BLOG UŽIVO Kalderon: Murinjo se možda vrati na klupu Reala
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Kalderon: Murinjo se možda vrati na klupu Reala

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:21 - Meč u Briselu kratko prekinut u znak sećanja na HejselPrijateljska utakmica između fudbalskih repezentacija Belgije i Italije prekinuta je večeras u Briselu u 39. minutu u znak sećanja na žrtve tragedije na stadionu Hejsel 1985. godine. Uoči finala Kupa šampiona 29. maja te godine između Juventusa i Liverpula na tom briselskom stadionu poginulo je 39 osoba kada je pod naletom navijača srušena jedna od tribina. Za tragediju su okrivljeni navijači Liverpula, a svi engleski klubovi bili su isključeni iz evropskih takmičenja na pet godina. Posle kratke pauze utakmica između Belgije i Italije je nastavljena, a trenutni rezultat je nerešen 1:1.

22:02 - Cedevita pobedila Laboral KučuKošarkaši Cedevite pobedili su večeras u Zagrebu Laboral Kuču sa ;76:67 ;(16:18, 15:19, 23:13, 19:17), u utakmici petog kola Grupe B Evrolige. Cedevitu, koja je utakmicu prelomila sjajnom igrom u trećoj deonici, do trijumfa je predvodio Džejkob Pulen sa 26 poena, Miro Bilan je ostvario "dabl-dabl" učinak od 17 poena i 10 skokova, dok je Džejms Vajt dodao 15 uz devet uhvaćenih lopti. U ekipi Laboral Kuče istakao se Jaka Blažič sa 20 poena, a Janis Burusis postigao je 14 uz osam skokova. Cedeviti je ovo treća pobeda u Evroligi, pa se sada nalazi na deobi drugog mesta sa Laboral Kučom, koja ima identičan skor.

19:44 - Unikaha pobedila CSKA u MoskviKošarkaši Unikahe pobedili su večeras u gostima u Moskvi domaći CSKA sa 86:78 (17:20, 25:23, 19:22, 25:13), u utakmici petog kola Grupe D Evrolige. Unikahau je do trijumfa predvodio Edvin Džekson sa 24 poena, dok je Mindaugas Kuzminskas dodao 22. Srpski reprezentativac Stefan Marković je za 22 minuta na parketu postigao 10 poena, zabeležio dva skoka i sedam asistencija, dok je Nemanja Nedović proveo četiri minuta manje na parketu, a postigao je upola manje poena i upisao šest asistencija. U ekipi CSKA istakao se Kori Higins sa 17 poena, a Nando de Kolo postigao je 14. Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić postigao je 10 poena, a imao je i sedam asistencija. Unikaha je ovim trijumfom praktično obezbedila plasman u TOP 16 fazu Evrolige, pošto sada ima pet pobeda i zauzima prvo mesto, dok je CSKA zabeležio prvi poraz, i sada je na drugom mestu.

19:22 - Kalderon: Murinjo se možda vrati na klupu RealaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo mogao bi da se vrati na klupu Real Madrida, tvrdi bivši predsednik španskog "kraljevskog kluba" Ramon Kalderon. "Nije nikakva tajna da je sadašnji predsednik Reala Florentino Perez u više navrata podržavao Murinja. On ga voli i ne treba isključiti njegov povrata na Bernabeu", rekao je Kalderon za "Tok Sport". Portugalac je suočen sa otkazom pošto Čelsi beleži ocajne rezultate ove sezone i trenutno zauzima 16. mesto na tabeli Premijer lige sa tri boda iznad zone ispadanja. "Znam da je Perez pokušavao da ga angažuje umesto Beniteza, ali Murinjo je to odbio smatrajući da nije pravo vreme. Ukoliko Benitez ne bude imao dobru sezonu, a Murinjo dobije otkaz u Čelsiju, on bi mogao da se vrati. U fudbalu je povratak normalan - Čelsi ga je takođe otpustio, a zatim vratio", zaključio je Kalderon. Murinjo je vodio Real Madrid od 2010. do 2013. godine i u tri sezone osvojio prvenstvo, Kup i Superkup Španije.

