BLOG UŽIVO: Baloteli ide na operaciju, na terenu sledeće godine
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Baloteli ide na operaciju, na terenu sledeće godine

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:29 - Šampanj: Nije prekasno da se Kataru oduzme SP 2022.Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Šampanj poručio je da nije prekasno da se izabere nova zemlja domaćin prvenstva sveta 2022. godine umesto Katara. U intervjuu za francuski "iTele" Šampanj je rekao da će insistirati na organizaciji novih izbora za domaćina tog šampionata ako postane predsednik FIFA. "Ukoliko prevara i korupcija prilikom izbora Katara budu potvrđene i dokazane možemo da održimo nove izbore", kazao je bivši zvaničnik FIFA. Šampanj je među sedmoricom kandidata za predsednika FIFA na izborima koji su zakazani za 26. februar naredne godine u Cirihu. Pored njega, to su još predsednik UEFA Mišel Platini, generalni sekretar UEFA Djani Infantino, jordanski princ Ali bin Al Husein, šeik Salman Bin Ibrahim Al Kalifa, predsednik Fudbalske federacije Liberije Musa Biiliti i južnoafrički biznismen Tokio Seksvale.

23:12 - Baloteli ide na operaciju, na terenu sledeće godineMario Baloteli već duže ima problem sa preponama zbog kojih je poslednju utakmicu za Milan odigrao 27. septembra protiv Đenove. Bolovi nikako da prođu, pa je jedino rešenje - operacija. U ponedeljak je Baloteli bio na pregledima u Kopenhagenu, a kada su stigli rezultati i definitivno je prelomio. Operacija bi trebalo da bude obavljena već sledeće nedelje, a period oporavka bi trajao od šest do čak 12 nedelja. Čeka se samo da i Liverpul da zeleno svetlo, pošto Baloteli na "San Siru" igra kao pozajmljen igrač, ali je izvesno da se Redsi neće protiviti hirurškom zahvatu.

22:33 - Odbojkašice Spartaka u osmini finala Kupa CEVOdbojkašice subotičkog Spartaka plasirale su se u osminu finala Kupa CEV pošto su večeras na gostujućem terenu, u revanš utakmici šesnaestine finala, pobedile holandskog predstavnika Almelo sa 3:2 u setovima (24:26, 25:16, 23:25, 25:20, 15:13). Prvi meč kod kuće srpski tim dobio je rezultatom 3:0. Spartak će u osmini finala igrati protiv rumunske Stince iz Bakaua. Prvi meč na programu je 9. decembra u Subotici, a revanš 16. decembra u Bakauu, u Rumuniji.

22:05 - Pobeda odbojkašica JedinstvaOdbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobedile su večeras na svom terenu Njiređhazu iz Mađarske sa 3:1 (25:22, 18:25, 25:21, 25:20) u prvom meču drugog kola Kupa izazivača. Revanš meč je na programu 26. novembra od 18.00 u Mađarskoj. Po propozicijama CEV, ukoliko ekipe osvoje isti broj bodova posle dve utakmice, ukupnog pobednika će odlučiti "zlatni set". Za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi bod. Ukoliko eliminiše Mađarice, Jedinstvo će u šesnaestini finala igrati protiv francuskog Pariza.

21:47 - Hamilton bolestan, ali će voziti u BraziluTrostruki svetski šampion Luis Hamilton voziće na nedeljnoj Velikoj nagradi Brazila, iako se ne oseća dobro, pošto poslednjih dana ima visoku temperaturu. Mercedes je objavio da je 30-godišnji Britanac posle konsultacija odložio put u Sao Paulo, pa će u najveći brazilski grad stići tek u četvrtak, dan kasnije nego što je planirano. Hamilton, koji nikada nije trijumfovao na legendarnoj stazi „Interlagos“, obezbedio je svoju treću titulu u Ostinu, tri trke pre kraja šampionata.

