(VIDEO) ZBOG GAŽENJA IGRAČA LIVERPULA: Dijego Košta optužen za nasilničko ponašanje
Foto: Printskin

Reakcija FA

(VIDEO) ZBOG GAŽENJA IGRAČA LIVERPULA: Dijego Košta optužen za nasilničko ponašanje

Fudbal -
Sudija Majkl Oliver nije kaznio Koštu žutim kartonom ni za jedan prekršaj

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je napadača Čelsija Dijega Koštu za nasilničko ponašanje, nakon što je tokom utakmice sa Liverpulom u polufinalu Liga kupa zgazio protivničkog igrača Emrea Džana. Fudbaleri Čelsija su se plasirali u finale Liga kupa, pošto su u revanš utakmici polufinala posle produžetka pobedili Liverpul sa 1:0, golom Branislava Ivanovića.

Košta je tokom utakmice ulazio u oštre duele sa Martinom Škrtelom i Kanom, ali ga FA neće teretiti za duel sa Škrtelom. Sudija Majkl Oliver nije kaznio Koštu žutim kartonom ni za jedan prekršaj.

"Optužen je zbog incidenta sa Džanom, koji se dogodio u 12. minutu revanš utakmice polufinala Liga kupa protiv Liverpula. On ima rok do sutra popodne da odgovori na optužbu. Posle pregledanog snimka njegovog duela sa Škrtelom, FA neće pokrenuti postupak", navodi se u saopštenju.

Čelsi nema pravo žalbe na eventualnu kaznu, pa bi Kosta mogao da propusti predstojeću utakmicu sa Mančester sitijem, u subotu.

Za utakmicu protiv Sitija neizvestan je i Branislav Ivanović, koji je zadobio posekotine po nozi. Na fotografijama sa sinoćnje utakmice vidi da je kapiten srpske reprezentacije utakmicu završio sa kopačkom punom krvi.

"Njegova kopačka je bila puna krvi i trebalo bi je poslati pravo u našu fudbalsku akademiju", rekao je trener Čelsija Žoze Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track