SKANDAL NA MUNDIJALU: Neonacista prekinuo meč Nemačke i Gane
Foto: Reuters

Fare optužuje

SKANDAL NA MUNDIJALU: Neonacista prekinuo meč Nemačke i Gane

Brazil 2014 -
On je na grudima ispisao slova "HH", što ožnačava uzvik "Hajl Hitler", a na leđima "SS", oznaku za nacističku paravojnu jedinicu, navodi se u saopštenju

RIO DE ŽANEIRO - Muškarac koji je upao na teren tokom utakmice Nemačke i Gane na Svetskom prvenstvu u Brazilu je "simpatizer nacista", navodi se u izveštaju koji će u ponedeljak biti poslat Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Mreža protiv diskriminacije u evropskom fudbalu (FARE) priprema izveštaj o incidentu na jučerašnjoj utakmici, kada je muškarac bez majice upao na teren i prekinuo meč Nemačke i Gane (2:2).

On je na grudima ispisao slova "HH", što ožnačava uzvik "Hajl Hitler", a na leđima "SS", oznaku za nacističku paravojnu jedinicu, navodi se u saopštenju.

"Neće biti drugog objašnjenja. Pitanje je kako kontrolisati osobu koja odluči da ispiše svoje telo i upadne na teren da propagira svoje neonacističke stavove", dodaje se u saopštenju FARE.

FIFA je u saopštenju navela da istražuje slučaj i da za sada neće komentarisati incident. Redari su izveli izgrednika, a nejasno je da li ga je policija ispitivala zbog političkih stavova ili zbog nedozvoljenog ulaska na teren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track