18:14 - V.d. predsednika FIFA presađen bubregVršiocu dužnosti predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), Isi Hajatuu, uspešno je presađen bubreg, objavila je danas ta organizacija. "Hajatu nikada nije skrivao da ima probleme sa bubrezima, ali to ga nije sprečavalo da neprekidno obavlja svoje dužnosti. On će nastaviti da radi kao v.d. predsednika FIFA", navodi se u saopštenju FIFA. Šezdesetdevetogodišnji Kamerunac, koji je i šef Afričke fudbalske konfederacije, privremeno je na čelu FIFA nakon što je Sep Blater prošlog meseca suspendovan na 90 dana zbog istrage pod optužbom za finansijske malverzacije. Izbori za novog predsednika FIFA zakazani su za 26. februar sledeće godine.

17:24 - Ivančević svima daje šansu u prijateljskom mečuTrener fudbalera Novog Pazara Radmilo Ivančević rekao je danas da će u prijateljskoj utakmici protiv bugarske Lokomotive 2012 imati priliku da se uveri u mogućnosti igrača koji su manje igrali tokom sezone."Spremamo se za kontrolnu utakmicu u kojoj nije prioritetan rezultat, već želim da vidim i one s manjom minutažom. Igraće dve postave, po poluvreme. Zanima me šta pojedinci mogu da urade na terenu", rekao je Ivančević Radiju sto plus. Novi Pazar sutra od 13.00 biti domaćin Lokomotivi 2012 iz Mezdre, koja se takmiči u bugarskoj drugoj ligi. "Poslednjih dana malo smo pojačali ritam treninga, ali ne smemo da preteramo. Verujem da ću posle prvenstvene pauze i definitivno imati realnu sliku o mogućnostima tima i svakog pojedinca", kazao je Ivančević. Novi Pazar je na 11. mestu u Super ligi Srbije sa 20 bodova, a narednu utakmicu u elitnom takmičenju odigraće 21. novembra protiv Partizana u Beogradu. "Uprkos svim problemima, mislim da Pazar ima kvalitet, koji treba potvrditi u teškim utakmicama koje slede. Sledeće sedmice radićemo normalnim ritmom, u cilju što bolje pripreme za utakmicu u Humskoj", rekao je Ivančević.

16:44 - Nazor: Partizan je veliki klub, biće teškoTrener košarkaša Zadra Ante Nazor izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Partizana, uprkos slabim partijama crno-belih ove sezone. "Moramo da budemo maksimalno borbeni i skoncentrisani da bi ovu utakmicu pobedili. Reč je o protivniku koji igra sve kvalitetnije uprkos problemima u klubu. Njihovi igrači daju svoj maksimum i to se vidi po rezultatima u poslednjim utakmicama. Partizan je uvek Partizan, to je veliki klub i veliko ime, baš kao i Zadar", rekao je Nazor sa sajt ABA lige. Partizan se nalazi na 12. mestu na tabeli sa skorom 3-6, dok je Zadar 10. sa pobedom više. "Niko protiv nas u našoj dvorani ne sme da bude favorit. Navijači su sastavni deo ekipe. Ambijent koji zadarska publika pruža važan je element za naš tim i klub", dodao je Nazor. Utakmica 10. kola ABA lige između Zadra i Partizana biće odigrana u ponedeljak od 21 sat u dvorani "Krešimir Chosić".

15:55 - Gladbah dobio trenera: Šubert više nije vršilac dužnostiNemački fudbalski prvoligaš Borusija Menhengladbah imenovala je danas Andrea Šuberta za stalnog trenera ekipe, pošto je do sada bio vršilac dužnosti.Šubert je 21. septembra preuzeo ekipu od Lusijana Favra, a klub je od tada u seriji od sedam utakmica bez poraza. Borusija i 44-godišnji trener potpisali su ugovor do juna 2017. godine. "Andre je u poslednjih osam nedelja postigao fantastične rezultate sa klubom i ubedio nas je da zna posao. Razgovarali smo ;o svim detaljima poslednjih nedelja. Znamo da je tim u dobrim rukama i zato smo odlučili da mu damo ugovor", rekao je sportski direktor kluba Maks Eberl za sajt Bundeslige. Ovo je Šubertu prvi posao u prvoj nemačkoj ligi, pošto je do sada vodio Paderborn, Sankt Pauli i mladi tim Gladbaha. Borusija Menhengladbaj je trenutno šesti na tabeli, sa 19 bodova iz 12 kola. Šalke i Herta imaju po 20 bodova, a Volfsburg 21.

