BLOG UŽIVO: Fudbaler Trabzona priveden na aerodromu zbog vređanja policajca
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Fudbaler Trabzona priveden na aerodromu zbog vređanja policajca

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:14 - Nule u Jagodini i LučanimaFudbaleri Jagodine i Voždovca odigrali su danas bez golova u utakmici 12. kola Superlige Srbije. Jagodina je nastavila sa neefikasnom igrom, a podatak da su postigli samo jedan gol u poslednjih osam utakmica govori da su među najnefikasnijim ekipama Evrope. Ekipa iz Pomoravlja poslednjih 15 minuta imala je igrača više posle isključenja Grujića, ali nije uspela da savlada golmana Voždovca Popovića. Ništa zanimljivije nije bilo ni u Lučanima, gde su mreže mirovale u susretu Mladosti i Radnik iz Surdulice. Rezultati i strelci: Novi Pazar - Radnički Niš 1:0 (Trtovac 66) Rad - Borac 2:3 (Veselinović 8, Maraš 43. - Knežević 30, 53. penal, Zorić 73. penal) Spartak - Crvena zvezda 2:3 (Milić 6, Makarić 48. - Grujić 30, Katai 45+5, Jović 81) Vojvodina - OFK Beograd 1:0 (Ignjatijević 71) Jagodina - Voždovac 0:0 Mladost Lučani - Radnik Surdulica 0:0 Juče: Metalac - Javor 0:0 Sutra: Partizan - Čukarički (19) Tabela: Crvena zvezda 32 boda, Javor 22, Borac 21, Partizan i Vojvodina 20, Novi Pazar 18, Radnički Niš 16, Čukarički 15, Novi Pazar 15, Metalac 15, Rad 13, Mladost Lučani 13, Spartak 11, Voždovac 11, OFK Beograd 9, Radnik 9, Jagodina 9.

19:13 - Advokat: Ne znam da li ću ostati u SanderlenduTrener Sanderlenda Dik Advokat izjavio je danas da ne zna da li će ostati u tom fudbalskom klubu. Sanderlend je danas na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Vest Hemom u osmom kolu Premijer lige, još je bez pobede u prvenstvu i zauzima pretposlednje 19. mesto sa tri boda, koliko ima i poslednji Njukasl. Britanski mediji su prethodnih dana spekulisli o mogućem odlasku holandskog trenera, a on danas nije želeo da govori o tome. "Ne želim da odgovorim na to. Ne mogu da kažem da li ću biti trener Sanderlenda u narednoj utakmici", rekao je Advokat, preneo je Skaj Sports. U fudbalskim prvenstvima sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Takmičenje u Premijer ligi nastaviće se 17. oktobra, a Sanderlend će igrati na gostujućem terenu protiv Vest Bromvič Albiona.

18:34 - Odbojkašice Holandije u finalu Evropskog prvenstvaŽenska odbojkaška reprezentacija Holandije plasirala se danas u finale Evropskog prvenstva, pošto je u Roterdamu pobedila Tursku sa 3:0 u setovima (25:22, 25:18, 28:26). Holandija će u finalu igrati protiv pobednika duela Srbije i Rusije. Finale je na programu sutra od 17 časova, a meč za treće mesto počeće tri sata ranije.