21:30 - Di Bjađo: Srbija i Italija su favoriti za prvo mestoSelektor mlade fudbalske reprezentacije Italije Luiđi di Bjađo rekao je da su njegova ekipa i selekcija Srbije favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Momci u dobroj formi, nije bilo nikakvih neplaniranih situacija, tako da smo u dobrom stanju... Srbija i mi smo favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi, tako da će to biti odlična utakmica", rekao je Di Bjađo. Fudbaleri Italije igraju u petak u Novom Sadu protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine. Italija i Srbija imaju po tri pobede iz isto toliko utakmica, odnosno po devet bodova. Isti broj bodova ima i Irska, ali iz četiri utakmice, kao i Slovenija, koja je do sada odigrala pet mečeva. "Radili smo na tameljima ove ekipe nekoliko godina. Bili smo ubeđeni da ćemo dobro početi kvalifikacije, što smo i uradili. Zadovoljan sam, ali moramo da igramo još bolje", rekao je Di Bjađo. Utakmica između Srbije i Italije igra se u petak u Novom Sadu od 18.30.21:10 - Rukometaši Vojvodine odbranili Superkup SrbijeRukometaši Vojvodine odbranili su trofej Superkupa Srbije savladavši večeras u Aranđelovcu ekipu subotičkog Spartaka sa 24:18 (12:9). Aktuelni državni prvak potvrdio je da je najbolji tim nakon što su ubedljivo nadigrao najvećeg rivala u prošloj sezoni, vicešampiona i polufinalistu nacionalnog kupa. Tim Nikole Markovića dominirao je tokom čitave utakmice i zasluženo po treći put u klupskoj istoriji osvojio trofej Superkupa Srbije, čime se izjednačio sa beogradskim Partizanom. Ovim uspehom rukometaši Vojvodine osvojili su novčanu nagradu od 100.000 dinara, dok je Subotičanima pripao upola manji iznos.20:50 - Rusija usvaja nove mere za suzbijanje dopingaRuski ministar sporta Vitalij Mutko obećao je da će njegova zemlja usvojiti nove mere za suzbijanje dopinga. Te mere uključuju i osmišljavanje novih metoda ispitivanja uzoraka i eventualno otvaranje krivičnih predmeta protiv sportista osumnjičenih za korišćenje nedozvoljenih sredstava. Mutko se obratio novinarima u Sočiju nakon što je nezavisna komisija Svetske anti-doping komisije (WADA) optužila ruske atletičare da su, uz pomoć domaćih zvaničnika, bili uključeni u sistematski i široko rasprostranjeni doping. WADA je zatražila da ruski atletičari budu privremeno suspendovani iz svih takmičenja, uključujući i Olimpijske igre sledeće godine u Rio de Žaneiru.

20:22 - Del Boske zabrinut zbog eventualnog otcepljenja KatalonijeSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske priznao je danas da je zabrinut zbog mogućeg uticaja "katalonskog pitanja" na nacionalni tim te zemlje. Predsednik fudbalskog saveza Španije Havijer Tebas rekao je ranije da će Barselona biti izbačena iz Primere ukoliko se Katalonija odvoji od Španije. "Bilo bi loše ako bi se katalonski klubovi izbacili iz lige. Razgovarali smo o tome i naravno da smo zabrinuti. Naravno, mi branimo nacionalni tim, jesam zabrinut...", rekao je Del Boske za španske medije. "'Katalonsko pitanje' se ne oseća u reprezentaciji, dobar je odnos u timu. Mi smo u obavezi da prihvatimo svakog", dodao je Del Boske.19:50 - Liverpul daje Klopu 170 miliona evra za pojačanjaMenadžer Liverpula Jirgen Klop dobiće od uprave kluba značajnu sumu novca za jačanje ekipe po svom nahođenju. Rukovodstvo "crvenih" spremno je da izdvoji 170 miliona evra za angažovanje novih igrača. Nemačkom stručnjaku, međutim, u sledećoj sezoni biće postavljen cilj - osvajanje Premijer lige ili Lige šampiona. Ranije je objavljena informacija da je Klop zainteresovan za Marka-Andrea ter Štegena, Telja, Roberta Levandovskog, Pjera-Emerika Obamejanga i druge kandidate za jačanje napadačke linije i poziciju golmana. Klop je preuzeo Liverpul početkom prošlog meseca nakon otkaza Brendanu Rodžersu zbog loših rezultata, a slavni klub trenutno zauzima 10. mesto na tabeli Premijer lige.

