UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Inter deklasirao Lacio u čast Zanetija
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Inter deklasirao Lacio u čast Zanetija

Fudbal -
Na ovom meču od navijača Intera na stadionu u Milanu oprostio se dugogodišnji kapiten Havijer Zanetija, koji je najavio da će na kraju sezone okončati igračku karijeru

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Levante pobedio ValensijuFudbaleri Levantea pobedili su u gradskom derbiju ekipu Valensije sa 2:0, u 37. kolu španske Primere. Strelci za Levante bili su Anhel Rodriges u 71. minutu i Andreas Ivanšic 10 minuta kasnije. Levante je pretekao Valensiju na tabeli, i sada zauzima osmo mesto sa 48 bodova, dva više od gradskog rivala. U 37. kolu Primere, ranije danas odigrana je još jedna utakmica u kojoj je Viljareal kao domaćin pobedio Rajo Valjekano sa 4:0.23:25 - Martino veruje da Barselona može do tituleTrener Barselone Herardo Martino pozvao je svoje igrača da iskoriste šansu i osvajanjem titule u Primeri pretvore očajnu sezonu u pobedničku. Barselona zaostaje za Atletiko Madridom tri boda, uz preostale dve utakmice, a može da odbrani titulu ukoliko pobedi u oba meča, s tim što će dočekati lidera prvenstva poslednjeg dana šampionata, 18. maja. 22:55 - Pobede PSŽ-a i MonakaFudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su u gostima ekipu Lila rezultatom 3:1 u meču 37. kola šampionata Francuske. Golove za goste postigli su Markinjos, Lukas i Matuidi. Jedini strelac za domaći tim bio je Delaplejs. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Ažaksio - Rems 2:1, Bordo - Marsej 1:1, Evijan - Nica 2:0, Gengamp - Tuluz 2:0, Lion - Lorijen 0:1, Monpelje - Bastija 0:2, Nant - Sent Etjen 1:3, Ren - Sošo 1:2 i Valensijen - Monako 1:2.PSŽ je prvi na tabeli sa 86 bodova.22:35 - Inter deklasirao Lacio na oproštaju Zanetija od navijačaFudbaleri Intera pobedili su na svom terenu ekipu Lacija u 37. kolu italijanske Serije A. Golove za milanski klub postigli su Palasio u 7. i 37, Ikardija u 34. i Hernanesa u 79. minutu. Jedini strelac za goste bio je Biava u drugom minutu. Na ovom meču od navijača Intera na stadionu u Milanu oprostio se dugogodišnji kapiten Havijer Zanetija, koji je najavio da će na kraju sezone okončati igračku karijeru. Inter sada ima 60 bodova, jedan manje, ali i utakmicu manje od četvrtoplasirane Fiorentine, koja je na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.22:20 - Nišikori posle drame u finalu turnira u MadriduJapanac Kei Nišikori igraće u finalu Mastersa u Madridu protiv Rafaela Nadala nakon što je posle velike borbe savladao Davida Ferera. Japanac je iskoristivši tek desetu meč loptu pobedio Španca rezultatom 2:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:3 posle dva sata i 55 minuta. Nadal je prethodno bez većih problema pobedio Bautistu Aguta.

21:50 - Partizan petardom ispratio VoždovacFudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Voždovca rezultatom 5:0 u meču 28. kola Superlige Srbije. Crno-beli su na drugom mestu na tabeli sa tri boda manje od prvoplasirane Crvene zvezde.Jagodina je u Novom Sadu pobedila Vojvodinu s 1:0 golom Šušnjara u 75. minutu. Radnički je u Nišu bio bolji od Spartaka s 2:1.

21:05 - Vojvodina u derbiju bolja od MetaloplastikeRukometaši Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu ekipu Metaloplastike sa 30:25 (15:12) u derbi utakmici sedmog kola plej-ofa Superlige Srbije. Najefikasniji kod domaćina bio je Uroš Elezović sa osam golova, dok su Dragaš i Grujičić predvodili goste sa po pet pogodaka. Ovo je Vojvodini bila peta pobeda u doigravanju i sada se na čelu tabele izjednačila sa Metaloplastikom, pošto obe ekipe imaju po 10 bodova.

