BLOG UŽIVO: Tuča oko Kasiljasove kopačke

12. DAN

BLOG UŽIVO: Tuča oko Kasiljasove kopačke

Brazil 2014 -

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:15 - Maradona: Grondona je izopačen

Argentinski velikan Dijego Maradona ocenio je da je predsednik fudbalskog saveza te zemlje (AFA) Hulio Grondona "izopačen" i tako produbio sukob sa njim. Njih dvojica su u sukobu još od kada Maradoni nije obnovljen ugovor selektora posle SP 2010. godine. Argentina je u subotu jedva pobedila Iran, golom u nadoknadi vremena, a Grondona je to prokomentarisao rečima: "Otišao je maler sa stadiona i mi smo pobedili". Maradona je na to odgovorio nepristojnim gestom u živom prenosu. 21:50 - Humels: Idemo na pobedu protiv AmerikanacaFudbaler Nemačke Mats Humels rekao je da njegova reprezentacija neće ići na nerešen rezultat protiv selekcije SAD, iako to odgovara i jednoj i drugoj ekipi za plasman u osminu finala SP. "Mi nismo ekipa koja igra na nerešen rezultat. Mi ćemo definitivno ići na pobedu, jer bi sve ostalo bilo nepravedno prema svim drugim timovima", rekao je Humels.21:28 - Roben: Ne želimo sada da se zaustavimoFudbaler Holandije Arjen Roben rekao je danas da je prezadovoljan time što je njegova reprezentacija takmičenje po grupama završila na prvom mestu, ali je i istakao da ne žele da se tu zaustave. "Da mi je neko pre dva meseca rekao da ćemo posle tri utakmice imati tri pobede, ja bih bio prezadovoljan. Ali, ja ne želim da se ova priča ovde završi, želim da idemo dalje. Iako želimo da uživamo u ovom trenutku, uskoro ćemo morati da radimo još više na treninzima kako bismo se poboljšali", kazao je Roben.

21:05 - Suarez nije 100 odsto spremanSelektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da Luis Suarez još nije 100 odsto spreman, ali da njegovo prisustvo na terenu uvek predstavlja problem protivniku. "On još nije 100 odsto spreman, ali njegovo prisustvo na terenu će biti sjajno za tim i problem za protivnika. Mi se mnogo oslanjamo na to šta Suarez može u završnoj trećini terena, što on nije izgubio ni pored operacije", kazao ja Tabares.

20:44 - Del Boske: Oprostili smo se dostojanstvenoSelektor fudbalske reprezentacija Španije Visente del Boske ocenio je da se njegova ekipa dostojanstveno oprostila od SP. "Završili smo svoje učešće na Mundijalu na koliko toliko dostojanstven način... Bili smo daleko bolja ekipa danas", kazao je Del Boske. Španija je danas u poslednjem kolu Grupe B pobedila Austaliju, što je aktuelnom šampionu sveta prva pobeda na Mundijalu posle dva poraza. Novinare je zanimalo i da li će Del Boske ostati na klupi Španije. "U narednih nekoliko dana ću razmisliti, ali sve će se znati sledeće nedelje", kazao je Del Boske.

20:29 - Hrvati krenuli ka stadionu u Recifeu 20:11 - Iranci se žalili FIFA na suđenje MažićuFudbalski savez Irana uložio je žalbu FIFA na suđenje tokom utakmice drugog kola grupe F na SP protiv Argentine. Iran je poražen Argentine s minimalnih 1:0. Iranci tvrde da ih je srpski sudija oštetio pošto navodno nije svirao penal nad Aškanom Dejagahom."Poslali smo žalbu glavnom sekretaru FIFA-e Žeromeu Valkeu, sudijskoj komisiji i Organizacionom odboru SP-a. Izrazili smo svoju zabrinutost zbog suđenja na našoj utakmici protiv Argentine i zatražili da se napravi analiza sudijinih odluka kako se slični incidenti ne bi ponavljali u budućnosti, ne samo nama, nego i svim drugim ekipama", izjavio je direktor iranske reprezentacije Mehdi Mohamed Nabi.19:40 - Prandeli: Meč protiv Urugvaja najvažniji u karijeriSelektor fudbalske reprezentacije Italije Čezare Prandeli izjavio je danas da mu je predstojeći meč protiv Urugvaja na SP najvažnija utakmica u karijeri. "Ne postoji sličnost s drugim utakmicama. Moramo da izađemo na teren i da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju. Ako i izgubimo, to će biti zato što je protivnik bio bolji", rekao je Prandeli. Italija i Ugrugvaj sastaju se sutra od 18.00 i u međusobnom duelu odlučuju o svojoj sudbini na Mundijalu u Brazilu. U Grupi D trenutno je na prvom mestu Kostarika sa šest bodova, dok Italija i Urugvaj imaju po tri boda. Na poslednjem mestu je selekcija Engleske bez bodova.19:25 - DJ Tijesto uz HolandijuČuveni DJ Tijesto, podržao je fudbalsku reprezentaciju Holandije. On je na Tviteru objavio fotografiju na kojoj pušta muziku u dresu nacionalnog tima. On nosi dres sa brojem deset, sa njegovim imenom. Fudbaleri Holandije u trećem kolu Grupe B igraju protiv selekcije Čilea.