19:33 - Lil otpustio treneraFudbalski klub Lil otpustio je danas trenera Ervea Renara posle samo 13 utakmica provedenih na klupi tog francuskog kluba. Dosadašnji pomoćni trener Patrik Kolo preuzeće funkciju šefa stručnog štaba dok se ne izabere novi trener, naveo je Lil u saopštenju. Renar je ovog leta na klupi Lila zamenio Renea Žirara. Lil je, posle 13 odigranih kola u francuskom šampionatu, na 13. mestu na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova.

19:10 - Odbojkaši Novog Pazara poraženi u RumunijiOdbojkaši Novog Pazara poraženi su večeras u rumunskom gradu Galaci od domaće Arkade sa 1:3 (14:25, 25:22, 15:25, 14:25) u prvom susretu drugog kola evropskog Kupa izazivača. Utakmica u dvorani "Dunarea" trajala je 87 minuta. Ekipu Arkade predvodio je Viktor Sisojev sa 20 poena, a sledili su ga Kajo Sezar sa 17, Silviju-Joan Suson sa 12, Nemanja Radović sa devet i Ivan Markez sa osam poena. Najefikasniji u timu Novog Pazara bio je Branislav Radović sa 13 poena, Jovan Delić osvojio je devet, dok su Hamza Zatrić i Marko Božović dodali po osam poena. Revanš utakmica igraće se 18. novembra od 19.00 u dvorani "Pendik".

19:00 - Reprezentacija Srbije doputovala u OstravuFudbalska reprezentacija Srbije doputovala je večeras u Ostravu, gde će u petak odigrati prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom Češke. Izveštač Tanjuga javlja da je srpska ekspedicija stigla u češki grad nakon sat vremena leta, bez predsednika nacionalnog saveza (FSS) Tomislava Karadžića, koji će u Ostravu doputovati u četvrtak automobilom iz Subotice. Na čelu delegacije danas je Savo Milošević, a tu je i Ilija Petković, kao i vršilac dužnosti generalnog sekretara FŠ Nebojša Ivković. Prijateljska utakmice između Češke i Srbije igra se u Ostravi u petak od 20.30 sati.

18:50 - Verder želi De JongaFudbalski klub Verder iz Bremena zainteresovan je da u zimskom prelaznom roku u svoje redove dovede igrača Milana Najdžela de Jonga. Holandski fudbaler se bori za mesto u timu od kako je ovog leta na klupu Milana seo srpski trener Siniša Mihajlović, tako da je i ranije bilo medijskih spekulacija da je blizu odlaska sa San Sira. Tutosport je danas objavio informaciju da je Verder iz Bremena zainteresovan za De Jonga, odnosno da želi da ga dovede na pozajmicu u zimskom prelaznom roku. I pored toga što je u prve dve utakmice nove sezone u Seriji A nosio kapitensku traku, De Jong je do sada odigrao samo četiri utakmice u italijanskom šampionatu.

18:34 - Dunga: Nejmar je trenutno najbolji na svetuSelektor reprezentacije Brazila Karlos Dunga smatra da je Barselonin napadač Nejmar trenutno najbolji fudbaler na svetu. Prema njegovom mišljenju, kod Nejmara je u poslednjih nekoliko godina primetan impresivan napredak u igri. "Nejmar je trenutno superioran u odnosu na Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, to se može utvrditi na osnovu statističkih podataka. On je efikasniji. Mesi ima zdravstvenih problema, Ronaldo još nije dostigao svoj prošlogodišnji nivo, a Nejmar stalno napreduje u timu Barselone. Kada sam video njegov gol u pobedi protiv Viljareala (3:0) pomislio sam kako bi bilo sjajno da tako nešto ponovi i u dresu reprezentacije. Takve stvari čine fudbal lepim", rekao je Dunga za sportski dnevnik AS. Nejmar (23) je prešao u Barselonu 2013. godine iz Santosa, a za reaprezentaciju Brazila do sada je odigrao 67 utakmica i postigao 46 golova.

