ČEKAJU GA LISICE: Morinu će uhapsiti čim se skloni s Kosova

Steže se obruč oko ekstremiste

ČEKAJU GA LISICE: Morinu će uhapsiti čim se skloni s Kosova

Fudbal -
Glavni osumnjičeni za lansiranje drona i prekid utakmice Srbije i Albanije pobegao iz Italije, a sad se slobodno šeta po jugu Srbije

Albanski ekstremista Ismail Morina (32), koji je režirao haos u Beogradu i izazvao prekid fudbalske utakmice između Srbije i Albanije 14. oktobra lansiranjem drona, mogao bi uskoro da bude uhapšen.Srpska policija raspisala je poternicu za ovim huliganom i u saradnji s kolegama iz drugih zemalja nastoji da ga privede licu pravde.Spekulisalo se da se Morina krije u Italiji, prvo u Firenci, a potom u okolini Lećea, a pošto je oko njega počeo da se steže obruč, feribotom je pobegao prvo u Albaniju, a potom kopnenim putem i na nepriznato Kosovo.Dok ga albanska javnost slavi kao nacionalnog heroja i naziva Spajdermenom, srpska policija polako, ali sigurno nastoji da mu stavi lisice na ruke. Pre deset dana Morina je putem društvenih mreža provocirao Srbe postovima da je neuhvatljiv za naše organe reda, a prošlog vikenda fotografisao se pored kuće albanskog teroriste Adema Jašarija u rejonu Drenice. Poseduje albanski i italijanski pasoš.

Podsetimo, iznad Partizanovog stadiona 14. oktobra pojavio se dron sa zastavom karte takozvane velike Albanije, zbog čega su nastali incidenti na samom terenu, a meč bio prekinut. Srbiju i Albaniju kaznila je UEFA, a „orlovima“ su oduzeta tri boda, iako je meč registrovan 3:0.Posle utakmice bio je priveden Orsi Rama, brat premijera Albanije Edija Rame, kao glavni organizator incidenta.

Skrnavio crkvuU SRBIJU UŠAO KAO ITALIJANKako pišu albanski mediji, Ismail Morina, koji voli da ga oslovljavaju nadimkom Balista Morina, ušao je s italijanskim pasošem u Srbiju 11. oktobra, tri dana pre utakmice. Odseo je u jednom hostelu blizu stadiona, a noću je isprobavao mogućnosti bespilotne letelice. Na dan utakmice skrivao se u obližnjoj pravoslavnoj crkvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track