20:45 - Krmpotić: Igrači OFK Beograda najzaslužniji za opstanakTrener OFK Beograda Zlatko Krmpotić rekao je da je urađeno ono zbog čega se vratio u taj fudbalski klub u prolećnom delu sezone i da su igrači najzaslužniji za opstanak. "Ostvarilo se ono zbog čega sam se vratio u OFK. Čestitam igračima na pobedi, oni su ovo uradili, ja sam im samo pomogao, verovao u njih. Vratio sam se da odradim ono što treba i uspeli smo", rekao je Krmpotić. OFK je opstanak obezbedio pobedom na Karaburmi nad kruševačkim Napretkom sa 2:1, dva kola pre kraja Super lige Srbije.20:30 - Vaterpolisti Zvezde odbranili tituluVaterpolisti Crvene zvezde odbranili su titulu u domaćem šampionatu pošto su u trećem meču finala plej-ofa pobedili Radnički s 12:7. Ovo je četvrta titula igrača Zvezde, a druga uzastopna.

20:00 - Verona ispustila pobedu protiv UdinezeaFudbaleri Verone večeras su na svom stadionu remizirali 2:2 sa ekipom Udinezea u utakmici pretposlednjeg, 37. kola Serije A. Domaćin je propustio odličnu priliku da dođe do trijumfa koji bi mu mnogo značio u borbi za Ligu Evrope. Verona je vodila sa 2:0 golovima Luke Tonija i Emila Halfredsona, ali je Udineze preko Antonija di Natalea i Emanuela Badua stigao do boda. Boško Janković odgledao je ceo meč sa klupe Verone, kao i Željko Brkić u timu Udinezea, a u protokolu nije bilo Dušana Baste.

19:45 - Slovan odbranio titulu prvaka SlovačkeFudbaleri Slovana iz Bratislave odbranili su titulu prvaka Slovačke, pošto su u 30. kolu šampionata na svom terenu pobedili Zlate Moravice sa 2:0. Najpoznatiji slovački klub, tri kola pre kraja takmičenja, ima 10 bodova više od drugoplasiranog Trencina. Strelac prvog pogotka za Slovan bio je srpski fudbaler Marko Milinković u 60. minutu, a konačan rezultat postavio je Filip Hlohovski u 85. minutu. Timu iz Bratislave ovo je 20. titula državnog prvaka u klupskoj istoriji.

19:22 - Zvezda pobedila u UžicuFudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Užicu ekipu Slobode rezultatom 2:0 u meču 28. kola Superlige Srbije. Pogotke za crveno-bele postigli su Milijaš i Pečnik. Zvezda se ovom pobedom nalazi na korak od osvajanja titule i to posle sedam godina.19:00 - OFK Beograd izborio opstanak, remi na BanjiciFudbaleri OFK Beograda su izborili opstanak u Superligi Srbije, pošto su pobedili na svom terenu ekipu Napretka s 2:1 u meču 28. kola Superlige Srbije. Golove za "romantičare" postigli su Čavrić u 4. minutu sa penala i Jovanović u 63. Jedini strelac za goste bio je Ndiaje u 77.Novi Pazar i Čukarički igrali su bez golova, kao i Rad i Donji Srem. Radnički 1923 i Javor igrali su u Kragujevcu 3:3. Golove za domaći tim postigli su Petrović u 60, Knežević u 75. i Adamović u 90. Pogotke za Javor dali su Ivelja u 8, Veselinović u 59. i Milošković u 87."Romantičari" sa Karaburme sada imaju 33 boda, šest više više od Slobode koja zauzima 14. mesto na tabeli. Pored toga, OFK Beograd ima bolji međusobni skor u duelima sa Slobodom.

