VI STE NAJBOLJE ŠTO SRBIJA U KOŠARCI IMA: Saša Đorđević i Željko Obradović se jakim rečima obratili reprezentativcima Srbije
Foto: Damir Dervišagić

U susret Evrobasketu

VI STE NAJBOLJE ŠTO SRBIJA U KOŠARCI IMA: Saša Đorđević i Željko Obradović se jakim rečima obratili reprezentativcima Srbije

Eurobasket -

Košarkaški savez Srbije je manivestacijom u Beogradu obeležio dva vredna jubileja - 20 godina od zlatne medalje na šampionatu Evrope u Barseloni i četiri decenije od titule na Evrobasketu u Liježu.

1 / 16 Foto: Damir Dervišagić

Prisutnima na svečanosti, koju su uveličali i aktuelni reprezentativci naše zemlje.koji privodre kraju pripreme za Evrobasket koji će se igrati od 31. avgusta do 17. septebra prvi se obratio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koji u igračkoj kolekciji reprezentativnih medalja ima i zlato iz Barselone.

"Naša košarka ima prebogatu istoriju. 18 medalja na EP od toga osam zlatnih. Prisetićemo se teškog puta do medalja i pozeleti sreću mom prijatelju, sadašnjem selektoru Aleksandru Đorđeviću. Nadam se da ćemo ubuduće imati još razloga za slavlje

Posle Dabnilovića reč je uzeo legendarni as Bosne i reprezentacije Žarko Varajić.

"Kažu uspeh je privilegija za mudre i pametne, one koji ovladaju veštinama... Uveren sam da ovo rukovodstvo ima znanje i snagu za buducnost. Odbojka Kićanovica i Slavnića nije bila da bi se omalovažio protivnik nego da bi se pokazala nadmoć nad velikom košarkašom silom SSSR. Vođeni Aleksandrom Nikolicem učvrstili se u istoriji košarke. Želim ovim momcima i selektoru Đorđeviću da budu hrabri i uspešni kao do sada i da se vidimo na balkonu", rekao je Varajić.

Bivši selektor Željko Obradović, koji je prvi put vodio tim baš u Barseloni je imao poruku za reprezentativce.

"Lepa prilika da vidim ljude koje ne srećem često. Žao mi je sto neki igrači nisu ovde sa nama. Zbog generacije iz Liježa sam trenirao sa jos većim zadovoljstvom", rekao je Obradović, a potom se obratio sadašnjim reprezentativcima:

"Momci, morate da shvatite da ste najbolje što ova zemlja ima u košarci i tako treba da se ponašate. Budite složni", rekao je najtrofejniji trener Evrolige.

Red je da i aktuelni selektor kaže koju reč.

"Odnos igrača prema radu i obavezama je za primer. Znaju koliko žara, želje i volje su uložili. 12 najboljih igrača koje Srbija ima će nas predstavljati na EP. Kad su Kica i Moka odigrali odbojku, ja sam odlučio da hoću da budem reorezentativac. Oni su usadili ono što sam radio kao igrač i sada kao selektor - dajem sve svoju zemlju."

Đorđević se potom obratio članovima generacija iz Liježa i Barselone:

"Svesni smo da smo od vas pozajmili dresove reprezentacije, nismo ih nasledili. A to što smo pozajmili moramo da vratimo još bolje!", rekao je Đorđević, koji je zatim reč prepustio kapitenu Milanu Mačvanu:

"Zadovoljstvo je biti sa najvećim legendama. Rasli smo uz vas i čast je proslaviti vaše uspehe", istakao je Mačvan

Kurir sport, Gojko Filipović, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Prevara od derbija. Obmanuti navijači

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track