Gradsko i okružno školsko prvenstvo u Sremskoj Mitrovici: 27 dece plasiralo se na Olimpijadu u Novom Sadu
Foto: Shutterstock

Gradsko i okružno školsko prvenstvo u Sremskoj Mitrovici: 27 dece plasiralo se na Olimpijadu u Novom Sadu

Sport -

Gradsko i Okružno školsko prvenstv u plivanju za osnovne i srednje škole, održano je juče na bazenu “Pinki” u Sremskoj Mitrovici, u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, i 27 takmičara plasiralo se na Školsku olimpijadu koja će se održati u maju sledeće godine.

Generalni sekretar Sportskog saveza tog grada Nemanja Crnić istakao je da je ovaj događaj veom a značajan, naglašavajući da je na njemu učestvovao veliki broj takmičara.

  • Uz Plivački miting Plivačkog kluba Sremska Mitrovica je najveća plivačka manifestacija u našem gradu, oko 200 takmičara zahteva vrlo ozbiljan pristup - elektronsko suđenje, spasioce i mnoge druge elemente jer mnoga deca koja dolaze na naš bazen, nemaju iskustva plivanja na nekom ozbiljnom takmičenju. Naša obaveza je da podignemo bezbednost na najviši mogući nivo jer ono što je najvažnije u sportu, a pogotovo u školskom sportu jesu bezbednost i zdravlje – istakao je Crnić, dok je instruktorka plivanja Angelina Vuković navela da svaki pobednik ima pravo da učestvuje na daljim takmičenjima, posebno na Školskoj olimpijadi u maju sledeće godine u Novom Sadu.

Učenici osnovnih škola plivali su na deonicama od 50 metara u različitim stilovima – kraul (slobodno), prsno, leđno i leptir (delfin). Učenici srednjih škola nadmetali su se u istim disciplinama, ali na deonicama od 100 metara. Svaki takmičar je bio angažovan u samo jednoj disciplini. Prvenstvo u plivanju organizovano je na tri nivoa – opštinskom, okružnom i državnom, pružajući mladim talentima priliku za nadmetanje i usavršavanje svojih plivačkih veština.

Podsetimo, Gradska uprava za sport i kulturu podržala je ovu inicijativu, a izgradnja bazena u Sremskoj Mitrovici omogućila je organizaciju gradskog i okružnog takmičenja u plivanju za đake osnovnih i srednjih škola.

"Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track