ATAMAN U NEVERICI: Ovo je najteži poraz za 26 godina karijere! Pogledajte EMOTIVNU reakciju turskog selektora (VIDEO)
Foto: EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

EVROBASKET

ATAMAN U NEVERICI: Ovo je najteži poraz za 26 godina karijere! Pogledajte EMOTIVNU reakciju turskog selektora (VIDEO)

Eurobasket 2022 -

Turska je eliminisana u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci, nakon tragičnog poraza na produžetke od selekcije Francuske, rezultatom 87:86.

Ovaj poraz mnogo je teško pao turskom selektoru Erginu Atamanu, koji je nakon utakmice stigao na konferenciju sa gotovo pola sata zakašnjenja, a kada je stigao, dugo vremena je samo sedeo, držeći ruke na glavi i gledao u prazno.

Osećam razočaranje. Ne bih komentarisao utakmicu. Ovo mi je možda najteži emotivni poraz u mojih 26 godina trenerske karijere. Čestitam Francuskoj na pobedi“, započeo je Ataman.

Počeli smo utakmicu užasno, bili smo ukočeni. Svi su unapred pričali da su Francuzi mnogo bolji, da mi bez Larkina nemamo šansi. Ali, mi smo se borili srcem i uspeli da se vratimo u utakmicu. Iskontrolisali smo emocije, podigli se. Ovo je sve košarke, nekada se dešavaju čuda, nekad ne. Danas se čudo desilo protiv nas“.

Nakon kraja četvrte četvrtine, Turska je izgubila kontrolu.

Nije lako kada se izgubi utakmica. Igrali smo odlično u trećoj i četvrtoj deonici, praktično sve do poslednjih poseda. U produžetku smo pali mentalno, podigli su nas promašaji Gobera sa penala. Mnogo nas je pogodilo ono što smo uradili pred kraj četvrte deonice, jer su verovatno verovali da smo već pobedili“.

Košarkaš Turske Burahan Tundžer apostrofirao je loše izvođenje slobodnih bacanja kao razlog poraza.

Jako sam tužan, ne mogu da kažem nešto pametno. Ovo nije prihvatljivo. Koji put nam se ovo dešava. Tako je bilo 2019. godine, isto nismo mogli da pogodimo slobodna bacanja posle dva poena više, sada nam se ponovilo. Igrali smo dobro kroz grupu, kao i danas protiv Francuske i opet smo izgubili“.

U četvrtfinalu Francuska čeka pobednika meča Srbija - Italija, dok se Turci vraćaju kući.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track