15:10 - Lazić na poštedi Zvezda dobija trećeg kapitena Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić je odmah po dolasku ekipe iz Minhena, obavio lekarske preglede, na kojima je ustanovljeno lakše istegnuće primicača desne noge. Kapiten Lazić će biti na poštedi 3-4 dana, i uključuje se u rad sa timom u utorak.

14:20 - Marselinjo na klupi Viljareala do 2019.Trener Viljareala Marselinjo Garsija Toral produžio je danas ugovor sa klubom do 2019. godine, saopšteno je na sajtu španskog proviligaša. Marselono je Viljareal preuzeo 2013. kada je ekipa bila u drugoj ligi i predvodio je do plasman u Primeru. On je tokom karijere vodio Sporting iz Hihona, Rekreativo, Rasing, Saragosu i Sevilju. Viljareal je trenutno peti na tabeli sa 20 bodova, sedam manje od vodeće Barselone.

13:45 - Milojević: Verujem u pobedu protiv CiboneTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv Cibone, ali da veruje da mlada ekipa može da stigne do važne pobede. "Cibona je kompletirala ekipu i podigla formu pred ovaj duel. Očekuje nas težak meč, ali verujem u naš tim i da možemo da dođemo do pobede. Iako se oporavio od povrede, Kaba neće igrati na ovom meču i po planu oporavka bi trebao da se vrati u susretu protiv Olimpije u narednom kolu", rekao je Milojević za klupski sajt. On je poželo mnogo sreće Predragu Samardžinskom koji je pojačao tursku ekipu Bujukčekmeči. "Želeo bih da se zahvalim Samardžiskom na svemu i da mu poželim sreću u novom klubu", rekao je Milojević.

13:13 - Fabregas: Španija je opsednuta trofejimaFudbalski reprezentativac Španije Sesk Fabregas rekao je danas da je njegov tim i dalje opsednut osvajanjem trofeja. Fabregas je sa Španijom bio prvak Evrope 2008. i 2012. godine, dok je 2010. osvojio titlulu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. "Svi igraju na veoma visokom nivou i žele da se pokažu u što boljem svetlu kada izađu na teren. Trener je uspeo da okupi odličan tim. Cela reprezentacija ima pobednički mentalitet i opsednuti smo da ponovo budemo prvaci. Svi se odlično slažu i jedinstvo koje postoji između mlađih i starijih nas čini jačim", rekao je 28-godišnji vezista Čelsija za Goal. Fabregas je u Čelsi došao prošle godine iz Barselona, a pre toga je nastupao za Arsenal. Za državni tim Španije odigrao je 100 utakmica i postigao 14 golova. Španija će večeras od 20.45 sati u prijateljskom meču odmeriti snage sa reprezntacijom Engleske.

12:20 - FIFA novčano kaznila predsednika FS ŠpanijeEtički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznio je danas sa 25.000 švajcarskih franaka predsednika Fudbalskog saveza Španije Anhela Mariju Viljara. Viljaru je pored novčane kazna izrečena i opomena zbog, kako se naovodi, "neprimerenog ponašanja funkcionera priliko istrage o određivanju ponuda za domaćinstvo SP 2018. i 2022. godine". Etički komitet FIFA izrekao je i šestomesečne suspenzije potpredsedniku i generalnom sekretaru Fudbalskog saveza Demokratske Republike Kongo Žanu Gaju Blezu Majolasu i Bađi Mombu Vanteteu. Majolas i Vantete su kažnjeni zbog kršenja člana 13. i 20, koji se odnosi na nuđanje i primanje poklona i drugih pogodnosti.

