UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Mega preokret Mege za trijumf nad Radničkim i besplatnu ABA ligu
Foto: Bcmegabasket.net

Najnovije informacije iz sveta sporta

UŽIVO SPORTSKI PREGLED: Mega preokret Mege za trijumf nad Radničkim i besplatnu ABA ligu

Fudbal -
Iako je tokom meča imala zaostatak od 24 poena Mega Vitura je u Kragujevcu pobedila Radnički 102:98, koje garantuje igranje regionalnog takmičenja bez plaćanja specijalne pozivnice

BEOGRAD - Najnovije informacije i zanimljivosti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Srpski trio na meti Pro Reka Pro Reko pregovara sa srpskim vaterpolistima Filipom Filipovićem, Andrijom Prlainovićem i Duškom Pijetlovićem, pišu mediji u Italiji.Najbogatiji evropski tim je doživeo debakl na F6 u Barseloni, osvojiviši poslednje mesto.

23:00 - Lampard: Napuštam Čelsi

Fudbaler Čelsija Frenk Lampard potvrdio je da napušta klub sa Stamford Bridža posle 13 godina.

„Ovaj klub je postao deo mog života“, rekao je Lampard koji je na pripremama reprezentacije za SP.

On još uvek nije odlučio da li će se povući iz fudbala ili će saslušati ponude 16 klubova. Odluku će doneti nakon Mundijala u Brazilu.

22:13 - Mega preokret Mege za trijumf nad Radničkim i besplatnu ABA ligu Košarkaši Mega Vizure pobedili su posle velikog preokreta Radnički u Kragujevcu sa 102:98, u derbiju 13. kola Superlige Srbije.Domaći tim imao je u 26. minutu +24 (74:50), ali u nastavku meča gosti su napravili veliki preokret i slavili su. Ovom pobedom ekipa trenera Dejana Milojevića obezbedila je treće mesto pred start plej-ofa i što je još važnije izbegla plaćanje 150.000 evra za učešće u ABA ligi naredne sezone što će sada morati da uradi Radnički.

22:04 - Rastali se Šterbik i BarselonaSrpski rukometni golman i reprezentativac Španije Arpad Šterbik (34) dobio je raskid ugovora sa Barselonom, iako je imao važeći ugovor do leta 2017. godine. Prekaljeni internacionalac proveo je poslednje dve sezone u ekipi Blaugrane, ali su loši rezultati ekipe naterali upravu da naprave veliki rez.

21:45 - Borac pobedio MetalacKošarkaši Borca pobedili su u Valjevu ekipu Metalca rezultatom 73:72 u meču 13. kola Superlige Srbije.Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Marelja, Albijanić i Protić sa po 13 poena. Kod domaćih, istakao se Kuzeta sa 16 poena. Metalac je 6. na tabeli sa 4 pobede i 9 poraza, dok je Borac sedmi sa 3 pobede i 10 poraza.21:25 - Kuznjecova u četvrtfinalu Rolan GarosaRuska teniserka Svetlana Kuznjecova plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je pobedila Čehinju Luciju Safarovu rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Ruskinja će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunke Simone Halep, koja je bila bolja od Amerikanke Sloan Stivens 6:4, 6:3. Sare Erani je nadigrala Jelenu Janković, dok je Andrea Petković bila bolja od Kiki Bertens.20:55 - Rad i Metalac igraju na stadionu ČukaričkogRevanš utakmica baraža za popunu fudbalske Super lige Srbije između Rada i Metalca igraće se na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu. "S obzirom na nemerljivu energiju i trud uložen tokom proteklih meseci, kao i veliku i odlučnu želju fudbalera, stručnog štaba i radne zajednice odlučeno je da građevinari bez obzira na odluku koja nije po meri kluba sa Banjice odigra utakmicu protiv Metalca u sredu od 17.00 na stadionu Čukaričkog na Banovom Brdu", navodi se u saopštenju Rada. "Građevinari" u saopštenju dodaju da su u neravnopravnom položaju sa ostalim klubovima. Prvi meč baraža između Metalca i Rada u Gornjem Milanovcu završen je bez golova, dok će se revanš igrati u sredu od 17.00 na stadionu Čukaričkog.20:21 - Marej u četvrtfinalu Rolan GarosaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u osmini finala nadigrao Španca Fernanda Verdaska 6:4, 7:5, 7:6. Britanac će u četvrtfinalu igrati protiv Gaela Monfisa, koji je bio bolji od Giljerma Garsije-Lopeza 6:0, 6:2, 7:5. Rafael Nadal je pobedio Dušana Lajovića 6:1, 6:2, 6:1, dok je David Ferer bio bolji od Kevina Andersona 6:3, 6:3, 6:7, 6:1.

