MOZZART KUPIO NOVAKOVU LOPTICU NA LICITACIJI ZA POMOĆ MALOM TODORU
Foto: Mozzart

MOZZART KUPIO NOVAKOVU LOPTICU NA LICITACIJI ZA POMOĆ MALOM TODORU

Sport -

Aukciju preko Fejsbuka organizovao Vukašin Paunović, koji je nedavno počeo da radi u kompaniji Mozzart

Ronaldova traka, dresovi svetskih fudbalskih asova, Bikovićevo odelo iz “Južnog vetra”, predmeti iz filma “Toma”, a sada i Novakova loptica! Kada je solidarnost na sceni, jednu od glavnih uloga uvek igra kompanija Mozzart, koja redovno pomaže korisnike fondacije “Budi human”, a i sama je više puta organizovala licitacije. Da i zaposleni u ovoj kompaniji prepoznaju značaj društveno odgovornih akcija, potvrđuje slučaj Vukašina Paunovića, koji je samoinicijativno stavio na aukciju lopticu sa potpisom najboljeg tenisera sveta, za pomoć malom Todoru Stefanovu.

Specijalista za upravljanje projektima je na nedavnom turniru “Srbija open” radio kao redar i dobio je vredan suvenir od samog Đokovića.

“Novak je potpisao lopticu za moju decu, ali moja porodica i ja želimo da damo doprinos nekome kome je to mnogo potrebnije”, napisao je Paunović tada na Fejsbuk grupi “Budi human – humanitarne licitacije” i stavio početnu cenu od 10.000 dinara.

Firma u kojoj je zaposlen iznela je najvišu ponudu, od 150.000 dinara.

“Odmah sam pitao suprugu da stavimo lopticu na licitaciju i da budemo makar mali deo jednog dečjeg osmeha. Namera nam je bila da prikupimo barem 100 evra za pomoć Todoru, ali su se odjednom priključili reprezentativci, sportisti, komšije... Nisam verovao da će jedan takav gest pokrenuti nešto veliko. Moja porodica i prijatelji su ponosni na mene, pogotovo moja deca, koja su oduševljena zato što tata pomaže nekome”, ističe Paunović.

Na njega su ponosne i sve kolege i rukovodioci u Mozzartu, pogotovo zbog činjenice da je odmah po dolasku osetio koliko je društvena odgovornost važna kompaniji.

“Biću iskren, moj gest u startu nije bio povezan sa Mozzartom, to je bila lična inicijativa moje porodice. Ali, pošto sam upoznat sa humanitarnim radom Mozzarta, tu sam pronašao dodatno ohrabrenje i potvrdu da radim pravu stvar. Mislim da bi svi trebalo još više da obratimo pažnju na ljude oko nas. Jedna slučajnost je dovela do srećnog kraja licitacije, a primer koji Mozzart postavlja svojim društveno odgovornim radom svi treba da sledimo”, zaključuje Paunović.

Todor Stefanov je rođen 2. septembra 2020. u Pančevu. Specijalističkim pregledima neurologa, fizijatra i neurohirurga uspostavljene su mu dijagnoze mikrocefalija, hipertonija ruku i nogu kao i hipotonija glave i trupa. Odmah je krenuo kod fizijatra na fizikalne tretmane.

Za njegovo stanje ne postoji konkretan lek niti garancija da će se u potpunosti oporaviti. Todorova porodica želi da istraje u naporima i omogući svom detetu što kvalitetniji život, ali im je za to potrebna pomoć u vidu donacija. Sredstva su mu potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne i radne terapije, logopedske i defektološke tretmane, za ortopedska pomagala i medicinsku opremu, troškove apoteke (lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, pelene), kao i za putne troškove i smeštaj.

Mozzart
foto: Mozzart

OTAC TROJE DECE I BIVŠI REPREZENTATIVAC

Humani Vukašin Paunović, otac troje male dece (deset meseci, tri i pet godina), već duže vreme prati Budi human organizaciju, a ova priča mu je posebno privukla pažnju.

“Gledajući sve te informacije i slike, srce mi se cepalo, ali jedna stvar se kod Todora razlikovala od drugih, a to je da je njegovo stanje takvo kakvo jeste. Za njega ne postoji lek, ili terapija, već dug i mukotrpan proces olakšavanja života terapijama, vežbicama, suplementima. Drago mi je da je ova aukcija privukla pažnju javnosti na njegov slučaj”.

Kao bivši sportista i reprezentativac u plivanju, Vukašin voli da je u blizini sportskih dešavanja i zato se prijavio da radi kao redar na teniskom turniru. Na kraju je spojio lepo i korisno, a ujedno je pokrenuo divnu humanu misiju.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track