11:40 - Jang završio sezonu zbog povrede kolenaCentar Olimpijakosa Patrik Jang najverovatnije će propustiti ostatak sezone zbog teške povrede kolena, prenosi danas specijalizovani košarkaški sajt Sportando. Jang je prednje ukrštene ligamente kolena povredio na utakmici protiv Efesa, u kojoj je njegov tim slavio posle produžetka rezultatom 91:87. Američki košarkaš je u Olimpijakos stigao ovog leta iz Galatasaraja, a tokom karijere nastupao je za Nju Orleans. Ove sezone odigrao je na pet mečeva u Evroligi gde je prosečno beležio 10,8 poena, 5 skokova i 0,4 astistencija za nešto više od 19 minuta provedenih na parketu.

11:00 - Mata: Kosta će ponovo početi da trese mrežeFudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je danas da veruje da će njegov saigrač iz reprezentacije Španije Dijego Kosta uskoro ući u dobru formu i ponovo početi da postiže golove. Kosta je u vrlo slaboj formi i od početka nove sezone, na 17 utakmica za Čelsi u svim takmičenjima postigao je samo tri gola. Njegova loša forma poklopila se sa lošim igrama Čelsija, koji je trenutno na 16. mestu na tabeli Premijer lige. "Nije u najboljem momentu, nije postigao onoliki broj golova kao prošle sezone, ali siguran sam da će se to promeniti i da će početi da trese mreže i u dresu Čelsija i dresu reprezentacije", rekao je Mata za španske medije. Još jedan reprezentativac Španije Koke naveo je da je njegovom bivšem saigraču iz Atletiko Madrida samo potrebno vreme. "On je zaista srećan što igra za Španiju i mi samo moramo da budemo strpljivi", naveo je Koke. Reprezentacija Španije večeras od 20.45 dočekuje selekciju Engelske u prijateljskoj utakmici.

10:10 - Grbiću tri, Čečariću četiri utakmice suspenzijeDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) kaznila je prvotimaca Partizana Petra Grbića sa tri utakmice neigranja zbog udaranja protivničkog igrača u remiju sa Jagodinom (2:2). Grbić je na tom meču laktom u glavu udario Zorana Kneževića posle čega je dobio crveni karton. On će propusiti utakmice protiv Novog Pazara, Spartaka i Vojvodine. Fudbaler Javora Bojan Čečarić pauziraće četiri meča jer je na utakmici sa Spartakom vređao i pretio sudijama. Disciplinska komisija FŠ će na narednoj sednici razmatrati slučaj slabe organizacije meča između Borca i Voždovca u Čačaku na kojem je domaća publika na rasnoj osnovi vređela napadača beogradskog tima Obioru Oditu.

09:20 - Superklasiko odložen zbog kiše: Argentina i Brazil u subotu od 1 ujutruDuel između Argentine i Brazila u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine odložen je zbog velikih padavina u Buenos Airesu.Meč je bio planiran za četvrtak veče, ali će ipak biti odigran u petak od 21 po lokalnom vremenu, što je subota 1 ujutru po našem. Argentina je loše započela kvalifikacije. U dve utakmice Gaučosi su osvojili samo jedan bod, a duel sa ljutim rivalom će odigrati bez glavnih zvezda: Lea Mesija, Karlosa Teveza i Serhija Aguera. S druge strane, u ekipu Brazila se vraća glavna zvezda Nejmar, koji je odradio dve utakmice suspenzije zbog incidenta na Kopa Amerika.

08:30 - Ilić među kandidatima za najboljeg svetskog rukometašaSrpski rukometaš Momir Ilić nalazi se među kandidatima za najboljeg svetskog igrača u 2015. godini, u izboru sajta handball-planet.com.Žiri sastavljen od 29 novinara iz isto toliko zemalja sa četiri kontinenta nominovao je 32 rukometaša (četiri po poziciji, plus najbolji defanzivac), a dugogodišnjem kapitenu reprezentacije Srbije na levom beku društvo prave Danac Mikel Hansen, katarski reprezentativac Rafael Kapote i poljski as Karol Bilecki.Poslednji član žirija je rukometna publika koja može glasati do 3. decembra na linku http://www.handball-planet.com/vote-for-mizuno-world-handball-player-2015/, kada će biti objavljeno ime najboljeg svetskog igrača, odnosno, najbolja postava.Tridesettrogodišnji Ilić član je mađarskog kluba Vesprem, a za reprezentaciju Srbije odigrao je 128 utakmica i postigao 463 gola.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track