17:20 - Bufon: Moramo da podignemo nivo igreKapiten fudbalera Italije Đanluiđi Bufon rekao je da njegova reprezentacija mora da podigne nivo igre da ne bi doživela još jedan neuspeh na SP. "Sada moramo da pošaljemo neke pozitivne signale i jedini način da to uradimo jeste da podignemo nivo igre protiv Urugvaja. Biće neuspeh ako završimo takmičenje u prvoj fazi", rekao je Bufon. Italija će proći Grupu D i plasirati se u osminu finala SP, ako osvoji bar bod protiv Urugvaja. 16:56 - Selektor Urugvaja: Izdržaćemo pritisak ItalijanaSelektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da veruje da njegovi fudbaleri mogu da izdrže pritisak u ključnoj utakmici protiv Italije na SP. "Imam grupu igrača koja je navikla da pruža otpor pritisku i koja na pritisak reaguje na dobar način. Pritisak je bio mnogo veći na susretu sa Engleskom", rekao je Tabares uoči poslednjeg kola takmičenja po grupama. Urugvaj će morati da pobedi Italiju da bi se plasirao u osminu finala Mundijala. 16:36 - Klinsman i Lev: Nismo se dogovoriliSelektori reprezentacija Nemačke i SAD Joakim Lev i Jirgen Klinsman odbacili su insinuacije da bi u poslednjem meču grupne faze na Mundijalu mogli da idu na nerešen rezultat, kojim bi oba tima ušla u osminu finala. Klinsman je rekao da nije imao nikakvih kontakata sa Levom i dodao da je dobar prijatelj sa Levom, ali da će se protiv njega boriti za pobedu. "Odlični smo prijatelji, ali tokom turnira nismo često u kontaktu. Situacija u nemačkom timu se ne menja nakon remija sa Ganom, i ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da izgubimo sledeći meč", poručio je Lev.

16:06 - Predsednik Obale Slonovače obećao duple nagrade fudbalerimaPredsednik Obale Slonovače Alasan Uatara obećao je fudbalerima na Mundijalu duple premije, ukoliko pobedom nad Grčkom obezbede plasman u osminu finala. "Slonovi" mogu da osiguraju mesto u nokaut fazi takmičenja ukoliko danas u Fortalezi pobede evropskog šampiona iz 2004. Grčku. Fudbaleri Obale Slonovače trenutno dobijaju po 17.900 evra po pobedi, a trijumfom nad Grčkom bonus će im biti povećan na 35.800 evra.

15:45 - Policija u Francuskoj suzavcem zaustavila proslavu AlžiracaNavijači Alžira su preterali u proslavi pobede njihove reprezentacije nad Južnom Korejom, pa je u nedelju uveče na ulicama francuskih gradova morala da izađe policija. Prva pobeda Alžiraca na SP još od Mundijala 1982. godine, donela je veliko slavlje. Alžirci, kojih ima mnogo u Francuskoj, izašli su na ulice Pariza, Marselja, Grenobla, da proslave pobedu, ali je slavlje, na pojedinim mestima, preraslo u nerede. Policijske snage su izašle na ulice "u sitne sate", jer je na ulicama Grenobla zapaljeno nekoliko automobila i autobusa pa je policija upotrebila suzavac kako bi rasterala masu.

