NEMA VIŠE KUKASTOG KRSTA: Svastika konačno uklonjena sa Poljuda
Foto: Reuters

Zasađena nova trava

NEMA VIŠE KUKASTOG KRSTA: Svastika konačno uklonjena sa Poljuda

Fudbal -
Simbol nacizma ugraviran je od strane nepoznatog počinioca uoči utakmice Hrvatske i Italije u kvalifikacijama za fudbalsko Prvenstvo Evrope

Kukasti krs koji je na travnjaku Poljuda osvanuo u vreme utakmice fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Italije, je uklonjen, a već sutra bi na taj deo terena trebala stići nova trava koja će pokriti rupu nastalu nakon tretiranja, kažu u Hajduku.

Hajduk je iz Austrije naručio novi busen trave 12 sa 12 metara, koji će zameniti deo na kom je bila "svastika".Portparol Hajduka Alen Orlić potvrdio je da je sanacija na mestu gde je bio kukasti krst započela, i najavio da će vrlo skoro travnjak biti obnovljen.

"Sanirali smo deo travnjaka na kojem je bio iscrtan nacistički simbol, što se dosad nije moglo napraviti zbog održavanja Festivala na Poljudu. Nakon njegovog završetka odmah se pristupilo sanaciji", rekao je Orlić.

Splitski kukasti krst poprilično je podigao prašinu u javnosti, o njemu su pisali gotovo svi svetski mediji, a Hrvatski fudbalski savez još uvijek čeka kaznu zbog tog incidenta. Policija još uvek nije pronašla osobe koje su, pretpostavlja se, herbicidom dan pre utakmice zalile travnjak iscrtavajući tako kukasti krst.

U traženju krivaca za sad nije pomoglo ni 88 postavljenih kamera na i oko stadiona. Sedmicama su se u medijima vodile polemike je li to delo domaćih navijača ili nekoga drugog, no i dalje ostaje nepoznato ko je to uradio.

Kurir sport / Indeks.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track