NEMAJU PARA: Hrvati odustaju od EURA 2020, Split se nudi UEFI
Foto: Wikipedia

Hoće, pa neće

NEMAJU PARA: Hrvati odustaju od EURA 2020, Split se nudi UEFI

Fudbal -
Dok čelnici HNS smatraju da je organizacija dela EURA 202. skupa i neizvesna, rukovodstvo Splita želi da samostalno kontaktira UEFU

Damir Vrbanović izvršni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske, smatra da ta zemlja treba da odustane od kandidature za koorganizaciju EURA 2020, jer je kako je rekao to pustolovina sa neizvesnim krajem."Ne želimo da ulazimo u neizvesnu, čak i pustolovnu utakmicu i da se zadužujemo na više desetina miliona evra radi izgradnje novog stadiona, neophodnog za dobijanje domaćinstva, kad je već sada izvesno da su nam šanse za dobijanje organizacije relativno male", kaže Vrbanović, prenose hrvatski mediji.On je dodao da hrvatski savez nema podršku tamošnje Vlade i da zato ta ideja nije realna."Za obnovu ili izgradnju novog stadiona u Zagrebu ili Splitu treba nam stotinak miliona evra, što je enorman iznos i bojim se da će to danas teško neko potpisati ili dati garancije. Bojim se da će nas EURO zaobići", rekao je Vrbanović.

U Splitu su razočarani takvim stavom nacionalnog saveza i odustajanjem od borbe, pa predlažu da Poljud bude renoviran i da na njemu budu odigrane neke utakmice EURO 2020. godine."Šokirala me je izjava izvršnog predsednika HNS-a Damira Vrbanovića koji je rekao da nema šanse da dobijemo domaćinstvo EP-a. Shvatio sam da HNS i nema nameru da se kandiduje. Razočaran sam, jer ne žele da se bore, niti bar da pokušaju. Zbog toga će se Split direktno obratiti UEFA. Videćemo sa pravnim službama šta da uradimo sa ovakvim ponašanjem vrha HNS", kaže splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Baldasar kaže da je za uređenje gradskog stadiona na Poljudu potrebno nešto više od 10 miliona evra, ali bi time bila rešena infrastrukutra objekta u narednih 25 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track