18:10 - Bekenbauer ne želi da govori o skandalu oko SP 2006.Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer odbija da javno govori o skandalu oko Svetskog prvenstva 2006. godine, saopštio je njegov menadžment. "Franc Bekenbauer je na raspolaganju nadležnim oraganima i stoga ne želi da priča u javnosti o Svetskom prvenstvu 2006. godine", navodi se u saopštenju njegovog menadžmenta. Bekenbauer, koji je tada bio predsednik Organizacionog odobra, ključna je figura u aferi oko kandidature Nemačke za domaćina Mundijala 2006. godine. Nemački Zidojče cajtung je juče objavio da je istragom povodom ove afere utvrđeno da je postojao ugovor između Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) i Svetske fudbalske federacije (FIFA). Ugovor je navodno trebalo da bude sklopljen 2000. godine, neposredno pre glasanja o domaćinu Mundijala, a njime se Fifi garantuju "sveobuhvatne usluge DFB". Ugovor nije predvdjao finansijsku korist za bilo koju stranu.

17:50 - Radonjić: Bajern je još jedan novi izazovTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je pred gostovanje minhenskom Bajernu da duel sa timom kojeg vodi Svetislav Pešić predstavlja samo jedan od novih izazova u evroligaškoj sezoni. Taj meč je veoma značajan za obe ekipe u nastojanju da se u okviru A grupe domognu mesta koje vodi u narednu fazu elitnog takmičenja. "Posle jako bitne pobede u Skoplju u ABA ligi raspoloženje je dobro. Idemo u Minhen da igramo protiv Bajerna koji je puno pokazao u dosadašnjem delu Evrolige. Savladali su dosta ubedljivo Himki i Strazbur i imali dva sjajna meča protiv Fenerbahčea u Istanbulu i protiv Reala u Madridu. Pokazali su da imaju odličan tim, veliko iskustvo, tu je i Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se dešavaju u klubu", izjavio je Radonjić uoči puta u Nemačku i dodao da je jasno da njegove izabranike čeka teška utakmica i kvalitetan protivnik.17:25 - Stoner se vraća kao test vozač DukatijaDvostruki svetski šampion Kejsi Stoner vratiće se naredne sezone u Moto GP šampionat kao test vozač Dukatija, a mogao bi da dobije pozivnice za pojedine trke. Australijanac je objavio povlačenje sa samo 27 godina pre tri sezone, istakavši nezadovoljstvo u kom pravcu se sport razvija. "Kejsi je heroj Dukatija, ostvario je mnogo pobeda i osvojio je titulu sa nama. Iako je prešao u Hondu 2011. godine, i dalje je u srcima svih navijača Dukatija i ima sjajan odnos sa mnogima koji su još u timu. Videćemo šta budućnost donosi, ima ugovor sa Hondom do kraja ove sezone, ali ako postoji šansa da radimo nešto sa njim, to bismo mnogo voleli", istakao je Paolo Kjabati, sportski direktor Dukatija.17:00 - Bokan: ABA liga zaslužje mesto u EvroligiPredsednik ABA lige Dragan Bokan rekao je da regionalno takmičenje zaslužuje mesto u Evroligi, urpkos najvljenim promenama od naredne sezone. Na sastanku u Barseloni u utorak je odlučeno da se Evroliga igra u novom formatu sa 16 klubova, a još nije poznato da li će ABA ligi dobiti direktno mesto u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju u Evropi. "Upoznat sam sa informacijom da je dogovorena transformacija Evrolige, a sve je to proizvod rata FIBA i Evrolige. Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa ljudima iz Evrolige i nismo dobili nikakvu zvaničnu informaciju. Veoma brzo ćemo imati sastanak u Barseloni, posle čega će biti jasnija situacija. Mislim da ABA liga zaslužuju mesto u tom takmičenju , rekao je Bokan.16:25 - Odbojkašice Vizure nemoćne u JekaterinburguOdbojkašice Vizure poražene su u Jekaterinburgu od ekipe Uraločke sa 3:0 (25:14, 25:21, 25:19) u drugom kolu D grupe Lige šampiona. Vizura nije uspela da posle istorijske pobede protiv Kana (3:0) napravi novo iznenađenje protiv favorizovanih Ruskinja. Najefikasnija u srpskom timu bile su Ljiljana Ranković sa 14 poena, Maja Aleksić sa 11, dok je Sara Lozo osvojila osam poena. Odbojkašice Vizure narednu utakmicu u Ligi šampiona odigraće 25. novembra u dvorani Šumice protiv Volera iz Ciriha.16:00 - Đoković ponovo igrač godineSrpski teniser Novak Đoković proglašen je za igrača godine u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP). Đoković je ovu nagradu osvojio četvrti put u karijeri, a drugu godinu zaredom. On je ove sezone osvojio tri gren slema - Australijan open, Vimbldon i US open, kao i šest turnira iz masters kategroije - Idijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, Šangaj i Pariz. Na prvom mestu ATP liste nalazi od 7. jula prošle godine. Pored Đokovića, nagrađeni su Švajcarac Rodžer Federer i američka braća Bob i Majk Brajan. Federer je 11. put u karijeri dobio priznanje "Stefan Edberg" za fer i sportsko ponašanje, dok je 13. put uzastopno osvaja nagradu "Favorit navijača", kao najpopularniji teniser sveta.15:33 - OK Rusije: Poštedite nevine sportisteOlimpijski komitet Rusije uputio je danas apel međunarodnim organizacijama da kada budu donosile odluku o dopingu u toj zemlje, poštede nevine sportiste, koji nisu koristili nedozvoljena sredstva. Ruski komitet podržao je napore Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Svetske antidoping agencije (WADA) u borbi protiv dopinga. "Zahtevamo da se uzme u obzir pravo poštenih sportista da učestvuju na međunarodnim takmičenjima. Oni ne bi trebalo da budu predmet ograničenja", navodi se u saopštenju. WADA je u ponedeljak zatražila suspenziju Atletske federacije Rusije sa svih velikih međunarodnih takmičenja, uključujući i Olimpijskih igara.15:20 - Blater zbog stresa na posmatranju u bolniciSuspendovani predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater primljen je u bolnicu u Švajcarskoj zbog zdravstvenih problema izazvanih stresom. "Blater je u ovom trenutku u bonici. Trebalo bi da bude otpušten u ponedeljak, a od utorka bi ponovo bio aktivan", rekao je njegov potparol Klaus Stelker. Blater (79) je prošlog petka takođe zbog stresa primljen u bolnicu, a tada je ustanovljeno da bi 10 dana trebalo da bude na medicinskom posmatranju. Sep Blater je u oktobru suspendovan na 90 dana zbog optužbi za korupciju.

