(VIDEO) GROBARI U TRANSU: Saša Ilić će igrati za Partizan i sledeće sezone
Foto: Saša Pavlić

Jedan je Ilić kapiten

(VIDEO) GROBARI U TRANSU: Saša Ilić će igrati za Partizan i sledeće sezone

Fudbal -
Legendarni fudbaler crno-belih, na nagovor Ljubiše Tumbakovića i Miloša Vazure, odlučio da nastavi karijeru i po završetku ove sezone

Kapiten Saša Ilić igraće za Partizan i u sezoni 2015/16! To je epilog pregovora iskusnog fudbalera i klupske uprave.

Ljubimac navijača oduševljavaće Grobare makar do leta 2016. godine.

Ilića, koji će 30. decembra proslaviti 38. rođendan, na to su nagovorili potpredsednik zadužen za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković i generalni direktor Miloš Vazura. Aktuelni ugovor Iliću ističe po završetku sezone. Za sada nije potpisan novi, ali to će biti samo formalnost, jer je postignut usmeni dogovor.

Legendarni kapiten crno-belih je više puta poslednjih godina izjavljivao da neće u penziju dokle god se bude osećao fizički sposobnim da svakodnevno trenira i dokle god mu to bude predstavljalo zadovoljstvo. Da i dalje može mnogo da pruži Partizanu videlo se prošlog vikenda kada je bio najzaslužniji za pobedu nad kragujevačkim Radničkim, pa je po opštoj oceni poneo epitet igrača utakmice.

O tome koliko iskusni vezista znači za ekipu, ne samo na terenu već i van njega, izlišno je pričati, jer su o tome govorili svi njegovi treneri.

Ilić je već klupski rekorder u mnogim kategorijama, a statistiku će imati priliku dodatno da popravi. Mogao bi čak da napadne i rekordera po broju mečeva u crno-belom dresu Momčila Vukotića (791). Za taj podvig nedostaje mu 75 utakmica.

Osim za Partizan, Saša Ilić je tokom karijere igrao i za Seltu, Galatasaraj, Salcburg i Larisu. Za reprezentaciju je nastupao 37 puta i postigao četiri gola.

http://www.youtube.com/watch?v=7zSyRfdTXZw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track