JUNAK Aleksandar Katai: Kriv sam za smenu uprave, nisam hteo da ih oteram!
Foto: Saša Pavlić

Zvezdin strelac u Surdulici

JUNAK Aleksandar Katai: Kriv sam za smenu uprave, nisam hteo da ih oteram!

Fudbal -
Mogao sam da sprečim odlazak Kokeze, Tončeva, Terzića i ostalih iz Crvene zvezde da sam dao gol na meču protiv Radničkog

Aleksandar Katai oseća se krivim za odlazak uprave Crvene zvezde! Fudbaler koji briljira u crveno-belom dresu u poslednje tri utakmice promašio je penal u meču protiv Radničkog na Marakani.Tada su navijači skandirali „Uprava napolje“, a nekoliko dana kasnije usledile su ostavke skoro celokupnog rukovodstva.- Nisam hteo da smenim upravu! Setim se tog promašenog penala... Ni meni ni bilo kome u klubu nije bilo lepo zbog toga, posebno što su navijači počeli da teraju upravu. Ali, eto, posle toga smo se trgli i pokrenuli da pobeđujemo - odgovorio je Aleksandar Katai (24) na pitanje Kurira, a potom dodao:- Izgleda sam ja kriv za odlazak uprave. (smeh) Mogao sam to da sprečim, ali sve je to fudbal. Pitanje je da li bismo posle toga pobedili u naredne tri utakmice.Crvena zvezda se nalazi u seriji od tri pobede. Posle Voždovca, pali su Čukarički i Radnik u Surdulici. U nedelju na Marakanu dolazi lider Superlige Javor.- Zadovoljni smo što smo na tri utakmice pobedili. Drago mi je što smo ušli u seriju. Hvatamo zalet za derbi, da preuzmemo, ako bog da sreće i zdravlja, prvu poziciju posle meča s Javorom. Značilo bi nam da dobijemo Ivanjičane.Crveno-beli su trenutno ispred najvećeg rivala Partizana:- Još je rano za svođenje računa, ali uvek je dobro biti ispred njih. To mnogo znači za ekipu. Znamo kako je bilo nama kad smo ih jurili prošle sezone. Neka sad oni jure nas i da nas nikad ne stignu. Sada imamo mir u svlačionici posle tri pobede. Videli su svi pre Voždovca kako je bilo. Katastrofa atmosfera! Samo kad se setim tih dana. Uprava je bila otišla, trener je hteo da podnese ostavku... Sad smo krenuli s pobedama. Neka se tako i nastavi.Grof Božović ima specifičan smisao za humor, a njegova meta bio je i Aleksandar Katai. Trener je otkrio da mu smeta vrućina.- Ide hladno vreme... Video sam izjavu. Šta da kažem? Ako on tako misli, ja to poštujem. Nadam se da se šalio. Trener najbolje vidi ko i kako igra - zaključio je Katai.

Trenerova se ne poričeIGRAM ŠTA GROF TRAŽIAleksandar Katai je utakmicu protiv Čukaričkog počeo kao rezerva. Mnogi su protumačili da je to bila vaspitna mera trenera Miodraga Božovića.- Što se tiče klupe, to je trener odlučio. Nisam tražio da bude tako. Dobro je posle svega ispalo. On je trener, on bira, a ja, kao i ostali igrači, poštujem njegovu odluku. Isto tako, pitaju me da li ću igrati levo, u sredini ili ću na klupu... To je opet do trenera. Meni je svejedno. Ne smeta mi. Nemam problem, šta traži od mene, to i igram - jasan je Katai.

Kartama ubili putDONALD BRZO PRIHVAĆENVukašin Jovanović je oduševljen novajlijom Donaldom.- Donald je pravo pojačanje. Ispravan momak 100 odsto, kako na terenu, tako i van njega. Brzo je shvatio veličinu Zvezde, a mi smo ga lepo prihvatili. Još ga nismo naučili zvezdaške pesme, ali i to će se ubrzo desiti - otkrio je Kuriru Vukašin Jovanović, koji je na Instagram postavio sliku iz autobusa sa puta Surdulica-Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track