NEMA ISTUPANJA: Sloboda u subotu čeka Zvezdu u Užicu
Foto: Fksloboda.rs

Odlučeno

NEMA ISTUPANJA: Sloboda u subotu čeka Zvezdu u Užicu

Fudbal -
Za ostanak Užičana u Superligi glasala 22 delegata, a samo je jedan bio protiv

Sloboda nastavlja takmičenje u Superligi, u subotu će u Užicu ugostiti Crvenu Zvezdu! Ovo je u jednoj rečenici odluka delegata Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda koja je održana u Užicu. Za ostanak u takmičenju i igranje utakmice protiv Zvezde glasala su 22 delgata, dok je jedan bio protiv.

Pre glasanja, članovima Skupštine iznete su posledice i jedne i druge odluke. Po rečima predsednika kluba Dragana Subotića, napuštanje takmičenja značilo bi premeštanje u dva ranga niže takmičenje i verovatno oduzimanje devet bodova.

"Žrtva je ostanak u tamičenju jer tako postajemo saučesnik farse", rekao je Subotić, dodajući da grad Užice, kao jedan od finansijera nije za napuštanje tamičenja.

Dragan Subotić
Dragan Subotić

Petar Blagojević, predstavnik navijača koji je glasao za napuštanje lige rekao je na skupštini da ne treba više dozvoliti ponižavanje Slobode.

"U uslovima kakvi vladaju u našem fudbalu, Crvenu Zvezdu u subotu neće moći da pobedi ni reprezentacija Nemačke. Sudije će nas tek sad brutalno kažnjavati", rekao je Blagojević.

"Večeras smo doneli odluku koja je manje štetna, daje nam specifičnu težinu da se u poslednja tri kola, ako budu regularna, izborimo za opstanak. Politika koji promoviše aktuelna vlast ima u nama saveznika, mi smo za pošteno takmičenje. Sloboda, od kada sam ja predsednik nije kupila ni prodala ni jednu utakmicu", rekao je posle glasanja predsednik Slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track