19:21 - Ivana Jorović u drugom kolu Rolan GarosaMlada srpska teniserka Ivana Jorović uspešno je startovala na juniorskom turniru na Rolan Garosu savladavši Rumunku Žaklin-Adin Kristijan sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:2. U nastavku takmičenja protivnica Jorovićeve je Amerikanka Jusi Majtan Arkonada. Ranije danas, Katarina Jokić nije uspela da se plasira u osminu finala pošto je u drugom kolu izgubila od Francuskinje Margo Jerolimos sa 2:1 u setovima - 2:6, 7:5, 6:4.

19:00 - Novi Pazar očekuje pomoć države za organizaciju MOSIPredsednik Skupštine 51. Međurepubličkih sportskih igara (MOSI) Seadetin Mujezinović rekao je da očekuje da Vlada Srbije podrži tu manifestaciju koja će se održati od 6. do 10. avgusta u Novom Pazaru. "Očekujemo podršku vlade i resornih ministarstava, pre svega finansijsku, pošto Grad nije u mogućnosti da sve sam iznese. Ovo su najmasovnije igre tog tipa, s najdužom tradicijom na ovim prostorima, a posebno je važno što učestvuju ekipe iz tri države, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije", rekao je Mujezinović. On je dodao da je na današnjoj Skupštini, drugoj po redu, doneta odluka da se omogući takmičenje sportistima iz Gusinja, Plava i Zubinog Potoka, kao i da je u zvanični program Igara uvršteno još pet sportova.

18:20 - Stevanović napušta TorinoPovremeni srpski reprezentativac Alen Stevanović definitivno će napustiti redove fudbalera Torina, javljaju brojni italijanski mediji. Za Stevanovića je navodno zainteresovan Palermo, koji još uvek razmatra sve mogućnosti, a postoji mogućnost odlaska i van Italije.

17:20 - Maskerano ostaje u BarseloniFudbaler Barselone i argentinski reprezentativac Havijer Maskerano odlučio je da produži ugovor sa katalonskim klubom. Argentinac ima ponudu Napolija, ali je odlučio da ostane u ekipi sa Nou Kampa. Maskerano je ove sezone bio jedan od najboljih igrača katalonskog tima, zbog čega je dobio ponudu da ostane u redovima Barselone. On će dobiti poboljšani ugovor.

16:35 - Udovičić najavio: Kompanija iz UAE želi da gradi sportske objekte u SrbijiMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je kompanija za izgradnju sportske infrastrukture AECOM iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zainteresovana za saradnju sa Srbijom. Ova kompanije radila je i na objektima za Olimpijske igre u Londonu i Riju, a Udovičić i generalni direktor AECOM-a Rijad Našif potpisali su danas protokol o saradnji u oblasti društveno-privatnog partnerstva od obostranog interesa. "U skladu sa mogućnostima i finansijskom situacijom, izgradnja sportske infrastrukture je jedan od prioriteta Ministarstva sporta. Naša namera je da pronađemo modele saradnje sa svim potencijalnim partnerima kako bi smo imali minimalne budžetske troškove, a maksimalne efekte u izgradnji sportskih objekata. Zato razgovaramo sa svima koji su iskazali interes za Srbiju, a posebno s kompanijama koje su lideri u oblasti sportske infrastrukture", rekao je ministar Udovičić.16:25 - I Jelena Janković eliminisana sa Rolan GarosaNajbolja srpska teniserka Jelena Janković poražena u osmini finala Rolan Garosa od Italijanke Sare Erani 7:6, 6:2. Ranije danas u osmini finala u muškoj konkurenciji Dušan Lajović je izgubio od Rafaela Nadala, dok su Nenad Zimonjić i Kanđanin Danijel Nestor u četvrtfinalu izgubili od hrvatsko-rumunskog para Marin Draganja/Florin Mergea 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:5)

