BOGDANOVIĆU UKRADENA TROJKA: Partizan nije smeo da ugrozi Galatasaraj, Bogdan se povredio
Foto: Saša Pavlić

TOP 16 Evrolige

BOGDANOVIĆU UKRADENA TROJKA: Partizan nije smeo da ugrozi Galatasaraj, Bogdan se povredio

Košarka -
Košarkaš Partizana povredio zglob

Košarkaši Partizana poraženi su od Galatasaraja (64:55) u poslednjem meču TOP 16 faze Evrolige, a meč je obeležila nepriznata trojka Bogdana Bogdanovića polovinom poslednjeg kvartala, kada je Partizan prišao na 50:54 i povreda istog igrača u završnim momentima.

U ekipi Partizana Žofre Lovernj, Bogdan Bogdanović i Davis Bertans postigli su po 11 poena, dok je Saša Pavlović dao 10. Najefikasniji u Galatasaraju bio je Manučar Markoišvili sa 16 poena. Zoran Erceg završio je utakmicu sa 13 poena i šest skokova, a Milan Mačvan sa pet poena i pet skokova.

22:00 - Vujošević: Bogdanova povreda je lakše prirodeTrener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Galatasaraja u da je ekipi bilo bitno da se na dostojan način oprosti od takmičenja.

"Vrlo nam je stalo da branimo rejting i da na dostojan način reprezentujemo boje svog kluba. Utakmicu smo odigrali borbeno sa željom da ostavimo dobar utisak, sa željom da dobijemo njih i u ovakvom meču, kada to nama ništa ne znači što se tiče plasmana", rekao je Vujošević. "Gagić nije bio u timu zbog lakše povrede i mislim da je povreda Bogdanovića, do koje je došlo na kraju utakmice, isto lakše prirode i to je jedino što nije dobro. Bilo je i nekih grešaka, koje su uputstvo za ono što treba raditi na treninzima za utakmice koje predstoje", dodao je strateg crno-belih. Vujošević je kazao da je Galatasaraj odigrao izuzetno motivisano i da je to bilo za očekivati. "Oni su bili izuzetno motivisani, hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, fanatična publika, čestitam im na pobedi i plasmanu u osam najboljih u Evropi. Velika zasluga pripada i mom kolegi treneru Atamanu. Očigledno ova odlična publika ima ono što zaslužuje kroz ovaj tim", kazao je Vujošević.

Tok meča

20:37 (40') Poraz za kraj

Galatasaraj je slavio i plasirao se u četvrtfinale, a na kraju se povredio i Bogdan Bogdanović.

20:23 (34) - Partizan prišao na minus 4, ali je Bogdanovićeva trojka nepriznata

Bolljom igrom na startru poslednje četvrtine, Partizan je posle trojkre Boagdana Bogdanovića prišao na 50:54, ali je ostao bez Davisa Bertansa koji je napravio peti faul. Sudije su naknadnim pregledom snimka utvrdile da šut srpskog reprezentativca nije izveden na vreme, pa su Partizannu oduzeta tri poena.

20:17 (30') - Nerešeno u trećem kvartalu

U 10. mionuta treće četvrtine rezultat je bio 16:16, tako da posle 30 minuta Partizan ima 12 poena zaostatka.

20:02 (23') Mirna utakmica u Istanbulu

Prednost turskog tima se kreće od osam do 12 poena, utakmica ima miran tok

19:37 (20') - Galata prvi put ima dvocifrenu prednost

U završnici prvog poluvremena Galatasaraj je stekao dvocifrenu prednost (28:40). Turci polako gotovo neprimetno povećavaju razliku, iako Partizan ima pet skokova više

19:27 (15') - Turci u vođstvu

U prvom delu druge četvrtine Galatasaraj je konstantno imala prednost od najviše šest poena, iako Partizan ima čak 16 skokova, od čega 10 u napadu

19:19 (10') Preokret Galate 16:13

Sa devet uzastopnih poena, Turci su preokrenuli rezultat i na isteku prvog kvartala vode 16:13

19:09 (5') - Bolji početak Partizana

Do rezultata 7:7 igralo se koš za koš, a tada je Partizan napravio mini seriju i sa šest vezanih poena poveo 13:6

19:01 (1') - Počela je utakmica

Partizan u petorci: Tepić, Bogdanović, Bertans, Lovernj i Milutinov

18:50 Istanbulski selfi košarkaša Partizana

Deo ekipe trenera Duška Vujoševića slikao se u Istanbulu i svojevrsni "selfi" postavljen je na Fejsbuk profil Bogdana Bogdanovića. Uz košgetera tima iz Humske na slici su: Nikola Milutinov, Mihajlo Andrić, Milenko Tepić i Boris Dalo.

18:45 - Vujošević: Igramo za čast Iz redova srpskog evroligaša stiže poruka da ih bilo kakve kalkulacije ne zanimaju. Jedino što žele u Istanbulu jeste da odigraju najbolje što mogu, rekao je trener Duško Vujošević.18:40 - Partizan bez šansi za plej of, Galatasaraj juri Lokomotivu

Crno-beli do sada imaju četiri pobede i meč im nema takmičarski značaj, ali žele na najbolji način da se oproste od Evrolige ove sezone. Sa druge strane, Galatasaraju je ovaj meč presudan, pošto će se eventualnom pobedom plasirati u četvrtfinale. U slučaju pobede crno-belih, dalje će ići Lokomotiva Kubanj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track