(VIDEO) ORLIĆI MERKAJU POLUFINALE: Amerikanci nisu bauk, golman im je heroj
Foto: Fifa.com

Svetsko prvenstvo U20

(VIDEO) ORLIĆI MERKAJU POLUFINALE: Amerikanci nisu bauk, golman im je heroj

Fudbal -
Saznajte nešto više od rivalu reprezentacije Srbije u četvrtfinalu

Reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina, koje se održava na Novom Zelandu, protiv selekcije SAD u nedelju u 06:30 po srednjeevropskom vremenu.

O šokantnoj pobedi "orlića" protiv Mađara posle produžetaka (2:1) u osmini finala već se sve zna, ali je naredni rival izabranicima selektora Veljka Paunovića nepoznanica.

Amerikanci se nisu proslavili na ovom šampionatu. U Grupi A zauzeli su drugo mesto sa šest bodova. Istina, Novom Zelandu su dali četiri komada (4:0), ali su zato Mijanmar savladali samo sa 2:1. Poređenja radi, domaćin turnira je tog autsajdera deklasirao 4:1, a Ukrajinci čak 6:0. Podsetimo, Srbija, i to u kombinovanom sastavu, u pripremnom meču pred odlazak na Svetsko prvenstvo savladala je Mijanmar 6:0. Takođe, "jenkiji" su u poslednjem kolu grupne faze takmičenja ubedljivo poraženi od Ukrajine 0:3.

Da reprezentacija SAD nije bauk pokazalo se i u osmini finala. Do pobede protiv Kolumbije je došla zahvaljujući pogotku fudbalera holandskog Utrehta Rubija Rubina u 58. minutu. Međutim, heroj Amerikanaca je bio golman Zakari Stefen, koji je u 83. minutu odbranio penal Harlanu Bareri. Pritom, ekipa selektora Taba Ramosa je ostala bez Kelina Peri-Akoste, koji je isključen pošto je skrivio jedanaesterac, i neće imati pravo igranja protiv Srbije.

Sve u svemu, Amerikanci nisu nepremostiva prepreka za "orliće", ali ne treba ih ni potceniti, jer niko ne dolazi među osam najboljih na svetu ako ne poseduje kvalitet.

Pobednik ovog duela u polufinalu će se sastati ili sa reprezentacijom Malija, koja je već obezbedila plasman u četvrtfinale savladavši Ganu 3:0, ili sa boljim iz duela osmine finala Nemačka - Nigerija, koja je na programu sutra ujutu. Podsetimo, Srbija je u grupi savladala Mali rezultatom 2:0:

http://www.youtube.com/watch?v=4DuwkhhACtE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track