16:10 - Vapenski i Ćuk potpisali za EgerVaterpolo reprezentativci Srbije Boris Vapenski i Miloš Ćuk potpisali su ugovore sa dvostrukim uzastopnim šampionom Mađarske, Egerom. Obojica imaju po 24 godine, Ćuk je igrao za Partizan, a Vapenski za Crvenu zvezdu. Obojica su pre večitih rivala igrala za novosadsku Vojvodinu. Ćuk je u Partizanu igrao od 2009, a sa crno-belima je osvojio Ligu šampiona, tri titule prvaka Srbije, tri nacionalna kupa, Superkup Evrope i dve Evrointer lige. Vapenski je u Zvezdu došao 2012, a sa crveno-belima je osvojio Ligu šampiona, dve titule prvaka Srbije, dva nacionalna kupa i Superkup Evrope.

15:50 - Zimonjić i Nestor bez polufinala Rolan GarosaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanđanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u polufinale dublova na Rolan Garosu pošto su u četvrtfinalu izgubili od hrvatsko-rumunskog para Marin Draganja/Florin Mergea 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:5). Draganja i Merge će u borbi za ulazak u finale igrati protiv pobednika meča u kome se sastaju Bob i Majk Brajan (SAD) - Marsel Granoljers i Mark Lopez (Španija). Zimonjić će nastaviti takmičenje na drugom gren slem turniru sezone u miks dubu gde zajedno sa Nemicom Julijom Gerges igra u polufinalu.

15:24 - Nastasić: Biću spreman za narednu sezonuFudbalski reprezentativac Srbije Matija Nastasić izjavio je da se nada da će sanirati neugodnu povredu kolena zbog koje je dugo pauzirao i da će biti spreman za novu sezonu. "Imao sam problem s kolenom i to nije prvi put. Doktori su pokušavali da me vrate na teren pre nego što je trebalo i na kraju je to bilo pogrešno, jer sam i dalje osećao veliki bol. Na kraju smo uspeli da nađemo pravu terapiju i nadam se da će sve biti u redu za početak priprema pred novu sezonu", rekao je Nastasić. On je ocenio da je bivši selektor Siniša Mihajlović stvorio mladu, ali izuzetno jaku reprezentaciju. "Ima tu dosta prostora za napredak, a baza je tu. Žao mi je što je Mihajlović otisao, ali šta da se radi, moramo dalje. Njemu želim sve najbolje u daljoj trenerskoj karijeri. S Drulovićem nisam još sarađivao jer sam bio povređen", rekao je Nastasić.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

15:06 - Andrea Arsović: Želim što pre kvotu za OI 2016.Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović izjavila je da je šampionat sveta u Granadi najvažnije takmičenje ove sezone, pre svega, zbog što na njemu može da obezbedi kvotu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. "Imali smo neplaniranu pauzu zbog poplava u našoj zemlji. Propustili smo jedno takmičenje i pripreme, ali sad se okrećemo nastavku sezone gde je šampionat sveta u Španiji najvažnije takmičenje, pre svega jer na njemu imamo prvu priliku da obezbedimo kvotu za Rio", rekla je Arsovićeva. Pre SP Arsovićeva će se takmičiti na Svetskim kupovima u Minhenu i Mariboru, a zatim će ići na pripreme baš u Granadu gde će imati priliku da "oseti" strelište.

14:44 - Jokićeva bez plasmana u osminu finala RGMlada srpska teniserka Katarina Jokić nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji, pošto je u drugom kolu izgubila od Francuskinje Maržo Jerolimos sa 2:6, 7:5, 6:4. Jokićeva je u odlučujućem setu vodila sa 4:2, ali nije uspela da zadrži brejk prednosti protiv domaće takmičarke. Jerolimos će u nastavku turnira igrati protiv pobednice meča Rebeka Sramkova (Slovačka) - Žil Belen Tišman (Švajcarska). Druga srpska juniorka na Rolan Garosu Ivana Jorović postavljena je za prvog nosioca i u drugom kolu se sastaje sa Jusi Mejten Arkonade iz SAD.

