BOŽOVIĆ O UČESTALIM PREOKRETIMA: Zvezda svakome daje gol ili dva fore
Foto: Saša Pavlić

Još slaže kockice

BOŽOVIĆ O UČESTALIM PREOKRETIMA: Zvezda svakome daje gol ili dva fore

Fudbal -
"Problem je što ekipa igra svaku utakmicu u drugom sastavu, još tražim najboljih 11", rekao trener crveno-belih

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović kaže da se ekipa još formira i da je zbog toga sklona oscilacijama.

On je to ocenio posle pobede nad Čukaričkim ostvarene preokretom u drugom poluvremenu.

"Razgovarali smo svi na tu temu između sebe, da svaki put protivniku dajemo gol fore ili dva. To možemo sprečiti samo radom. Problem je što ekipa igra svaku utakmicu u drugom sastavu. Tražim najboljih 11. I dalje se ekipa slaže. Biće tu još igrača i drugh kombinacija. Nije lako igrati u Zvezdi, posebno kada napadaš, jer onda bivaš ranjiv i ostavljaš prostor protivniku. Ponavljam, najvažnije je da smo uzeli tri boda", rekao je Božović.

Osvrnuo se i na rolu junaka Zvezdine pobede, Luisa Ibanjeza, koji je dao dva i namestio jedan gol.

"Ibanjez je sam sebe pohvalio. On je na semaforu, odigrao je fenomenalnu utakmicu".

Strateg crveno-belih vratio se na utakmicu:

"Prvo poluvreme Čukarički je bio svežiji od nas, mnogo bolje su se kretali, iako smo mi preko Vereda imali prvu šansu. Matić je mogao da postigne drugi gol i onda bi nam bilo teško da se vratimo u život. Igrači su dali maksimum i preokrenuli rezultat. U drugom poluvremenu je igra bila simpatičnija. Dobili smo jednu od najorganizovanijih ekipa u ligi, koja uvek zna šta hoće. Imali smo i dosta sreće.

Božović je priliku od početka meča ukazao Srđanu Plavšiću, iako je došao u Zvezdu pre samo dva dana.

"Plavšić je pokazao da na njega možemo ozbiljno da računamo. Stekao je i simpatije publike. Za prvu utakmicu bio je izvanredan".

Katai, za koga je Božović rekao da je u lošoj formi jer ne podnosi vrućine, ušao je u igru u drugom poluvremenu i razmrdao ekipi.

"Znate kako je Katai kvalitetan igrač. Svako ima svoje krize, a kad hoće on može".

Na kraju, pišu se samo bodovi...

"Ne mogu da budem zadovoljan jer je bilo mnogo situacija kada su igrači Čukaričkog mogli da nam daju još golova. Bilo je rupa između linija. Radimo, ekipa se formira, ništa ne može doći preko noći. Najvažnije je pobediti", zaključio je Miodrag Božović.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević čestitao je domaćinu na pobedi.

"Mi smo se u prvom poluvremenu pitali za sve. Imali smo još dve šanse, pored gola, da rešimo utakmicu. Znali smo da ćemo imati strahoviti pritisak u drugom poluvremenu. Posle primljenog gola čekali smo remi. Usled nepažnje dobili smo i drugi gol i više nismo mogli da se vratimo. Treći gol je stigao kada smo spustili gard. Moja ekipa ima mnogo veći kapacitet. Nisam od onih koji voli da traž alibi, ali jednostavno tumbam, muljam u zadnjoj liniji. Zvezda je držala širinu, pa sam morao da šaljem Stojkovića na levu stranu", objasnio je Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track