17:57 - Maldini ogorčen što Bufon nije kandidat za Zlatnu loptuLegenda Milana Paolo Maldini pridružio se kritičarima liste kandidata za Zlatnu loptu koja je juče "procurela" iz FIFA, a na kojoj nije njegov bivši saigrač iz reprezentacije golman Djanluiđi Bufon. Lista od 59 kandidata za izbor najboljeg igrača sveta u 2015, objavljena je juče u "Gazeti delo sport". "Činjenica da Bufon nije među kandidatima govori o tome da je ova nagrada izgubila na kredibilitetu", rekao je Maldini za "Gazetu delo sport". "Ovaj trofej je izgubio na vrednosti s obzirom na to da je očigledno najvažnije ugoditi nekim klubovima i federacijama", rekao je bivši igrač Milana. On smara da na listi nije trebalo da se nađu golman Barselone Klaudio Bravo i čuvar mreže Arsenala David Ospina. "Djiđi zaslužuje da bude na listi zbog svega što je ostvario. U 38. godini on je i dalje jedan od najboljih golmana današnjice", rekao je Maldini. "U redu je, priznajem da Manuel Nojer i Tibo Kurtoa treba da budu nominovani, ali zašto Bravo i Ospina", rekao je Maldini. On je naglasio da je normalno da se kao kriterijum računa timski uspeh, pa je stoga još nelogičije zašto Bufon nije kandidovan kada je sa Juventusom igrao u finalu Lige šampiona i sa njima osvojio titulu prvaka Italije. Lista kandidata za Zlatnu loptu biće skraćena na 23 imena u decembru, da bi ime pobednika bilo objavljeno na svečanosti u Cirihu 11. januara. Poslednji put je golman bio proglašen za najboljeg 1963. kada je to priznanje pripalo Rusu Levu Jašinu Bivši igrač Juventusa, sadašnji selektor Francuske Didije Dešam takođe smatra da izostavljanje Bufonovog imena sa liste nema smisla. Bufon koji je 2006. bio drugi u izboru za Zlatnu loptu devet puta je bio proglašavan za najboljeg italijanskog golmana. On je takođe 2006. dobio prestižnu nagradu Jašin, pošto je te sezone primio svega dva gola u sedam utakmica na Mundijalu u Nemačkoj, kada je Italija osvojila titulu. Bufon je za "azure" branio na 150 utakmica što ga čini igračem sa najvećim brojem nastupa za italijansku reprezentaciju.

17:37 - Menhengladbah bolji od Volfsburga, prvenac HanoveraFudbaleri Borusije iz Menhengladbaha, Ingolštata, Herte i Hanovera zabeležili su pobede u 8. kolu nemačke Bundeslige. U današnjem derbiju učesnika Lige šampiona Borusija je na svom terenu bila bolja od Volfsburga 2:0 golovima tek u poslednjih 15 minuta. Popularni "Menš" došao je do trećeg trijumfa zaredom i posle očajnog starta sezone pobegao sa donjeg doma tabele. Fudbaleri Hanovera upisali su prvu pobedu ove sezone u Budesligi i to nad Verderom 1:0. Hanover je fenjer prepustio fudbalerima Štutgarta, koji su u finišu uspeli da izbegnu poraz od Hofenhajma 2:2. U ostalim mečevima Ingolštat je bio bolji od Ajntrahta 2:0, kao i Herta protiv Hamburga 3:0. Rezultati i strelci: Borusija Menhengladbah - Volfsburg 2:0 (Nortvajt 75, Traore 79) Ingolštat - Ajntraht Frankfurt 2:0 (Gros 78, Leks 84) Hanover - Verder Bremen 1:0 (Sane 55) Herta - Hamburg 3:0 (Kalu 17, Ibišević 76, 78) Hofenhajm - Štutgart 2:2 (Foland 33, 77. - Klemen 64, Verner 90) Juče: Darmštat - Majnc 2:3 (Heler 27, Zajler 57 - Bel 15, Mali 24, De Blazis 64) Sutra: Šalke - Keln (15.30) Bajer Leverkuzen - Augsburg (17.30) Bajern Minhen - Borusija Dortmund (17.30) Tabela: Bajern Minhen 21 bod, Borusija Dortmund 17, Šalke 16, Herta i Ingolštat po 14, Volfsburg, Majnc i Bajer Leverkuzen po 12, Keln 11, itd.

17:22 - Božić: Mega jak protivnik, nadam se boljoj igriTrener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je danas da se nada da će njegov tim protiv Mega Leksa odigrati bolje u odnosu na startni poraz od Metalca u Valjevu. "Malo vremena je pred nama, ali spremićemo se najbolje što možemo. Cceka nas veoma teška utakmica i veoma jak protivnik, koji igra agresivno i sa puno slobode u napadu. Pokušaćemo da odigramo bolje nego u prvom mecu", izjavio je Božić za klupski sajt. Naiskusniji košarkaš crno-belih Ccedomir Vitkovac ističe da veoma respektuje Mega Leks. "Ocekuje nas veoma talentovana ekipa Mega Leksa koja igra dobru košarku, naročito na svom terenu. Utakmica protiv njih predstavljace dobar ispit za naš tim", zaključio je Vitkovac. Utakmica 2. kola ABA lige između Mega Leksa i Partizana igra se sutra od 17 sati u Sremskoj Mitrovici.

