SMESTILI BOSANCIMA: Slovaci bizarnim autogolom poklonili Grcima pobedu
Foto: Printskrin

Poslednje kolo odlučuje

SMESTILI BOSANCIMA: Slovaci bizarnim autogolom poklonili Grcima pobedu

Fudbal -
Heleni se izjednačili sa Bosnom na tabeli kvalifikacione grupe za odlazak u Brazil, ali moraju da čekaju kiks izabranika Safeta Sušića u Litvaniji

ATINA - Fudbaleri Grčke savladali su Slovačku sa 1:0 (1:0) u meču grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i time su ostali u trci za odlazak u Brazil. Grci sada imaju isti broj bodova kao i Bosna i Hercegovina.

Jedini gol na meču bio je ustvari autogol kapitena Slovačke Martina Škrtela, uz veliku pomoć golmana Jana Muhe. U samom finišu prvog poluvremena, u 44. minutu Škrtel je vratio loptu do svog čuvara mreže, međutim njemu je lopta prošla ispod noge i završila u mreži.

Rasplet u ovoj grupi doneće poslednje kolo koje se igra u utorak 15. oktobra. Grčka i Bosna i Hercegovina imaju po 22 boda. Grčka ima lakši posao pošto dočekuje Lihtenštajn, dok Bosna i Heregovina gostuje Litvaniji.

Ukoliko izabranici Safeta Sušića trijumfuju onda će se naći u Brazilu, pošto imaju bolji međusobni skor. Bosancima odgovara i reme, ukoliko Grčka odigra nerešeno sa Lihtenštajnom u šta je teško poverovati.

http://www.youtube.com/watch?v=YDu2tZysbyE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track