15:00 - Zola: Azar i Kosta glavni krivci za loše rezultate Legenda Čelsija Đanfranko Zola okrivio je Dijega Kostu i Edena Azara kao glavne krivce za loš početak sezone tog fudbalskog kluba.Aktuelni engleski šampion je u prvih 12 kola zabeležio samo tri pobede, uz sedam poraza i trenutno je 16. na tabeli sa 11 bodova. Zola je kazao da je razočaran i odbranom, ali je Zola izdvojio dvojac, koji je ove sezone postigao samo dva gola, kao glavne krivce. "Postoji jedan ubedljiv razlog za slab početak sezone, a to je loša forma ključnih ofanzivnih igrača Azara i Koste. Ekipa je definitivno spustila odbrambene standarde koje je postavila prošle godine, tako da su igrači izgubili samopouzdanje, pa su usledili i loši rezultati", rekao je Zola novinarima u Londonu. "Klub apsolutno može da preokrene ovakvo stanje", dodao je on. Zola je sedam godina igrao za Čelsi, a trenutno je rener Al-Arabija. On je u južnom Londonu otvorio prodavnicu sladoleda, a društvo su mu pravili nekadašnji saigrači Denis Vajs i Roberto Di Mateo, kao i prijatelj Andrij Ševčenko.

14:20 - Lalatović i zvanično novi trener VojvodineFudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično imenovao Nenada Lalatovića za novog šefa stručnog štaba, saopšteno je na sajtu Novosađana. Doskorašnji trener čačanskog Borca prihvatio je ponudu Vojvodine i u toku pre podneva obavio prvi trening sa novim timom. Lalatović se najpre upoznao sa igračima i ukratko im preneo svoje ideje i razmišljanja. Novi strateg Vovodine trenerskim poslom počeo je da se bavi 2010. godine. Do sada je vodio Srem, Napredak, Voždovac, Proleter i Crvenu zvezdu, a najveći uspeh ostvario je sa Borcem, trenutno drugoplasiranim timom na tabeli Superlige Srbije. Zvanično predstavljanje novog šefa stručnog štaba FK Vojvodina, kao i potpisivanje ugovora do kraja sezone zakazano je za petak u centru "Vujadin Boškov" u Veterniku.