14:05 - Henes počeo služenje zatvorske kazneBivši predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Uli Henes počeo je danas u zatvoru u Landsbergu služenje kazne za utaju poreza. Sud u Minhenu u martu je osudio Henesa na tri i po godine zatvora jer je utajio sumu od 28,5 miliona evra. Nemačka policija sredinom maja uhapsila je jednu osobu zbog sumnje da je pokušala da iznudi novac od Henesa jer mu je pretila da će imati mnogo problema u zatvoru ako ne plati više hiljada evra. Henes ima 62 godine, tokom igračke karijere sa Bajernom je tri puta bio prvak Evrope, a sa selekcijom Nemačke kontinentalni i svetski šampion. Bivši fudbaler i funkcioner Bajerna bi, u slučaju dobrog vladanja, mogao da napusti zatvor posle dve trećine kazne, odnosno u jesen 2016. godine.

13:21 - Montolivo pauzira 6 meseciFudbaler Milana i reprezentacije Italije Rikardo Montolivo danas je uspešno operisao levu nogu, i prema prvim procenama, pauziraće šest meseci. Operaciju je na klinici La Madonina u Milanu obavio doktor Herbert Šenhuber. Zahvat na kosti koja se zove tibija trajao je dva sata. U saopštenju Milana navodi se da će klupski lekari detaljno pratiti oporavak Montoliva i za 40 dana ponovo dati procenu kada će vezista moći da se vrati na teren. Montolivo se povredio u subotu uveče na pripremnoj utakmici za Mundijal koju je Italija igrala protiv Republike Irske u Londonu.

12:49 - Peleov sin osuđen na 33 godine zatvoraEdinjo, sin legendarnog brazilskog fudbalera Pelea, osuđen je na 33 godina zatvora zbog pranja novca od šverca droge, preneli su danas brazilski mediji. Edinjo koji je bio golman u Santosu, bivšem očevom klubu, već je bio u zatvoru 2005. i 2006. godine zbog šverca droge. On je tada priznao da konzumira drogu, ali je odbacio optužbe o švercu narkotika. Sud u brazilskom gradu Praha Grande osudio je proteklog vikenda Edinja kao i još četvoricu optuženih za pranje novca.12:23 - Riki Lambert i zvanično u LiverpuluDosadašnji fudbaler Sautemptona Riki Lambert potpisao je danas ugovor sa Liverpulom, a u klub sa Enfilda preći će za četiri miliona funti uz bonuse u zavisnosti od broja utakmica i učinka. Lambert (32) je vraća u Liverpul posle 17 godina, pošto je u tom klubu prošao omladinsku školu. "Ne mogu da verujem. Volim ovaj klub ceo svoj život. Otišao sam odavde pre 17 godina, ali nisam prestao da volim klub. Znam koliko je Liverpul veliki, ali znam i šta je važno - ono što radim na terenu. Znam da je to važno i na to ću biti fokusiran", rekao je Lambert za sajt kluba.

11:39 - Hajatu odbacio optužbe da je primio mitoPredsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Isa Hajatu kategorički je danas odbacio optužbe da je primio mito kako bi glasao za Katar kao domaćina Mundijala 2022. Britanski "Sandej tajms" juče je optužio Hajatua da je primio poklone i novac, kako bi podržao Katar tokom izbora 2010. Taj list tvrdi da poseduje "milione dokumenata" koji navodno pokazuju da je član Izvršnog komiteta FIFA Mohamed Bin Haman iz Katara platio oko pet miliona dolara fudbalskim zvaničnicima kao bi glasali za Katar. 11:21 - Fudbaleri Jagodine na porodičnom odmoru u GrčkojPredsednik Jagodine Goran Milanović ocenio je da taj fudbalski klub može da parira vrhunskim, evropskim klubovima. Milanović je sinoć ispratio fudbalere Jagodine, koji su na letnji odmor otišli sa svojim suprugama. Klub im je treću godinu uzastopno poklonio osmodnevni odmor na moru, a prvotimci Jagodine otišli su u grčko letovalište Hanioti. "Malo je vremena i brzo moramo da radimo. Iz godine u godinu imamo sve disciplinovanije generacije. Ovi momci su zaslužili da imamo roditeljski odnos prema njima. Nema razloga da bilo šta menjamo, jer samo tako možemo da pariramo vrhunskim, evropskim klubovima. Organizaciono smo prevazišli srpske okvire", rekao je Milanović.11:02 - Australija želi organizaciju SP, umesto Katara Australijska fudbalska federacija razmatra mogućnost kandidovanja za domaćina Mundijala, ukoliko Kataru bude oduzeto pravo organizacije zbog korupcije. "Postoji mogućnost da se Australija kandiduje, jer su iznete ozbiljne optužbe za korupciju protiv Katara", rekao je član Australijske federacije Dejvid Galap.

