AKCIJA HRVATSKOG FUDBALERA: Darijo Srna poklonio 20 tona mandarina deci u Donjecku
Foto: Beta

Donacija

AKCIJA HRVATSKOG FUDBALERA: Darijo Srna poklonio 20 tona mandarina deci u Donjecku

Fudbal -
Donacija kapitena jedna je od brojnih humanitarnih akcija u koje su uključeni igrači Šahtjora. Srna je najavio da će u decembru organizovati još jednu pošiljku humanitarne pomoći za Donjeck

DONJECK - Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske i ukrajinskog Šahtjora Darijo Srna poklonio je 20 tona mandarina deci u Donjecku, gradu u istočnoj Ukrajini u kome se vode borbe između ruskih pobunjenika i ukrajinskih snaga, saopštio je klub iz Donjecka.

"Kada sam bio dete u Hrvatskoj pomoć mi je bila potrebna. Vrlo je važno da vas ljudi podržavaju kada prolazite kroz težak period.Donjeck i čitava regija Donbas dali su mi mnogo, a ovo voće je samo mali poklon kojim bih želeo da uzvratim", rekao je Srna.

"Cenim Donjeck, to je moj grad u kome živim već 11 godina i kome mnogo dugujem, jer sam u njemu sazreo kao igrač i kao osoba. Moji roditelji, klub i njegov predsednik naučili su me da pomažem ljudima u teškoj situaciji. To je moj životni princip", dodao je Srna.

Donacija kapitena jedna je od brojnih humanitarnih akcija u koje su uključeni igrači Šahtjora. Srna je najavio da će u decembru organizovati još jednu pošiljku humanitarne pomoći za Donjeck.

"Svima nam nedostaje naš dom u Donjecku i verujem da će se ova kriza brzo okončati i da ćemo uskoro opet proslavljati pobede sa svojim navijačima na Donbas Areni", dodao je Srna.

Stadion Šahtjora oštećen je u borbama, pa klub utakmice kao domaćin igra u Lavovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track