13:50 - Pike: Barselona i Real se ne bi snašli u Premijer ligiFudbalski reprezentativac Španije Djerar Pike izjavio je danas da Barselona i Real ne bi mogli da osvoje titulu u Premijer ligi. "Kada bi Barselona i Real otišli u Premijer ligu, prve godine ne bi imali šansu da osvoje titulu. Tamo imate gostovanje Stouku i ostalim ekipama, koja su izuzetno teška", rekao je Pike za Dejli Telegraf. Defanzivac Barselone, ipak, smatra da bi slična situacija bila kada bi se najbolji engleski timovi preselili u Primeru. "Oko toga možemo da diskutujemo satima. Mislim da bi isto bilo kada bi Mančester Junajted ili Čelsi došao u Španiju. Nema šanse da bi osvojili titulu", dodao je Pike. On je karijeru počeo u Barseloni, a pre nego što se vratio u katalonski klub, od 2004. do 2008. godine, nosio je dres Junajteda.

13:05 - Rajo Valjekano pokrenuo klub u SADŠpanski fudbalski prvoligaš Rajo Valjekano pokrenuo je klub u SAD, koji će se od sledeće godine takmičiti u Severnoameričkoj fudbalskoj ligi (NASL), drugom rangu takmičenja u Severnoj americi.Klub će se zvati Rajo OKC, odnosno Oklahoma siti Lajtning, a utakmice će igrati na stadionu srednje škole Jukon, čiji je kapacitet 6.000 mesta. To je drugi fudbalski klub u Oklahomi, posle Oklahoma siti Enerdžija. Rajo je tako postao prvi klub iz Primere koji će uložiti novac u severnoamerički tim. Komesar NASL Bil Piterson pohvalio je odluku da se pokrene novi klub. "Pokretanje Raja OKC je još jedno pojačanje koje pomera granice u međunarodnoj fudbalskoj zajednici. Jedinstveno partnerstvo kluba sa Rajo Valjekanom naglašava globalnu prirodu ovog sporta i globalnu viziju lige. Rajo OKC će biti prvi klub koji će moći da iskoristi prednosti ekspertize Primere da prepozna vrhunske igrače i pojača tim", rekao je Piterson. Vlasnik Rajo Valjekana Raul Martin Presa će biti većinski vlasnik novog kluba, a manjinski će biti Šon Džons, koji je rođen u Oklahomi.

12:20 - Lamin Dijak podneo ostavku na mesto počasnog člana MOK-aBivši predsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamin Dijak podneo je danas ostavku na počasno članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK).Ostavka je usledila dan pošto ga je izvršni odbor MOK privremeno suspendovao. Francuske vlasti su prošle nedelje pokrenule istragu protiv njega, pod optužbama za korupciju i pranje novca, što ima veze sa zataškavanjem ruskih slučajeva dopinga. Dijak je bio punopravni član MOK-a punih 15 godina, do 2014, kada je napunio 80 godina, što je doba kada je penzija obavezna. Nakon toga je postao počasni član. Ovaj Senegalac je u avgustu sišao s dužnosti predsednika IAAF, nakon 16 godina na njenom čelu.

11:35 - FIBA odložila odluku o domaćinima kvalifikacija za OIMeđunarodna košarkaška federacija (FIBA) odložila je odluku o domaćinima kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije (KSS). FIBA će odluku doneti 26. januara sledeće godine na svečanoj ceremoniji, a ne 23. novembra kako je prvobitno bilo najavljeno. "U dopisu koji je stigao na adresu Košarkaškog saveza Srbije, pošto je poznato da se naša država kandidovala za jednog od organizatora turnira, generalni sekretar FIBA Patrik Bauman nas obaveštava da je sastanak Izvršnog odbora FIBA iz tehničkih razloga pomeren za 19. januar 2016. godine, a samim tim i odluka o domaćinima turnira preko kojih se vadi 'viza' za Rio", navodi se u saopštenju KSS. Pored Srbije, za organizaciju kvalifikacionog turnira prijavili su se Turska, Italija, Izrael i Češka. Plasman na Igre u Riju do sada su obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija i Litvanija. Kvalifikacioni turniri biće odigrani od 5. do 11. jula 2016.

