Zoran Milinković: Samo da budemo zapaženi u Evropi
Foto: Stefan Jokić

Okreće se idućoj sezoni

Zoran Milinković: Samo da budemo zapaženi u Evropi

Fudbal -
Ja sam glavni krivac što nismo uzeli Kup. Svaka utakmica u prvenstvu za mene je bila ruski rulet, kaže za Kurir trener Partizana

Trener Partizana Zoran Milinković kaže da se u ovih debitantskih nekoliko meseci u Humskoj uverio u to koliko je teško trenirati crno-bele, jer je pritisak javnosti i navijača prisutan na svakom susretu.On objašnjava da mu je omča neuspeha stajala oko vrata na svakom od osam mečeva u kojima je vodio novog šampiona Srbije, a za poraz od Čukaričkog u finalu nacionalnog kupa kompletnu krivicu preuzima na sebe.- Svaki meč ove sezone za mene je bio ruski rulet, i to u pravom smislu reči. Sudbina mi je bila crna ili bela, nije bilo ništa između. Pravo na grešku nije postojalo, ali smo mi od moguća 24 boda na osam utakmica osvojili 22, dok smo dva izgubili u meču protiv Crvene zvezde, gde smo po svim analizama bili bolji tim i zaslužili pobedu - kaže Milinković i dodaje:- Finale kupa je posebna priča, preuzimam odgovornost za taj poraz, i to smatram svojim neuspehom. Ekipa je bila istrošena, a nisam uspeo da održim tenziju neophodnu za meč koji odlučuje o trofeju. Prvih 25 minuta smo bili odlični, ali to nije bilo dovoljno. Rival je dao gol posle naše greške i odlučio da se brani, u čemu je uspeo i osvojio trofej. Izvukao sam pouke iz svega toga i nadam se će mi to koristiti u daljem toku karijere.

Osvajanje trofeja, pre svega onog šampionskog, jeste nešto što se u Humskoj podrazumeva, ali podrazumeva se konstantno učešće na evropskoj sceni, gde je već godinama Partizan samo puki epizodista.- Mnogo toga će zavisiti od prelaznog roka, ali iskreno se nadam da ćemo biti jači i kvalitetniji nego ove sezone, odnosno da ćemo i u Evropi uraditi nešto zapaženije. Kvalitet imamo, a on samo treba da se podigne na malo viši nivo - kaže Milinković.

Iz petog pokušajaDOŠAO KAD SAM SE NAJMANJE NADAOGotovo svaki put kad je Partizan ostao bez trenera, u javnosti se pominjalo da u Humsku stiže Zoran Milinković, ali sve ovo vreme s njim se kontaktiralo samo jednom.- Prvi i jedini razgovor s čelnicima kluba, pre ovog imenovanja, dogodio se u septembru 2011. godine, kad smo eliminisani od Šamroka. Tadašnji predsednik Dragan Đurić me je zvao, razgovarali smo, ali na kraju nije došlo do saradnje. Od tada sam mnogo puta pominjan kao kandidat, ali nikad do ovog proleća niko nije kontaktirao sa mnom. Štaviše, dolazak u Humsku mi se dogodio u trenutku kad sam se tome najmanje nadao - kaže Milinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track