BAKSUZAN: Vidić dobije crveni kad ugleda Toresa!
Foto: Ap

Nemanju i dalje proganja Španac

BAKSUZAN: Vidić dobije crveni kad ugleda Toresa!

Fudbal -
Više od statistike: Srbin protiv Čelsija peti put isključen u ligi, a svaki put za rivala imao El Ninja

Baksuzan mu Tores!Od dolaska Fernanda Toresa na Ostrvo, prokletstvo ne prestaje da proganja kapitena Mančester junajteda Nemanju Vidića, koji je preksinoć zaradio peto isključenje u Premijer ligi, a svaki put je Srbin dobijao crveni karton kad se s druge strane terena nalazio reprezentativac Španije!Bivši kapiten nacionalnog tima Srbije već osam godina je na Old Trafordu, gde važi za jednog od najboljih, ali najmanje grubih štopera u Engleskoj. Međutim, kad na terenu ugleda Toresa, Nemanji se očito pomuti um i skoro svaki put zaradi isključenje u duelima protiv El Ninjovih klubova.Počelo septembra 2008.Sve je počelo 13. septembra 2008, kad je Junajted gostovao na Enfildu, a Vidić zbog dva faula nad Špancem zaradio svoje prvo isključenje. Srbin je dobijao crvene kartone i u sledeća dva prvenstvena meča između istih rivala, a jedina razlika je bila u tome što je isključenja zaradio prekršajima nad Džerardom i Kajtom. Tadašnji menadžer Junajteda morao je da interveniše, pa ga je posle het-trika crvenih kartona poslao da se odmori u nekoliko duela sa crvenima.Kako mu nikako nije išlo protiv Toresa u Liverpulu, Srbin se ponadao da će prelaskom Španca u Čelsi nestati prokletstvo. Međutim, u martu 2011. godine na Stamford bridžu ponovo su se našli Vidić i Tores, a Nemanja je opet zaradio isključenje, i to u drugom minutu sudijske nadoknade faulom nad Ramiresom.Izmalerisao ga s klupeOd tog poslednjeg duela dvojice fudbalera, Srbina dugo nije bilo na terenu zbog povrede, ali čim se ustalio u postavi Dejvida Mojesa, Junajted je preksinoć morao na Stamford bridž. Činilo se da je Nemanja skinuo prokletstvo jer je Tores sedeo na klupi.Ipak, Murinjova odluka da u poslednjih 10 minuta ubaci u igru El Ninja ispostavila se kobna po Vidića. Srpski štoper je ponovo u sudijskoj nadoknadi dobio crveni karton zbog faula nad Azarom.

Odavno ga ne voli... Tores i Vidić
Odavno ga ne voli... Tores i Vidić

Nepisano praviloNJEMU CRVENI, JUNAJTED GUBIMančester junajted izgubio je svaki prvenstveni meč u kome je Nemanja Vidić dobio crveni karton. Navijačima „crvenih đavola“ svakako je najteže pao poraz od Liverpula na Old Trafordu sa čak 4:1 14. marta 2009. godine.Vidić je samo još dva puta u dresu Junajteda doživeo da bude isključen. Nemanja je pocrveneo u finalu FIFA Svetskog prvenstva za klubove kad je laktom udario napadača LDU Kita, ali na njegovu sreću, Mančester je pobedio sa 1:0.

Zbogom, tituloSAD JURIMO LIVERPULKapiten Junajteda misli da će Junajted teško odbraniti titulu i saigračima poručuje da se fokusiraju na neko od prva četiri mesta, koja naredne sezone vode u Ligu šampiona!- Moramo ostati pozitivni, jer protiv Čelsija uopšte nismo odigrali loš meč. Medutim, previše zaostajemo za rivalima. Sad bi trebalo da se koncentrišemo na borbu za neko od prva tri ili četiri mesta i osiguramo LŠ naredne sezone - rekao je Vidić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track