11:00 - Trener Isinbajeve protiv kažnjavanja svih ruskih atletičaraRuski atletski tim možda će biti suspendovan sa Olimpijskih igara sledeće godine, ali trener svetske rekorderke u skoku s motkom Jelene Isinbajeve rekao je danas da bi suspenzija celog tima nepravedno kaznila čiste sportiste.Svetska atletska federacija (IAAF) odlučiće u petak da li će da suspenduje Rusiju, što bi bio prvi korak ka sprečavanju te zemlje da se takmiči u atletici na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Isinbajeva je dvostruka olimpijska pobednica i svetska rekorderka, a trenutno se sprema za svoj peti nastup na Olimpijskim igrama. "Čisti sportisti ne treba da trpe zato što je neko prekršio Olimpijsku povelju. To je vrlo pogrešno, vrlo pogrešno", rekao je dugogodišnji trener i mentor Isinbajeve Jevgenij Trofimov. "Lena je u sportu 25 godina... ako ona bude sprečena da se takmiči, onda kršimo najosnovniji zakon, a to je pretpostavka nevinosti", dodao je Trofimov.

10:15 - Mesi ne igra "El klasiko"Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi najverovatnije neće igrati derbi meč protiv Reala, otkrio je danas doktor reprezentacije Argentine Homero de Agostino. Pojedini španski mediji preneli su u utorak informaciju da se Mesi ubrzano oporavlja od povrede kolena i da je počeo da trči i šutira loptu. "Mislim da Mesi neće moći da igra El klasiko. Možda se oporavi, ali postoji veliki rizik da obnovi povredu, ako bude igrao. Trener ne može u takvoj utakmici da se osloni na igrača, koji se tek oporavio", rekao je De Agostino za Kadena SER. On je dodao da bi bilo bolje da 28-godišnji Argentinac odigra utakmicu pre derbija sa Realom kako bi video u kakvom stanju je koleno. Mesi nije igrao od 26. septembra, a do tada je na dvet utakmica postigao šest golova. Derbi između Reala i Barselone biće odigrana 21. novembra od 18.15 na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu.

09:30 - Bajern nudi Gvardioli novi ugovor!Čelnici minhenskog Bajerna ponudili su treneru Pepu Gvardioli novi ugovor na osnovu kojeg će godišnje zarađivati 17 miliona funti, prenosi danas Miror. Gvardiola je sa 14 miliona funti trenutno najplaćeniji fudbalski trener na svetu. Njemu ugovor sa Bajernom ističe sledećeg leta. Kako se navodi, Bavarci će pokušati da zadrže španskog stručnjaka, iako su interesovanje za njega pokazali brojni engleski klubovi. Gvardiola je u Bajern došao 2013. godine iz Barselone. Sa klubom sa Alijanc arene osvojio je pet trofeja - dve titule u Nemačkoj, jedan Kup, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

08:40 - Samardziski: Hvala Megi na svemu Predrag Samardžiski napustio je Mega Leks i postao novi član turskog prvoligaša Bujukčekmeče.Iskusni centar imao je otvoreni ugovor sa Mega Leksom gde je došao da pomogne posle povrede Alfe Kabe na početku sezone, i posle unosne ponude ekipe iz Istranbula seli se u Tursku. "Vreme koje sam proveo u Megi je jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri. Atmosfera je bila fantastična, imao sam sjajan odnos sa trenerom i saigračima i moram da istaknem da u Megi vladaju izuzetno zdravi odnosi. Zato moram da kažem da sam u isto vreme srećan, ali i pomalo tužan što odlazim. Srećan, jer sam našao dobar inostrani angažman, a tužan jer napuštam sjajan tim kakav je Mega Leks", rekao je nakon poslednjeg treninga sa ekipom.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track