik “Oskaru popularnosti” kod nas, koja takođe nije mogla da prođe bez Sretena i Stevana. Njih dvojica pojavili su se na bini kao specijalni gosti zajedno sa rukometašima Vardara i ponovo doživeli višeminutne ovacije i aplauze prisutnih u hali “Boris Trajkovski”. Ovoga puta nije bilo sto hiljada ljudi kao na letošnjem dočeku, ali je aplauz oko šest hiljada prisutnih bio gotovo isto gromoglasan.

- Posle devet meseci ponovo smo doživeli neverovatne stvari u Skoplju i Makedoniji. Željom kreativnih i vrlo ljubaznih organizatora našli smo se usred spektakla zvanog "Zlatna bubamara" koji je doživeo svoje 23. izdanje. To je nešto slično Oskaru popularnosti na ovim prostorima, ali uz dužno poštovanje svima, Skoplje ima zbog čega da se ponosi kada je reč o organizaciji. Mi smo bili deo svečanosti koja je podrazumevala uručenje nagrade rukometašima Vardara za prošlogodišnjih uspeh čiji je deo bila i TV Arena sport kao ekskluzivni emiter svih utakmica crveno-crnih – otkriva Sreten.

I on, kao i njegov kolega Stevan Stevanović strastveni su zaljubljenici u rukometni sport, kojeg su nekada, kao igrači bili deo. Sve eventualno neostvarene ambicije na terenu, nadomestili su radom u komentatorskoj kabini.

- Probudile su se emocije kao letos u na dočeku u Skoplju. Ovoga puta imali smo čast da budemo na pozornici dvorane “Boris Trajkovski”, pred šest hiljada posetilaca, gostiju, učesnika... Pored neverovatne ljubaznosti domaćina, našli smo se neposredno u društvu nagrađenih Radeta Šerbedžije, Jelene Rozge, Električnog orgazma, Neše Galije, Tijane Dapčević, postave makedonskog kandidata za Oskara, ekipe filma Medena zemlja i mnogih drugih, ali i naravno preostalih igrača Vardara koji su prošle sezone zasenili sportski svet – još uvek pod utiscima govori Stevan Stevanović.

foto: Promo

Sreten priznaje da još uvek nije uspeo da sumira utiske i da su i njemu i Stevanoviću nakon još jednom iskazanog gostoprimstva i ljubaznosti Makedonaca glava i srce i dalje “vrući”.

- Prilično sam siguran, da dobijem još nekoliko puta životni put istih pravaca, da se nešto slično, uključujući i ovaj momenat, neće ponoviti... – rezonuje Rašković.

Televizija Arena sport koju možete pratiti putem platforme Telekoma Srbije i Supernove, ekskluzivni je emiter svih EHF takmičenja uključujući Ligu šampiona u muškoj i ženskoj konkurencija a sve što su Stevan i Sreten doživeli u prestonici Makedonije, vrlo verovatno je jedinstven primer u svetu sportskog novinarstva.

- Ono što smo mi doživeli sa ekipom Vardara i generalno sa narodom Makedonije, kao srpski komentatori, verovatno nije zabeleženo nigde u svetu. Takva dobrodošlica i srdačnost, takva toplina… neverovatno zaista. “Zlatna Bubamara” je najgledanija i najvažnija manifestacija u zemlji naših južnih suseda i biti u društvu sa najvećim stvaraocima regiona iz sveta muzike, filma, sporta, kulture za nas je velika čast. I za mene i za Sretena sve ovo predstavlja najlepšu epizodu u desetogodišnjoj televizijskoj karijeri – zaključuje Stevan Stevanović.

Fenomenalnom tandemu komentatora na svemu postignutom, čestitao je i direktor televizije Arena sport, Nebojša Žugić.

- I Sreten i Stevan nas čine ponosnim jer su deo naše televizije. I ovom prilikom im čestitam na svemu doživljenom i ostvarenom i želim im da dožive još mnogo ovakvih momenata u karijeri – pohvalio je svoje zaposlene direktor Arena sport.

1 / 62 Foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track