18:31 - Mata: Murinjo mi nikada nije objasnio zašto nisam igraoFudbaler Mančester Junajteda Huan Mata rekao je da mu menadžer u nekadašnjem klubu, Čelsiju, Žoze Murinjo nikada nije objasnio zašto je u prvom delu sezone ispao iz tima. Mata je u zimskom prelaznom roku prešao u Junajted, za koji je do sada odigrao 14 utakmica i postigao pet golova. On je u prvom delu sezone za Čelsi odigrao 17 mečeva i postigao samo jedan gol, iako je prethodne dve godine bio izabran za igrača godine u klubu sa Stamford Bridža.18:16 - Nadal u finalu turnira u MadriduŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale turnira u Madridu, pošto je u polufinalu pobedio sunarodnika Roberta Bautiste Aguta sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3. Nadal će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Kei Nišikori iz Japana i, još jedan Španac, David Ferer.

17:58 - Doha domaćin SP u gimnastici 2018.Katar, odnosno Doha, biće domaćin Svetskog prvenstva u gimnastici 2018. godine, odlučeno je danas. Međunarodna gimnastička federacija je saopštila da je predloženo da se šampionat sveta održi od 12. do 28. oktobra 2018. godine, ali će tačan termin kasnije biti potvrđen. Doha je bila jedini kandidat za organizaciju tog takmičenja.17:31 - Toti: Zaneti je legenda fudbalaFudbaler Rome Frančesko Toti nazvao je igrača Intera Havijera Zanetija, koji na kraju sezone završava karijeru, istinskom legendom. "Fudbaleri kao Havijer ne samo da su klupske ikone, već su i istinski šampioni koji će ostati upisani u istoriji fudbala zbog discipline, fer-pleja i korektnog odnosa tokom cele karijere", rekao je Toti. Zaneti, nakon 19 godina provedenih na San Siru, odlazi u penziju, a za to vreme on je osvojio pet titula u Seriji A, četiri trofeja Kupa Italije i jednu titulu u Ligi šampiona.17:05 - Lajović na korak od glavnog žreba turnira u RimuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za turnir Masters serije u Rimu, pošto je pobedio Rusa Aleksandra Bogomolova Juniora sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1. Lajović je do pobede došao posle 63 minuta igre, a u celom meču protivniku nije prepustio nijedan brejk, dok je on napravio ukupno pet.

Foto: AP
Foto: AP

16:31 - Jelena slobodna na startu Rima, Ana Ivanović protiv Karin KnapNajbolja srpska teniserka Jelena Janković biće slobodna u prvom kolu WTA turnira u Rimu i u drugom će igrati sa boljom iz ruskog duela Svetlane Kuznjecove i Marije Kirilenko, dok se Ana Ivanović na startu sastaje sa Karin Knap iz Italije. Žrebom je odlučeno da će treća teniserka Srbije Bojana Jovanovski igrati sa Amerikankom Sloun Stivens u prvom kolu turnira. Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 2,62 miliona evra.

16.00 - Šarapova lako do novog finalaRuska teniserka Marija Šarapova plasirala se u finale WTA turnira u Madridu, posto je u drugom polufinalu savladala Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 6:1, 6:4. Šarapova će u nedelju u velikom finalu igrati protiv Rumunke Simone Halep, koja je nešto ranije u prvom polufinalu pobedila Čehinju Petru Kvitovu.15.44 - Zimonjić i Nestor u finalu turnira u Madridu Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u finale dublova na Mastersu u Madridu, pošto su pobedili Kolumbijce Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha sa 7:5, 6:4. Zimonjića i Nestora u borbi za novu titulu očekuje duel sa boljim iz meča između Amerikanaca Boba i Majka Brajana i španskog tandem David Marero i Fernando Verdasko.15.25 - Dominacija Mercedesa se nastavlja, pol-pozicija za Hamiltona Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme u kvalifikacijama za trku Formule jedan za Veliku nagradu Španije. Hamilton je do četvrte pol pozicije u sezoni, a 35. u karijeri, na stazi Katalunja došao sa vremenom jedan minut i 25,232 sekunde. Britancu će društvo u prvom startnom redu praviti klupski kolega, Nemac Niko Rozberg, koji je bio sporiji za 0,168 sekundi. Treće mesto zauzeo je vozač Red Bula Australijanac Danijel Rikardo, dok je četvrti Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, a u trećem startnom redu našli su se Francuz Roman Grožan iz Renoa i Finac Kimi Raikonen iz Ferarija. Trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 14 časova.15.03 - Simona Halep u finalu Madrida Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale WTA turnira u Madridu, pošto je u prvom polufinalu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 6:7 (4:7), 6:3, 6:2. Simona Halep u finalu čeka pobednicu drugog polufinala između Ruskinje Marije Šarapove i Poljakinje Agnješke Radvanske.

