NEPRIMEREN POTEZ KLADIONICE: Srpsku decu stavili na kocku!
Foto: Profimedia

Skandalozno: Omogućeno klađenje na utakmice klinaca

NEPRIMEREN POTEZ KLADIONICE: Srpsku decu stavili na kocku!

Fudbal -
Najveća svetska kladionica u svoju ponudu uvrstila mečeve Omladinske lige Srbije, u kojoj uglavnom igraju maloletni fudbaleri

Potpuno neprihvatljiva vest iz sveta klađenja. Najpoznatija svetska kladionica uvrstila je u svoju ponudu mečeve Omladinske lige Srbije, u kojoj igraju dečaci rođeni 1997. godine i mlađi. Većina dečaka koji igraju u tom rangu takmičenja još nisu postali ni punoletni.Kao da im je malo što u svojoj ponudi daju Super i Prvu ligu Srbije (kao i pojedine mečeve srpskih liga i Prve ženske lige), pa su bukmejkeri odlučili da omoguće i klađenje na utakmice mlađih kategorija. Nedavno je u ponudi bio turnir koji organizuje FK Brodarac, a potpuni šok usledio je pre desetak dana, kada je u listu uvrštena i Omladinska liga Srbije.

Uživo klađenje

Nekoliko dana pre odigravanja utakmica poznata kladionica „izbacila“ je kvote za mečeve, a takođe je bilo omogućeno i klađenje uživo tokom svih 90 minuta na sve duele. Konkretno, reč je o utakmicama Crvena zvezda - Rad, Mačva - Vojvodina, Novi Pazar - Napredak, Radnički - Jagodina i Moravac - Borac. To nisu jedini mečevi koji su prethodnih dana bili u ponudi.Komesar za takmičenje mlađih kategorija FSS Dragan Radovanović šokiran je otkrićem.Nenormalna pojava- Prvi put čujem za to. Zaista nisam upoznat s tim. To je nenormalno i potpuno neprihvatljivo - rekao je Radovanović za Kurir.Poznati sportski radnik rekao je da očekuje da će se tim pitanjem pozabaviti nadležni u FS Srbije:- Vodim takvo takmičenje i zaista nemam reči kolika je to glupost. Pa, tu igraju deca.

Reč stručnjakaZLATKO NIKOLIĆ: DECA POSTAJU BELO ROBLJEPoznati srpski sociolog i kriminolog Zlatko Nikolić upozorava na moguće posledice ovakvog čina:- To uopšte nije dobro. Otkud stranim kladionicama pravo da to rade? Na taj način deca postaju potencijalno belo roblje. Može da se izazove potpuni haos.Šta je recept?- Naravno da je potrebno što pre reagovati i da ovlašćena institucija nađe način da se ovo zaustavi - jasan je Nikolić.

Normalan svetNEKE ZEMLJE ZABRANILE KLAĐENJEDa li je moguće da se kladite na utakmice mlađih kategorija u Francuskoj ili Španiji? Naravno da nije. Mnoge zemlje ne dozvoljavaju da se utakmice mlađih kategorija nalaze u ponudi za klađenje. Kad je reč o regionu, svedoci smo da su omladinske lige Srbije i Hrvatske uvrštene u ponudu bukmejkera. Zvuči neverovatno, ali je stvarno tako. Zvanični organi bi svakako trebalo da se pozabave ovim činjenicama. Ovakva situacija izuzetno je opasna zbog nemaštine u kojoj dobar deo stanovništva u Srbiji živi. Klađenje na utakmice dece otvara mogućnosti za raznim manipulacijama srpskom omladinom i to bi trebalo pod hitno sprečiti. Već se u klubovima i među dečacima proširila priča da su se našli u ponudi kladionica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track