15:15 - Van Gal: FIFA koristi trikove; Skolari: Glupo i zlonamernoSelektor Holandije Luj Van Gal optužio je danas Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) da koristi trikove prilikom izbora termina utakmica na Mundijalu u Brazilu. Van Gal je rekao da nije fer to što je Brazil igrao pre Holanđana u prva dva kola grupne faze, da bi potom treće kolo igrao posle. "FIFA koristi ovakve trikove i to nije dobro. To nije fer-plej. Na Svetskom prvenstvu domaćin uvek ima prednost", preneli su britanski mediji Van Galove reči. Reprezentacije Holandije i Brazila mogle bi da se sastanu već u osmini finala na Svetskom prvenstvu. "Da možemo da biramo, ne bismo izabrali Brazil, iako Hrvatska i Meksiko nisu loši protivnici", naveo je Van Gal. Selektor Brazila Luis Felipe Skolari rekao je da su komentari Van Gala "glupi i zlonamerni". "Moramo da igramo kako bismo se plasirali u narednu rundu, a ne da biramo protivnike. Takvi komentari su glupi i zlonamerni", rekao je Skolari. Van Gal je, takođe, kritikovao i arbitre na šampionatu sveta, za koje je rekao da su dva puta oštetili njegovu selekciju, u obe dosadašnje utakmice.

14:55 - Klinsman i Lev: Nema nikakvog dogovoraSelektori fudbalskih reprezentacija Nemačke i SAD Joakim Lev i Jirgen Klinsman odbacili su insinuacije da bi u poslednjem meču grupne faze na Mundijalu mogli da idu na nerešen rezultat, kojim bi oba tima ušla u osminu finala. Klinsman i Lev kategorički tvrde da im ništa ne predstavlja činjenica da su zemljaci - Nemci i da su istovremeno dobri prijatelji."Odlični smo prijatelji, ali tokom turnira nismo često u kontaktu. Situacija u nemačkom timu se ne menja nakon remija sa Ganom, i ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da izgubimo sledeći meč", poručio je Lev.

14:38 - Hrvatski navijači pevali ispred hotela svojih reprezentativaca

http://www.youtube.com/watch?v=XF2eyha2Vb0

14:19 - Crtani film o poništenom pogotku Edina Džeke

http://www.youtube.com/watch?v=EREr_AEXaU0

13:48 - Aleks Song suspendovan na tri utakmiceKamerunski fudbaler Aleks Song suspendovan je na tri utakmice zbog crvenog kartona na utakmici sa Hrvatskom na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Song je isključen na tom susretu zbog udaranja protivničkog igrača Marija Mandžukića u leđa. Kamerun je izgubio šansu za plasman u osminu finala, pa će Song na Mundijalu propustiti poslednju utakmicu u Grupi A protiv Brazila, dok će ostala dva meča suspenzije odraditi u naredna dva zvanična susreta koja će odigrati njegova reprezentacija. Kamerun će se posle Svetskog prvenstva prvo sastati sa Obalom Slonovače i Kongom u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija. Vezista Barselone takođe je kažnjen sa 20 hiljada švajcarskih franaka.

13:20 - Žreb odlučuje putnika u osminu finala u specijalnim situacijamaSigurno ste se pitali, šta ako dve ili više reprezentacija imaju isti broj bodova, istu gol razliku i isti međusobni skor. U tom slučaju odlučuje žreb. Čije ime izvuku čelnici FIFA ta ekipa će se naći u narednoj fazi prvenstva.Ovakav scenario moguć je na primer u grupi G, gde će o drugom putniku u narednu fazu odlučivati Amerika, Portugalija i Gana. Ukoliko Nemačka savlada Amerikance sa 3:0, a Portugalija dobije Ganu sa 2:0 imaćemo neobičnu situaciju - obe ekipe imaće po četiri boda i gol razliku 4:6. S obzirom da su u međusobnom duelu igrali 2:2, kocka bi morala da odluči plasman.

12:45 - Kako Hrvatska može do osmine finala?Izabranici Nike Kovača su trenutno u najtežoj situaciji jer im igra samo jedna opcija - bilo kakva pobeda nad Meksikom. Svaki drugi ishod i svaka druga kombinacija vodi ih kući.

12:30 - Kako Meksiko može do osmine finala?Računica Meksika je jasna - remi ili pobeda u meču protiv Hrvatske donosi im drugi krug. Doduše, postoji i varijanta da sa porazom prođu dalje, ali to je u domenu naučne fantastike pošto u tom slučaju Kamerun mora da pobedi Brazil sa dva gola više u odnosu na trijumf Hrvatske.