Simona Halep, Foto: AP
Simona Halep, Foto: AP

14:51 - Martino: Moramo da iskoristimo šansu Trener Barselone Herardo Martino pozvao je svoje igrača da iskoriste šansu i osvajanjem titule u Primeri pretvore očajnu sezonu u pobedničku. Barselona zaostaje za Atletiko Madridom tri boda, ali može da odbrani titulu ukoliko pobedi u oba preostala meča, pošto u poslednjem kolu 18. maja dočekuje upravo Atletiko. "Od najboljeg tima Evrope postali smo razočarenje, ali i dalje imamo šansu da osvojimo titulu", rekao je Martino.14:29 - Barselona igra prijateljski meč sa Nicom 2. avgustaBarselona će 2. avgusta odigrati prijateljski meč sa Nicom, saopštio je danas francuski prvoligaš. Ova utakmica biće odigrana samo tri nedelje po završetku prvenstva sveta u Brazilu, na kojem će dobar deo španske reprezentacije činiti upravo igrači katalonskog kluba. 14:12 - Birčević: Rasterećeno na favorizovani PartizanKapiten košarkaša Radničkog iz Kragujevca Stefan Birčević rekao je danas da je Partizan favorit u 8. kolu Superlige, ali je dodao da će njegov tim dati sve od sebe kako bi iznenadio aktuelnog šampiona Srbije."Partizan je uvek favorit na svom terenu, što nas donekle rasterećuje. Prvo poluvreme iz našeg duela u Kragujevcu je neki obrazac kako bismo mogli do brejka u Pioniru. Naš prioritet su bodovi u mečevima sa ekipama koje nisu igrale Jadransku ligu i trijumf nad Mega Vizurom. Pokušaćemo maksimalnom borbom i zalaganjem da ih iznenadimo, a svakako i da priredimo dobru utakmicu", rekao je Birčević13:49 - Krojf: Atletiko je zaslužio da bude prvak Španije

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nekadašnji igrač i trener Barselone Johan Krojf rekao je danas da je madridski Atletiko zaslužio da ove sezone osvoji titulu Primere. Atletiko se dva kola pre kraja nalazi na prvom mestu na tabeli španskog šampionata sa 88 bodova, tri više od Barselone i četiri od gradskog rivala Reala."Atletiko je ove sezone najviše prikazao i zaslužio je da bude prvak Španije. U slučaju da ne budu prvi, mogu da budu zadovoljni sezonom. Sve je u njihovim rukama i niko nema pravo da sumnja u njih", rekao je Krojf13:23 - Silva: Pelegrini ključan za uspeh Sitija

Foto: AP
Foto: AP

Napadač Mančester Sitija David Silva ocenio je da je ključan čovek za uspeh kluba koji se nalazi na korak od titule u Premijer ligi menadžer Manuel Pelegrini."Pelegrini je igračima i celom timu doneo radost, naročito kroz igru. Sada smo napadački nastrojeni i postižemo veliki broj golova", rekao je Silva.

