ŠALKE ČEKA REAL: Nastasić uzeo Atletikov recept
Foto: Reuters

LIGA ŠAMPIONA

ŠALKE ČEKA REAL: Nastasić uzeo Atletikov recept

Fudbal -
UBIŠE IH MEDIJI Špance iz Madrida ispratili aferaški naslovi u štampi i ogorčenost navijača zbog žurki posle debakla u gradskom derbiju

Ako je takmičenje po grupama u Ligi šampiona bilo „zagrevanje“, onda će u večerašnjem meču (20.45, RTS 1) osmine finala u Gelzenkirhenu protiv Šalkea aktuelni šampion Real Madrida uhvatiti zalet za odbranu evropskog naslova.Zadatak nije jednostavan zbog igračkog kvaliteta i nemačkog mentaliteta protivničke ekipe, ali i loše atmosfere oko kluba koju su iskreirali mediji i navijači još od debakla u gradskom derbiju s Atletiko Madridom pre deset dana.Ogorčenost navijača počela je da raste kad je zajedno sa izveštajima o porazu počela da se pojavljuje priča o ludoj rođendanskoj žurki Kristijana Ronalda, organizovanoj samo nekoliko sati posle brodoloma na Visente Kalderonu. Real bez trojice igračaNa slikama koje je objavio kolumbijski „di-džej“, nigde se ne može videti utučenost, već samo osmeh kod slavljenika i njegovih gostiju Džejmsa Rodrigeza, Marsela... Na sve to, usledili su novi šokovi. Iste noći sa Sarom Karbonero, ali na drugom mestu, slavilo je i dete „kraljevskog kluba“ Iker Kasiljas, da bi se juče saznalo i za proslavu predsednika Florentina Pereza u restoranu „El Barbero“.Šalke, pored svega toga, računa i na činjenicu da za slavnog rivala neće nastupiti povređeni Sami Kedira, Serhio Ramos i Luka Modrić, a da je ekipa koju vodi Roberto di Mateo znatno jača za oporavljenog Klasa Jana Huntelara i sve boljeg Srbina Matiju Nastasića.

Konačno u Ligi šampiona...  Nastasić
Konačno u Ligi šampiona... Nastasić

Nemci šire optimizam- Šalke nije Atletiko Madrid, ali je dobro bar to što je jedna ekipa pokazala kako se pobeđuje Real Madrid - rekao je fudbaler nemačke ekipe Maksim Čupo-Moting.

Sezona 2013/14.LOŠE USPOMENE ŠALKEATrener Šalkea Roberto di Mateo s optimizmom dočekuje dvomeč s Realom, verujući da su njegovi igrači izvukli pouke iz prošlosti. Italijanski stručnjak misli na prošlu sezonu i poraz od Reala s ukupnim rezultatom 9:2. Već posle prvog meča u Nemačkoj bilo je sve jasno (1:6) .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track