POBEDA SAD: Dempsi i Bruks srušli favorizovanu Ganu

Luda utakmica u Natalu

POBEDA SAD: Dempsi i Bruks srušli favorizovanu Ganu

Brazil 2014 -
Fudbaleri SAD savladali su Ganu rezultatom 2:1 u drugoj utakmici Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu

NATAL - Fudbaleri SAD savladali su Ganu rezultatom 2:1 u veoma uzbudljivoj utakmici Grupe G na Svetskom prvenstvu u BraziluMeč je odigran na stadionu "Das Dunas" u Natalu, gde su Amerikanci poveli već u 32. sekundi sjajnim pogotkom kapitena Klinta Dempsija.Gana je posle totalne ofanzive u drugom poluvremenu izjednačila golom Ajua u 82. minutu, ali je Džon Bruks na svom debiju na Mundijalima doneo trijumf selekciji SAD. to je ujedno bio i njegov prvenac u dresu reprezentacije.Amerikanci su se tako revanširali "crnim zvezdama" za poraz u osmini finala prošlog Mundijala. Gana je tada slavila takođe sa 2:1.To je bio peti okršaj selekcija Gane i SAD i prvi trijumf Amerikanaca. Gana je prethodna četiri puta savladala Ameriku.U prvoj utakmici Grupe G Nemačka je delkasirala Portugal rezultatom 4:0.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČA01.56 (90. +5) - Kraj urtakmice!Fudbaleri SAD savladali su Ganu rezultatom 2:1 u drugoj utakmici Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu01.52 (90. +2) - Žuti karton za MuntarijaMuntari je oštro startovao na Dempsija i dobija žuti karton.01.46 (86. minut) - Gooooool, SAD vode 2:1! Bruks je strelac. Zusi je izveo korner, a Bruks sjajno skače i ekspresno vraća prednost selekciji SAD.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.42 (82. minut) - Gooooool, Gana je izjednačila na 1:1!Sjajna kombinacija Đana i Ajua krunisana je pogotkom. Đan je maestralno ostavio petom loptu za Ajua koji gađa bliži ugao i matira nemoćnog Hauarda.01.29 (69. minut) - Opasan korner SADGolman Gane je loše procenio let lopte posle kornera koji je izveo Bedoja. On je promašio loptu, ali na njegovu sreću nije bilo protivničkih igrača na drugoj stativi.01.25 (65. minut) - Nova intervencija HauardaAsamoa je šutirao, ali je golman SAD još jednom bio na visini zadatka.01.24 (64. minut) - Hauard besan na saigračePonovo je loše reagovala odbrana SAD. Đan je ponovo lako primio loptu i šutirao, da bi tek u poslednjem trenutku Kameron stigao da izblokira taj udarac.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.18 (58. minut) - Ponovo Đan

Novi udarac glavom Đana, ali ovog puta golman Hauard odlično interveniše. Ne jenjavaju napadi Gane.01.16 (56. minut) - Pritisak GaneNastavlja se ofanziva Gane u drugom poluvremenu. Muntari je sada dobro centrirao, ali Đan loše zahvata loptu glavom i šutira pšreko gola.01.15 (55. minut) - Bomba MuntarijaOdlično je šutirao Muntari, ali nije imao sreće. Lopta je proletela pored desne stative golmana Hauarda.01.06 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeFudbaleri Gane imaju gol zaostatka na stadionu "Das Dunas". Amerikanci su tokom celog prvog poluvremena usteli da sačuvaju prednost, ali ih mnogo teži zadatak očekuje u nastavku.II poluvreme

00.52 - Kraj prvog poluvremenaAmerikanci protiv Gane zasluženo vode na poluvremenu sa 1:0. Jedini gol na meču postigao je kapiten Klint Dempsi već u 32. sekundi.00.51 (45. +5) - Spetljao se AjuImala je Gana odličnu priliku da stigne do izjednačenja u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali se Aju spetljao u odsutnom trenutku.

00.48 (45. +2) - Koškanje bez kartonaPosle neopreznog starta Muntarija, Džons je reprezentativca Gane zakačio nogom po glavi. Usledilo je koškanje, ali se sve završilo sportskim pozdravom i bez kartona.00.46 (45. minut) - Kvarsej boksuje loptuBedoja je dobro izveo slobodan udarac, ali golman Gane još jednom otklanja opasnost.00.43 (42. minut) - Dobar napad AmerikanacaSjajno su kombinovali fudbaleri SAD u kontranapad, ali je izostala kvalitetna završnica. Na kraju je šutirao Dempsi, ali je njegov udarac izblokiran na putu do gola, pa je to bio lak posao za golmana.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.35 (34. minut) - Klinsman traži novi žuti kartonKlint Dempsi je dobio nezgodan udarac u lice. Boje je u skoku nogom udario Amerikanca direktno u nos, a selektor SAD traži novi žuti karton. 00.33 (32. minut) - Sjajna odbrana HauardaĐan šutirao, ali je golman Hauard odlično intervenisao i zaustavio opasan pokušaj fudbalera Gane.00.31 (30. minut) - Prvi žuti kartonErikson je pokazao prvi žuti karton, pošto je Mohamed Rabiju laktom udario Bekermana.00.30 (29. minut) - Opasan pokušaj Atsua

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.24 (23. minut) - Povreda AltidoraKlinsman mora da izvrši prvu izmenu. Altidor se povredio prilikom jednog prodora. Izgleda da je stradala zadnja loža, pa u igru ulazi Aron Johanson.00.20 (19. minut) - Altidor izblokiranAltidor je imao dobru priliku, ali nije uspeo da uputi dovoljno jak udarac. Njega su na kraju izblokirali defanzivci Gane.00.16 (15. minut) - Obamina poruka fudbalerimaPredsednik SAD poslao je poruku fudbalskoj reprezentaciji da svetu pokaže od čega su Amerikanci sazdani.

00.12 (11. minut) - Gana se pribralaPosle uzbudljivog starta i brzog gola selekcije SAD, i selekcija Gane polako ulazi ritam.00.00 (1. minut) - Gooooool, SAD vode 1:0! Klint Dempsi je strelac posle samo 32 sekunde igre. Kapiten selekcije SAd sjajno je prošao kroz odbranu Gane i savladao golmana Kvarseja. Dempsi je tako postao prvi Amerikanac koji je bio strelac na tri Mundijala. Ovo je ujedno najbrži gol na Svetskom prvenstvu u Brazilu i peti najbrži u istoriji Mundijala

00.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je meč na stadionu "Das Dunas" u Natalu. Gana igra u belim dresovima dok reprezentativci SAD nose crvenu opremu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

0023.55 - Intoniraju se himneReprezentacije Gane i SAD su na terenu. Sve je sprenno za početak utakmice.23.50 - Startne postaveGana: Kvarsej, Đan, Opare, Atsu, Aju, Muntari, Aju, Rabiju, Džonatan, Asamoa, Boje. SAD: Hauard, Bradli, Besler, Bizli, Dempsi, Bedoja, Džons, Bekerman, Altidor, Kameron, Džonson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track