12:15 - Kako Brazil može do osmine finala?Reprezentacija Brazila osvojila je četiri boda u dosadašnjoj fazi takmičenja. "Selekao" treba da osvoji barem bod protiv Kameruna kako bi ozvaničio plasman, a ni poraz ne bi morao da znači smak sveta. Ukoliko Hrvatska izgubi od Meksika, ili ako pobedi Meksiko ubedljivije nego što Kamerun savlada Brazil, domaćin će proći dalje. Naravno, u domaćem taboru smatraju da će dobiti otpisani Kamerun i time obezbediti prvo mesto u grupi i lakšeg rivala u narednoj fazi.

12:00 - Grupa A: Holandija i Čile obezbedili osminu finala, borba za izbegavanje BrazilaRasplet u grupi A po pitanju plasmana u osminu finala odavno je završen. Poznato je da će Holandija i Čile igrati za plasman u četvrtfinale. Ono što nije poznato jeste sa koje pozicije će ići dalje, što nije nevažno jer ih u narednoj rundi očekuje Brazil. "Lalama" je za prvo mesto u grupi potreban i bod protiv borbenih Čileanaca.Australija i Španija igraće rekreativni meč za prestiž pošto su izgubili sve šanse za drugu fazu.

11:49 - Šaćiri: Nepravedno sam kritikovanŠvajcarski fudbaler Đerdan Šaćiri rekao je danas da su kritike na njegove nastupe na Svetskom prvenstvu u Brazilu nepravedne i dodao da nije ponosan na igru reprezentacije u utakmici s Francuskom. "Imamo mnogo igrača koji mogu da donesu prevagu na utakmici, nisam to samo ja. Osećam se veoma prijatno u reprezentaciji, a ono što me brine su nepravedne kritike na moj račun kada nešto ne funkcioniše u ekipi. Ja sam kao i svi ostali... Ovde je reč o timu, kao i uvek, a ne o pojedincu", rekao je Šaćiri.

11:07 - Amerikanci izvređali Van Persija na Tviteru

10:38 - Ronaldo: Nikada nisam veovao da će Portugal osvojiti SPReprezentativac Portugala Kristijano Ronaldo rekao je danas posle remija sa SAD u drugom kolu Grupe G da nikada nije verovao da njegova selekcija može da osvoji Svetsko prvenstvo. "Znali smo da smo u teškoj grupi, s možda boljim timovima od nas. Nikada nisam verovao da možemo da postanemo prvaci sveta. Moramo da budemo skromni i da budemo svesni svojih mogućnosti. Nisam licemer, nikada nisam verovao da možemo da osvojimo prvenstvo", rekao je Ronaldo.10:29 - Halilhodžić: Herojska igra AlžiraSelektor fudbalske reprezentacije Alžira Vahid Halilhodžić rekao je da je njegova ekipa "herojski" odigrala utakmicu protiv Južne Koreje (4:2) čime je ostvarila svoju prvu pobedu na Svetskim prvenstvima još od 1982. godine. "Odigrali smo herojski, čestitam svim igračima. Doneli smo pobedu Alžircima, pobedu koju su 32 godine čekali na Mundijalima i to je za ponos. U poslednjem meču u grupi protiv Rusije uradićemo sve što možemo kako bismo se plasirali u osminu finala", rekao je Halilhodžić posle utakmice.10:22 - Origi srećan zbog gola na MarakaniFudbalski reprezentativac Belgije Divok Origi rekao je da je srećan što je postigao gol kojim je njegova ekipa pobedila Rusiju i obezbedila plasman u osminu finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Belgija je u nedelju u utakmici drugog kola Grupe H pobedila Rusiju sa 1:0, golom Origija u 88. minutu i obezbedila plasman u osminu finala Mundijala. Posle dva kola Belgija ima šest bodova, Alžir je drugi sa tri boda, a Rusija i Južna Koreja imaju po bod. "Oduvek sam verovao da mogu daleko da doguram, ali u fudbalu nikada ne znate šta može da se dogodi. Sve se brzo dešava", rekao je Origi.

10:16 - Dan odluke u grupama A i BDanas su na programu utakmice poslednjeg kola u grupama A i B.Utakmice se igraju u isto vreme s obzirom da je reč o utakmicama koje određuju plasman ekipa.

Od 18 časova igraju Holandija - Čile i Australija - Španija. Od 22 časa igraju Hrvatska - Meksiko i Brazil - Kamerun.

10:00 - Prethodnog dana postignuti su sledeći rezultati:

Belgija - Rusija 1:0

Alžir - Južna Koreja 4:2

Portugalija - SAD 2:2

Pregled desetog dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track