10:39 - Fabregas odlučio da napusti BarselonuŠpanski fudbalski reprezentativac Sesk Fabregas navodno je odlučio da napusti ekipu Barselone ovog leta, preneo je El Mundo Deportivo. Prema tvrdnjama Fabregasovog menadžera Darena Dina, ovog fudbalera već je kontaktiralo nekoliko klubova iz Engleske i Španac je navodno već postigao dogovor sa jednim od njih. El Mundo tvrdi da se najverovatnije radi o Liverpulu, ali u trci je još i Mančester Junajted.

10:21 - Filip Đorđević: Brazil je najbolji na svetu

09:59 - Dragan Mrđa: Psihološke igre

09:47 - Jubilarni peti turnir City basket

011/22-03-624

Ulični basket
Ulični basket

011/22-03-624011/22-03-624 011/22-03-624011/22-03-624 011/22-03-624011/22-03-624 011/22-03-624011/22-03-624 011/22-03-624011/22-03-624 011/22-03-624011/22-03-624 a. Kao i prethodnih godina na posebno postavljenom terenu na platou ispred šoping mola Delta City, najbolji beogradski basketaški ovoga puta boriće se za vredne nagrade 7. i 8. juna sa početkom u 11 sati. Po već ustaljenoj formuli, takmičenje se održava po kup sistemu, dok će timovi uobičajeno moći da prijave tri igrača koji su na terenu, plus jednu izmenu. Ove godine tehničku podršku u organizaciji turnira pruža i Nacinalni Sportski savez 3x3 Basket Srbije. Pobednike oba dana takmičenja očekuju vredne nagrade – kompletna Champion sportska oprema za sve članove ekipe. Sve zainteresovane ekipe mogu se besplatno prijaviti za učešće na turniru do 6. juna na Info pultu Delta City-ja, kao i na telefone 011/22-03-624 i 065/22-03-600.

09:40 - Američki fudbal: Veprovi sigurni u Železniku

Foto: SAAF
Foto: SAAF

Iako su igrali bez startnog kvoterbeka Ajka Vitakera, koji je bio odsutan zbog zdravstvenih problema, kragujevčaki Divlji veprovi nisu dozvolili iznenađenje i ubedljivo su rezultatom 30:0 slavili pobedu protiv fenjeraša Sportklub Superlige, Plavih zmajeva iz Beograda, u zaostalom meču 5. kola Sportklub Superlige Srbije.U mečevima Prve lige Srbije, u okviru 6. kola, postignuti su sledeći rezultati: Grupa Jug: Čačak Angel Warriors – Bor Avala Golden Bears 68:20, Požarevac Pastuvi – Zemun Pirati 14:13. Grupa Sever: Sirmium Legionaries – Sombor Celtis 48:0, Kikinda Mammoths – Klek Knights 26:0, Vrbas Hunters – Vršac Lavovi 42:14.

09:00 - Danas na terenu Lajović, Janković, Zimonjić i junioriDevetog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, danas na terene Rolan Garosa od predstavnika Srbije izlaze Dušan Lajović, Jelena Janković, Nenad Zimonjić i juniori Ivana Jorović, Katarina Jokić i Petar Čonkić. Lajović igra meč karijere, jer se posle 12.30 sati u osmini finala sastaje sa prvim reketom sveta, Špancem Rafaelom Nadalom. Otprilike u isto vreme, takođe u osmini finala, Janković igra protiv Italijanke Sare Erani, 11. teniserke sveta. Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraju četvrtfinale dublova protiv Hrvata Marina Draganje i Rumuna Florina Mergee, a meč je na programu posle 13 sati. U prvom kolu takmičenja juniora Jorović se od 11 sati sastaje sa Rumunkom Žaklin-Adin Kristijan, Jokić posle 12 sati igra protiv Francuskinje Margot Jerolimos, dok je Čonkićev protivnik posle 15 sati Poljak Hubert Hurkač.

09:00 - Vesti koje su obeležile nedelju, 01. jun možete pogledati OVDE

You'll need Skype CreditFree via Skype


Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track