POHVALE: Slaviša Stojanović je otkrovenje evropskog fudbala
Foto: Fonet

Cenjen u Italiji

POHVALE: Slaviša Stojanović je otkrovenje evropskog fudbala

Fudbal -
Danas se Crvena zvezda uzdiže i ponovo je u centru pažnje zahvaljujući treneru Slaviši Stojanoviću, koji je opravdao poverenje rukovodstva kluba i trenutno je vlasnik zavidnog niza od 12 pobeda za redom, koji će pokušati da uveća u subotu protiv Čukaričkog, piše jedan italijanski novinar

Nije više anonimus.Poznati italijanski novinar Emanuele Đulijaneli u listu Gazeta nahvalio je trenera Crvene zvezde Slavišu Stojanovića. Rezultati crveno-belih u Superligi prate se u Evropi, a stručnjak ima trenutno najduži niz pobeda na Starom kontinentu. Italijan podseća da Crvena zvezda nije bila šampion Srbije od 2007. godine.Nema novcaĐulijaneli piše da je rukovodstvo Crvene zvezde, posle ostavke Portugalca Rikarda Sa Pinta prošlog leta, izabralo da na klupu postavi do tada anonimnog Srbina iz Slovenije Slavišu Stojanovića. Klub je u teškom ekonomskom stanju, ali to nije smetalo Stojanoviću da zasuče rukave.- Danas se Crvena zvezda uzdiže i ponovo je u centru pažnje zahvaljujući treneru Slaviši Stojanoviću, koji je opravdao poverenje rukovodstva kluba i trenutno je vlasnik zavidnog niza od 12 pobeda zaredom, a to će pokušati da u narednim kolima i uveća - piše italijanski novinar.Voli JuguĐulijaneli smatra Stojanovića pravim otkrovenjem sezone i nastaviće da ga prati zbog ljubavi prema fudbalu s jugoslovenskih prostora.- Slaviša Stojanović je pravo otkrovenje evropskog fudbala ove sezone. Pratim ga sa zadovoljstvom zbog strasti prema fudbalu bivše Jugoslavije. Zbog strasti prema Crvenoj zvezdi - objasnio je Italijan.

Njegova reč ima težinu... Emanuele Đulijaneli
Njegova reč ima težinu... Emanuele Đulijaneli

Tu su i zemljaciPODRŠKA I IZ SLOVENIJERada Slaviše Stojanovića u Crvenoj zvezdi dotakli su se i Slovenci, tačnije specijalizovani portal Nogomanija. Kolumnista tog sajta Miran Zore podsetio je pod kakvim teškim uslovima je Stojanović preuzeo Crvenu zvezdu.Kako mu je bilo kad je posle nekoliko poraza bio pred otkazom, kako je preživeo kad su mu huligani razlupali automobil, kako je pronašao hemiju sa igračima i kako se izborio s kontroverznom pričom da je u Beograd stigao na preporuku „Miška taksiste“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track