16:59 - Udovičić i Španović otvorili atletsku stazu u KruševcuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonacelnik Kruševca Dragi Nestorović, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović otvorili su danas atletsku stazu u Kruševcu. "Obilazio sam lično radove nekoliko puta i puno mi je srce kada vidim kako danas izgleda ovo mesto. Kruševac je zaslužio atletski stadion, a današnje otvaranje atletske staze prvi je korak ka konačnom završetku radova. To nam je i najvažniji cilj, da izgradnjom što više terena, staza i stadiona sport ucinimo dostupnim svima, ali i da naši vrhunski sportisti imaju gde da se pripremaju i treniraju", rekao je Udovičić. On je naglasio da je želja Ministarstva omladine i sporta da se izgradi što veći broj ovakvih objekata širom Srbije i time motiviše što više građana, a pre svega mladih, da se bave sportom. "Verujem da se po svemu što je ovo Ministarstvo uradilo u oblasti sportske infrastrukture u prethodne dve godine ogleda naša posvećenost i predanost toj oblasti. Nastavićemo ovim tempom i verujem da ćete svi videti napredak, ako do sada niste. Sve ove stadione, hale, terene gradimo da bismo našoj deci ostavili nešto u budućnosti", istakao je Udovičić. Ministar je dodao da se nada da će sledeći put kada bude došao u obilazak radova na atletskom stadionu, zateći isti prizor kao što je nedavno viđen na trim stazi na Bagdali – ogroman broj građana svih uzrasta kako se bave sportom i rekreacijom. Nakon otvaranja atletske staze održano je finale Nacionalnog prvenstva Srbije u atletici za starije pionire i pionirke.

16:37 - Kristal Palas bolji od Vest Bromvič AlbionaFudbaleri Kristal Palasa pobedili su danas na svom terenu Vest Bromvič Albion sa 2:0 u prvoj utakmici osmog kola engleske Premijer lige. Kristal Palas se posle ove pobede, makar do večeras, vratio na treće mesto na tabeli, pošto sada ima 15 bodova, jedan manje od lidera Mančester junajteda, dok je VBA 15. sa osam. Strelci za Kristal Palas bili su Janik Bolasi u 68. minutu i Joan Kabaj u 89. iz jedanaesterca. Kristal Palas je tokom celog meča imao inicijativu koja je tek u drugom delu meča donela rezultat. Kabaj je u 68. minutu dobio loptu na levom boku, odakle ju je uputio u peterac, a tamo je iz drugog plana utrčao Bolasi, koji ju je glavom spustio u mrežu VBA. I posle stečenog vođstva, Kristal Palas je nastavio sa inicijativom, a u 88. minutu Kris Brunt je u šesnaestercu oborio Vilfreda Zahu, koji je odlično prošao po desnom boku, a arbitar je dosudio penal za domaćina. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Kabaj. Ostali mečevi osmog kola Premijer lige igraju se kasnije danas i sutra.16:20 - Jovanovski u glavnom žrebu turnira u PekinguSrpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u glavni žreb WTA turnira u Pekingu, pošto je danas u finalu kvalifikacija savladala Amerikanku Lorin Dejvis sa 7:6 (8:6), 6:2. Jovanovski je ranije danas u prvom meču kvalifikacija bila bolja od Slovakinje Magdalene Ribarikove sa 2:1 u setovima. U glavnom žrebu Pekinga su Ana Ivanović i Jelena Janković koje će se na startu sastati sa Australijankom Kejsi Delakvom, odnosno sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 4.749.040 dolara.16:10 - Kabaj i Bolasi izjednačili Palas sa SitijemFudbaleri Kristal Palasa savladali su Vest Bromvič Albion 2:0 u prvom meču osmog kola Premijer lige Engleske. Domaćin je dominantnu predstavu rešio u poslednjih 20-ak minuta pogocima Janika Bolasija u 68. i Johana Kabaja u 89. minutu. Palas se četvrtom pobedom u poslednjih šest kola izjednačio sa Mančester sitijem na deobi drugog mesta sa po 15 bodova, uz meč više od rivala. WBA je drugim uzastopnim porazom ostao na 15. poziciji sa svega osam bodova.

