NAJVEĆI ALKOS MEĐU FUDBALERIMA: Kapiten Rusije se nije treznio 60 dana!
Foto: AP

Širokov otvorio dušu

NAJVEĆI ALKOS MEĐU FUDBALERIMA: Kapiten Rusije se nije treznio 60 dana!

Fudbal -
Kapiten ruske reprezentacije i veznjak moskovskog Spartaka, Roman Širokov, definitivno spada u grupu najvećih pijanaca svih vremena među fudbalerima

Njegovi problemi sa alkoholom počeli su kada je imao samo 20 godina (2001.). CSKA ga je poslao na pozajmicu u Torpedo Zil, što mu je veoma teško palo, pa je utehu pronašao u alkoholu.

"Bio sam razočaran. Došao mi je prijatelj u posetu i otišli smo na piće. Vratio sam se u klub dva meseca kasnije. Pili smo votku i viski, lutali smo zemljom, svašta smo radili, pola toga se i ne sećam", rekao je Širokov.

Ruski fudbaler je ostao bez oca kada je imao 14 godina pa je majka radila dvostruke smene kako bi njen sin imao sve za trening.

"Nije joj bilo jasno šta se sa monom događa. Stalno je plakala i psovala. CSKA me je poslao na služenje vojnog roka zbog 60 dana pijančenja. Neverovatno, ali tek sam tada shvatio da sam dva meseca bio pijan", prisetio se Širokov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Širokov je otkrio da mu je vojska puno pomogla, zbog čelične discipline koja je tamo vladala.

"Život u vojsci je jako težak. Bojio sam zidove u crveno i crno. Morao sam da kopam rovove i postavljam električne kablove. Živeli smo u nekim trošnim barakama i svaki dan sam ustajao u šest sati ujutru", rekao je Širokov.

Kada je odslužio vojsku, vratio se u CSKA, ali tamo ga više nisu želeli, pa je rešio da okonča fudbalsku karijeru.

Upisao je pravo i završio ga, a onda je usledio poziv njegovog prvog trenera u karijeri, koji ga je pozvao da igra za tim koji se takmičio u trećoj ligi. Širokov nije mogao da ga odbije.Tako se iz treće lige brzo stigao do Rubina i Zenita, a sa 27 godina je debitovao i za reprezentaciju Rusije.

Foto: AP
Foto: AP

"Votka i viski su me umalo ubili. Shvatio sam da imam problem sa alkoholom i da moram nešto da promenim ako ne želim da umrem mlad. Više ne pijem, spasao sam se", rekao je Širokov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track