MARADONA PONOSAN: Čist sam, ne drogiram se 12 godina
Foto: AP

Burna prošlost

MARADONA PONOSAN: Čist sam, ne drogiram se 12 godina

Fudbal -
Izabrao sam čist put i život za moju decu, čak i za budućnost, kaže Argentinac

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena Dijego Armando Maradona otkrio je da već 12 godina nije konzumirao drogu."Skoro 12 godina ne uzimam drogu, jer ne bih se budio kao što se budim danas. Izabrao sam čist put i život za moju decu, čak i za budućnost", napisao je Maradona na Fejsbuku.

'El Pibe' je prve probleme sa drogom imao sredinom osamdesetih godina prošlog veka, a prvi put je bio pozitivan na doping testu – kada mu je u organizmu pronađen efedrin za vreme Svetskog prvenstva u SAD 1994. godine.

Slične probleme imao je u nekoliko navrata kada je nastupao za Napoli u Kalču, dok je na kraju karijere, kada se vratio u Boku Juniors, bio pozitivan na kokain.Maradona je 91 put nosio dres Argentine, uz 34 postignuta gola, a ono što ga je svrstalo u legendu odigralo se 1986. godine u Meksiku – kada je gotovo sam doneo Argentini drugu titulu prvaka sveta.

Osim za Boku Juniors, i matični Argentinos Juniors – čiji stadion nosi njegovo ime – nastupao je i za Barselonu, Sevilju, Njuels Old Bojs i Napoli.

Napolitancima je doneo najveće uspehe u istoriji, pošto je za sedam godina u klubu (207 utakmica – 102 gola) bio najzaslužniji za osvajanje dva prvenstva, Kupa i Superkupa Italije, kao i UEFA Kupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track