16:00 - Konstant priveden na aerodromu zbog vređanja policajcaFudbalski reprezentativac Gvineje i član turskog Trabzonspora Kevin Konstant priveden je na aerodromu Ataturk u Istanbulu zbog vređanja policajca. Konstant je pokušao da se čekira za let u Nicu biznis klasom, iako je imao kartu za sedište u ekonomskoj klasi. Tada je došlo do žučne rasprave sa aerodromskim osobljem, a 28. godišnji Konstant je zbog vređanja policajca na kraju priveden na saslušanje u stanicu policije. Agencija Dogan objavila je sliku Konstanta koji se smeje i pokazuje palčeve okrenute na gore, dok ga policajci odvode.Konstant se pridružio Trabzonsporu iz Milana 2014, na period od četiri godine, uz ugovor vredan osam miliona evra.

15:35 - Zagorac MVP prvog kola Jadranske ligeKapiten košarkaša Mega Leksa Rade zagorac izabran je za najkorisnijeg igrača prvog kola regionalne Jadranske lige. Zagorac (20) je na utakmici protiv Crvene zvezde zabeležio indeks korisnosti 29. On je postigao 16 poena, devet skokova, tri ukradene lopte, dve asistencije i jednu blokadu za 33 minuta na parketu. On je tokom utakmice polomio ruku posle jednog duela sa centrom Crvene zvezde Stefanom Nastićem, a na teren će se vratiti tek početkom naredne godine. Poslednjih sedam poena na utakmici postigao je povređen.Mega Leks je u prvom kolu poražen od Crvene zvezde u Hali Pionir sa 70:76.15:20 - Pobeda Ane IvanovićSrpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Pekingu. Ivanovićeva je u prvom kolu savladala Australijanku Kejsi Delakvu 6:4, 6:0. Srpska teniserka će u narednoj rundi imati mnogo teži zadatak, očekuje je duel sa Amerikankom Venus Vilijams. Srbiju će u Pekingu predstavljati još dve teniserke - Jelena Janković, koja u prvom kolu igra sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom, te Bojana Jovanovski, koja je preko kavalifikacija izborila glavni žreb.

15:16 - Milojević: Meč s Partizanom dolazi u teškom trenutkuTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da predstojeća utakmica protiv Partizana u Jadranskoj ligi dolazi u veoma teškom trenutku za njegovu ekipu. "Meč sa Partizanom nam dolazi u veoma teškom momentu. Imamo puno problema. Nikola Ivanović sigurno neće igrati, uz Radeta Zagorca i Alfe Kabu, dok je Janković pod velikim znakom pitanja i velike su šanse da će i on preskočiti utakmicu", rekao je Milojević.

14:50 - Bejl i Ramos igraju protiv AtletikaTrener madridskog Reala Rafael Benitez potvrdio je da su se Geret Bejl i Serhio Ramos oporavili od povreda i da će igrati u sutrašnjem derbiju protiv Atletika. "Bejl i Ramos su već trenirali i biće deo tima", rekao je Benitez. Trener Madriđana međutim, neće moći da racuna na Džejmsa Rodrigeza, koji se povredio prošlog meseca dok je igrao za Kolumbiju. On je naglasio da najverovatnije neće pustiti Rodrigeza da putuje u Južnu Ameriku, iako je Kolumbijac pozvan da igra za reprezentaciju protiv Perua i Urugvaja. "Rodrigez je dobio udarac u četvrtak i neće biti spreman za utakmicu. On skoro sigurno neće putovati u Južnu Ameriku", rekao je Benitez. Real na tabeli u Primeri zauzima četvrto mesto i ima dva boda prednosti u odnosu na Atletiko.