13:00 - Tohir: Macari ostaje trener Intera i sledeće sezonePredsednik Intera Erik Tohir poručio je danas da trener Valter Macari sigurno ostaje na kormilu kluba i sledeće sezone, uprkos nezadovoljstvu navijača."Macari ostaje u klubu, on i dalje ima ugovor i želim da to ispoštujem", rekao je Tohir.Inter iza sebe ima prilično nezadovoljavajuću sezonu i trenutno je peti sa 57 bodova na tabeli u Seriji A, 39 bodova manje od novog šampiona Juventusa.12:00 - Murinjo: Pozajmica Lukakua bila je pun pogodak

Foto: AP
Foto: AP

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je da je napravio pravi potez kada je fudbalera tog tima Romelua Lukakua poslao na pozajmicu u Everton. "Lukaku je imao uspešnu sezonu u Evertonu i mogu da kažem da je pozajmica bila pun pogodak. Ima mnogo fudbalera koji, kada im se završi pozajmica, imaju malo toga učinjenog. Redovno je igrao, skupio iskustvo i postigao je dosta golova. Znam šta želim u narednoj sezoni i to ću preneti klubu", rekao je Murinjo.

11:00 - Nagrađeni najbolji sportisti PribojaNa svečanosti održanoj u maloj dvorani FAP-ovog restorana danas su proglašeni najuspešniji sportisti i sportski klubovi iz Priboja u prethodnoj godini. Za najbolju sportistkinju Priboja proglašena je Marija Vojinović, član Atletskog kluba FAP. Miloš Raović je poneo priznanje kao najbolji sportista atleta. Najuspešnija mlada sportistkinja u 2013. godini je atletičarka Arijana Berbo, a u kategoriji muškaraca ovo priznanje je pripalo Komnenu Cvijoviću. Odbojkaški klub „Priboj“ proglašen je za najuspešniji ženski tim, dok je Košarkaški klub „Priboj“ najbolji među muškim ekipama u gradu na Limu. Aco Dolaš je proglašen za najuspešnijeg trenera, dok je najuspešniji sportski radnik član uprave Sportskog kluba „Priboj“, Esad Mehović.

10:23 - Superliga SAAF: Derbi Veprova i Vojvoda

Foto: SAAF
Foto: SAAF

U četvrtom kolu Sportklub Superlige američkog fudbala, ovog vikenda na programu je nekoliko okršaja velikih rivala, a derbi se igra u Kragujevcu, gde domaći Wild Boarsi dočekuju novosadske GAT Dukese.Parovi 4. kola Sportklub Superlige: SBB Vukovi Beograd – Belgrade Blue Dragons (subota, 11 sati, Ada Ciganlija), Mladenovac Forestlanders – Pančevo Panthers (nedelja, 10 sati, „Drapšin“), Inđija Indians – Imperatori Niš (nedelja, 16 sati, Gradski stadion), Kragujevac Wild Boars – Novi Sad GAT Dukes (nedelja, 16 sati, „Čika Dača“).

10:02 - Nestali eritrejski fudbaleri "pronađeni" u HolandijiGradonačelnik malog holandskog grada Gerinhema rekao je danas da su eritrejski fudbalari, koji su nestali 2012. posle turnira u Ugandi, nalaze u Holandiji, gde sada žive. Gradonačelnik Anton Barske precizirao je da je Eritrejcima odobren politički azil i da su dobili kuće u mestu 75 kilometara južno od Amsterdama.

09:28 - L"Ekip: Žezus preuzima Monako?

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Benfike Žorže Žezus, koji je sa portugalskim timom osvojio titulu prvaka, blizu je potpisivanja ugovora sa francuskim Monakom, tvrdi današnji "L"Ekip". Kako navodi francuski list, odlazak aktuelnog trenera Monaka Klaudija Ranijera je skoro gotova stvar, a sportski savetnik kluba Portugalac Luiš Kampos je u petak bio u Lisabonu, kako bi ugovorio detalje ugovora sa Žezusom.

08:55 - Oklahoma i Indijana vratili brejkU nastavku polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros u Los Anđelesu savladala Kliperse sa 118:112 (29:33, 32:30, 25:27, 32:22) i povela sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Sa 2:1 u polufinalu plej ofa, ali Istočne konferencije, povela je i Indijana pošto je jutros pobedila Vašington sa 85:63 (17:17, 17:16, 26:12, 25:18).

08:55 - Vesti koje su obeležile petak, 9. maj možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track