DVA PIKA: Miloš Veljković i Filip Stojković na pragu Zvezde!
Foto: Saša Pavlić

Uprava spremila pojačanja

DVA PIKA: Miloš Veljković i Filip Stojković na pragu Zvezde!

Fudbal -
Mladi štoper i desni bek trebalo bi da pojačaju konkurenciju u startnih 11, a završna selekcija bila bi izvršena na leto

Miloš Veljković i Filip Stojković izvesna su pojačanja Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, u dogovoru s trenerom Miodragom Božovićem, trebalo bi da ojača sadašnji igrački kadar sa tri-četiri pojačanja u januaru. Sve transfere trebalo bi da obavi sportski direktor Blažo Raosavljević.Miloš Veljković (20) mladi je reprezentativac Srbije i fudbaler Totenhema. Ima evropsku i svetsku titulu u omladinskoj konkurenciji s reprezentacijom. Od leta je na radaru Zvezdana Terzića i, prema njegovim rečima, predstavlja prototip modernog štopera. Da dođe u Beograd nagovarao ga je i prijatelj Marko Grujić. Veljković bi tokom proleća trebalo da čini stub odbrane Crvene zvezde s Aleksandrom Lukovićem i Vukašinom Jovanovićem. Crveno-bele bi tokom zime trebalo da napuste Zoran Rendulić i Mamadu Mbođ, dok će Savo Pavićević ostati u klubu.Filip Stojković (22) Zvezdino je dete i kvalitet je pokazao prethodnih sezona u Čukaričkom. Njegovim dolaskom Marko Petković bi dobio žestoku konkurenciju na poziciji desnog beka, a prvom timu bi tokom zime mogao da se priključi i omladinac Marko Mijailović. Filip Stojković je igrao za prvi tim Crvene zvezde kod Roberta Prosinečkog, ali je pre dve godine zajedno s braćom Srnić otišao na Banovo brdo.Kako saznajemo, sportski menadžment Crvene zvezde pojačanja traži i na mestima centralnog veznog igrača i napadača. Božović, Terzić i Raosavljević skautirali su nekoliko domaćih i stranih fudbalera, a od budžeta kluba u zimskom prelaznom roku zavisi ko će od njih stići u Ljutice Bogdana. Uprava želi na vreme da napravi tim za napad na Ligu šampiona, a završna selekcija uslediće na leto, kad se očekuju još dva-tri pojačanja.

Treći povratakTOŠIĆ OPET POSTAO ZANIMLJIVStatus Duška Tošića u Bešiktašu prouzrokovan stalnim napadima na njega od albanskih navijača turskog kluba mogao bi da uslovi prekid saradnje srpskog reprezentativca s ekipom iz Istanbula. Tošić nije zadovoljan statusom u klubu, posebno što ga niko od čelnika nije zaštitio od provokacija Albanaca. Ima unosan ugovor s Bešiktašom do juna 2017, ali lako bi moglo da dođe do raskida ugovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track