14:30 - Platini traži podršku od francuskog ministra sportaPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, umešan u skandal pošto je od predsednika FIFA Sepa Blatera 2011. primio sumnjivih 1,8 miliona evra, zatražio je podršku francuskog ministarstva sporta. "On smatra da je potpuno čist", rekao je državni sekretar sporta u Vladi Francuske Tijeri Brajar. Barjar je naglasio da apsolutno veruje Platiniju. "U potpunosti verujem u njegovo poštenje i odlučnost da postane predsednik FIFA:", rekao je Brajar. Blater je pod krivičnom istragom švajcarskih vlasti pod optužbom za proneveru i kriminalne radnje, ali će on do februara, kada se održavaju izbori za predsednika FIFA, ostati u kancelariji. Platini je bio saslušan povodom sporne isplate koju je primio od Blatera, ali nije optužen, iako je priznao da je ova afera umanjila njegove šanse da zameni Blatera na mestu predsednika.

14:00 - Lihtštajner mora da pauzira 6 meseciBek Juventusa Stefan Lihtštajner mogao bi da pauzira do šest meseci zbog operacije na srcu. Švajcarac je operisan prošlog meseca zbog problema sa disanjem, a zbog blage srčane aritmije, a iako je najavljeno da će se vratiti na teren za mesec dana, oporavak bi mogao da se produži.Razlog je italijanski zakon, prema kojem fudbaleri koji imaju problema sa srcem mogu da se vrate na teren tek šest meseci nakon operacije. "Moramo proceniti njegovu reakciju na operaciju i otklanjanje aritmije. Postoji osam procenata šansi da operacija nije uspela, a u tom slučaju će biti neophodna nova. Njegova karijera definitivno nije gotova, njegovo srce je zdravo. Vratiće se na teren, samo mora biti strpljiv", rekao je svetski priznati kardiolog Bruno Karu. 13:31 - Ukrajinski skakač u vodu zatražio rusko državljanstvoEvropski šampion u skokovima u vodu Ukrajinac Oleksandr Bondar zatražio je rusko državljastvo. Bondar je zatrazio ruski pasoš i pridružiće se reprezentaciji Rusije pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, saopštila je Federacija za skokove u vodu Rusije. Bondar, koji je rođen u Lugansku, u istočnoj Ukrajini, osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Evrope 2013. u disciplini platforma 10 metara, kao i titulu u timskoj konkurenciji, što nije olimpijska disciplina. Bondar (21) takdođe je osvojio bronzu na pvenstvu sveta 2011. u sinhronim skokovima, zajedno sa Oleksandrom Horškovozovim.13:00 - Selektor Bolivije odveo fudbalere na gađanjeSelektor bolivijske fudbalske reprezentacije Hulio Sezar Baldivijeso, u nameri da ojača borbeni duh tima, odveo je igrače u vojni koledž, gde su vežbali gađanje iz puške. Bolivija, koja je prošlog meseca u SAD pregažena u prijateljskom meču protiv Argentine sa 7:0, igra kvalifikacione nečeve za Mundial 2018. kod kuće u četvrtak protiv Urugvaja, a pet dana kasnije gostuje Ekvadoru. "Kao što vojnici daju svoj život na bojnom polju, tako smo zatražili od igrača da to isto učine na fudbalskom terenu, kakav god rezultat utakmica da bude", rekao je direktor vojne škole brigadni general Roberto Ponse Espinoza.12:21 - Venus Vilijams osvojila titulu u VuhanuAmerička teniserka Venus Vilijams osvojila je titulu na WTA turniru u Vuhanu, pošto joj je u finalu kod njenog vođstva od 6:3, 3:0 zbog povrede predala meč Garbinje Muguruza iz Španije. Ovo je 47. WTA titula u karijeri za stariju sestru Vilijams. Vlijams će ovom pobedom skočiti sa 24. na 14 mesto na WTA listi. Turnir u Vuhanu igrao se za nagradni fond od dva miliona i 513.000 dolara, od kojih je 456.000 pripalo pobednici.

12:00 - Japanki Hibino ttula u TaškentuJapanska teniserka Nao Hibino osvojila je titulu na WTA turniru u Taškentu, pošto je danas u finalu pobedila Hrvaticu Donu Vekić sa 6:2, 6:2. Ovo je druga titula u karijeri za 21. godišnju Habino koja zauzima 117. mesto na WTA listi. Turnir u Taškentu igrao se za nagradni fond od 250.000 dolara.

11:40 - Kostić negirao optužbe BašanovićaVlasnik kompanije Auto-Čačak Milenko Kostić koji je sponzor FK Borac demantovao je navode predsednika Upravnog odbora (UO) tog kluba Zorana Bašanovića da je svojim odlaskom 2013. godine ostavio dug za porez u iznosu od 106 miliona dinara. On kaže da se sa Bašanovićem sastao jednom kada je postavljen za predsednika UO da bi mu čestitao i pretpostavlja da mu nije prenošeno pravo stanje u klubu i da je izmanipulisan. On je podsetio da je u Borac ušao 1995. godine, a da je 1998. potpisao prvi sponzorski ugovor."Tada sam zatekao Borac sa obavezama od 900.000 maraka", naveo je Kostić. Prema njegovim rečima, nakon tri-četiri godine situacija se bitno popravila, osnovana je Omladinska škola fudbala i nakon dugo vremena fudbaleri iz Čačka počeli su da igraju za svoj klub.

11:15 - Klaudio Bravo u sastavu Barselone za SeviljuTrener Barselone Luis Enrike uvrstio je Klaudija Brava u sastav tima za današnji prvenstveni duel protiv Sevilje.Čileanski golman nije igrao od kraja avgusta, pošto je povredio tetivu dve nedelje od početka sezone. Ovaj 32-godišnjak bio je prvi čuvar mreže do povrede, ali se za sada ne zna da li će odmah na povratku zameniti Mark-Andrea ter Štegena na golu. "Bravo nam je potpuno na raspolaganju. Ako ne bude igrao protiv Sevilje, biće to samo iz taktičkih razloga", rekao je Enrike novinarima. Šampion Evrope i Španije ima mnogo problema sa povredama, pošto od nedavno ne igraju Lionel Mesi i Andres Inijesta, dok su Rafinja, Tomas Vermalen i Adrijano su od ranije povređeni.

10:22 - Peti: Murinjo je pokazao mračnu stranuNekadašnji fudbaler Čelsija Emanuel Peti rekao je da je trener "plavaca" Žoze Murinjo otkrio svoju mračnu stranu i da joj se u poslednje vreme sve više prepušta.Peti je rekao da bi voleo da igra za Murinja, kao i da mnogo poštuje portugalskog stručnjaka, ali je istakao da je zabrinut zbog njegovog skorašnjeg ponašanja, ocenivši da se ponaša kao "tiranin". "Cenim Murinja, ali imam utisak da je u poslednje vreme isplivala na površinu njegova mračna strana. Potpuno je nejasan, ponaša se kao tiranin. Šteta, jer ga stvarno cenim i voleo bih da igram za njega. Ima neku ludu stranu koja mi se sviđa. Antikonformista je, govori šta mu je na umu. Ima poverenja u svoje metoda. Ja ga gledam kao na gurua", rekao je Peti.

09:36 - Jovanovski u finalu kvalifikacija turnira u PekinguSrpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u finale kvalifikacija WTA turnira u Pekingu, pošto je danas u prvom kolu pobedila Slovakinju Magdalenu Ribarikovu sa 1:6, 6:2, 6:1. Jovanovski će za mesto u glavnom žrebu turnira igrati protiv Amerikanke Lorin Dejvis. U glavnom žrebu Pekinga su Ana Ivanović i Jelena Janković koje će se na startu sastati sa Australijankom Kejsi Delakvom, odnosno sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 4.749.040 dolara.

08:40 - Murinjo: Ovo je najgori period u mojoj karijeri!Menadžer Čelsija Žoze Murinjo nazvao je razočaravajući start sezone londonskog kluba najgorim periodom u svojoj karijeri. Aktuelni šampioni Engleske zauzimaju 14. mesto na tabeli u Premijer ligi posle sedam kola u kojima su zabeležili svega dve pobede. Loša forma Čelsija nastavljena je i u utorak porazom u Ligi šampiona protiv Porta od 2:1. "Ovo je najlošiji period u mojoj karijeri, uz najgore rezultate, što ipak, smatram jednim korisnim iskustvom", rekao je bivši trener Porta, Intera i madridskog Reala pred subotnji meč protiv Sautemptona.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja