BLOG UŽIVO: Žestoki udarci za Arsenal pred meč sezone u Pireju
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Žestoki udarci za Arsenal pred meč sezone u Pireju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.22:55 - Kosanović: Nema pritiska protiv najboljeg u zemljiTrener Borca Milorad Kosanović izjavio je da je Crvena zvezda apsolutni favorit u predstojećem susretu osmine finala Kupa Srbije. Kosanović smatra da je veoma važno da njegovi fudbaleri dobro istrče utakmicu, budu koncentrisani i dostojno se suprotstave crveno-belima. "To je specifično takmičenje u kojem protivnik ne može da se bira. Ako se ne izvuče neko od autsajdera, ako ih uopšte ima, svejedno je ko je rival", rekao je Kosanović i dodao: "Nemamo veliko opterećenje rezultatom i idemo da igramo utakmicu sa najboljom ekipom u zemlji. Verujem da će to biti praznik fudbala za sve gledaoce. Naravno, Borac ne zauzima slučajno visoku poziciju na tabeli, tako da se nadam da će igrači pružiti svoj maksimum i prikazati se u najboljem svetlu".

22:35 - Buskets: Napredovali smo i bez MesijaFudbaler Barselone Serhio Buskets veruje da su Katalonci napredovali u odsustvu Lionela Mesija. Argentinac je propustio skoro dva meseca zbog povrede kolena i vratio se u drugom poluvremenu Klasika 21. novembra. "Svi igrači su napravili korak unapred bez Mesija. Dobro je bilo videti da i bez njega možemo da pobeđujemo, igrali smo dobro i dobijali mečeve. On je najbolji igrač sveta i naša zvezda. Pravo je uživanje igrati sa Mesijem, Nejmarom i Suaresom, ne samo zbog njihovih kvaliteta već i zbog njihove pomoći odbrani", rekao je Buskets i doda: "Divim mu se zbog želje za radom i stalnim unapređivanjem".

22:16 - Salvador Voro privremeni trener ValensijeŠpanski fudbalski klub Valensija postavio je danas Salvadora Voroa na mesto privremenog trenera, nakon što je Nunjo Santo dobio otkaz. Voro će voditi ekipu dok čelnici Valensije ne nađu trajno rešenje na mestu trenera. On će prvu utakmicu imati u sredu, u šesnaestini finala španskog Kupa kralja protiv niželigaša Barakalda. Voro je veći deo igračke karijere proveo u Valensiji, a ovo će mu biti treći put da vodi prvi tim kao privremeni trener, pošto je ranije vršio tu dužnost nakon što su otpuštani Ronald Kuman i Unaj Emeri. Valensija je saopštila da je ugovor sa Nunjom Santom raskinut uz obostranu saglasnost i klub mu je zahvalio za rad u prethodnih godinu i po dana.21:40 - Remi Fiorentine u SasuoluFudbaleri Sasuola i Fiorentine remizirali su 1:1 u pretposlednjem meču 14. kola Serije A. Gosti su sjajno počeli meč u Ređo Emiliji pogotkom Borhe Valera u petom minutu, ali je pritisak domaćinu doneo izjednačenje četiri minuta pre poluvremena preko Serđa Flokarija. Fiorentina posle 14 utakmica ima 29 bodova i druga je na tabeli, sa bodom manje od lidera Intera. Fiorentina u sledećem kolu dočekuje Udineze, dok Sasuolo gostuje Sampdoriji.21:20 - Roben: Voleo bih da Pep ostaneFudbaler Bajerna Arjen Roben istakao je nadu da će Pep Gvardiola ostati u Minhenu i naredne sezone. Gvardiola je u Bajernu od 2013. godine, a engleski mediji spekulišu da se već dogovorio da preuzme Mančester siti predstojećeg leta. "Imamo jednog od najboljih trenera na svetu i kao što su mnogi moji saigrači već rekli, svi želimo da ostane. Rad sa njim je veoma zabavan. On je taktički verovatno najbolji i to ne govorim zato što mi je trener u ovom trenutku. On je takođe i savršena osoba za Bajern", rekao je Roben i dodao: "Ne, nisam razmišljao o transferu iz Bajerna. Srećan sam u Minhenu, kao i moja porodica. Moj ugovor ističe 2017. godine. U ovom trenutku je sve u redu".20:45 - Verona otpustila treneraItalijanski fudbalski klub Verona otpustio je danas trenera Andreu Mandorlinija nakon 14 utakmica bez pobede ove sezone u Seriji A. Još nije poznato ko će biti novi trener Verone. Odluka o smeni Mandorlinija saopštena je dan nakon poraza od Frosinonea sa 3:2, nakon kojeg je klub ostao na poslednjem mestu na tabeli sa samo šest bodova. Verona je vezala tri poraza, a šest bodova osvojila je iz šest nerešenih rezultata. Mandorlini je klub preuzeo pre pet godina i doveo ga u Seriju A iz trećeg ranga takmičena. 2014. bio je 10. u italijanskom prvenstvu, a godinu dana kasnije 13. Ovo je bila šesta smena u Seriji A ove sezone, nakon što je Karpi otpustio, a potom i ponovo angažovao Fabricija Kastorija, dok su trenere promenili još Bolonja, Palermo ; i Sampdorija.

20:09 - Ivanić: Želimo da osvojimo KupFudbaler Vojvodine Mirko Ivanić rekao je da njegov klub želi da osvoji Kup ove sezone i da je zbog toga veoma važna predstojeća utakmica protiv Inđije. "Kup nam je mnogo važan i ove sezone, ako možemo, idemo na to da ga osvojimo. Jednostavno, moramo da pobedimo i prođemo u četvrtfinale", rekao je Ivanić za klupski sajt. Vojvodina će u sredu u 15.00 dočekati Inđiju u četvrtfinalu srpskog Kupa. Prema rečima Ivanića, Vojvodina tu utakmicu treba da odigra isto kao protiv Mladosti za vikend u prvenstvu, kada je njegova ekipa pobedila 3:0. Ivanić je posle tog susreta, na kojem je imao gol i asistenciju, dobio pohvale svog trenera, ali i protivničkog Nenada Milovanovića. "Mnogo mi znači što je tako i što stručni ljudi na takav način govore o meni. Međutim, meni je najvažnije bilo to da mi dobijemo tu utakmicu. Postigao sam jedan od tri gola, ali to nije bitno, važno je samo to da smo pobedili", kazao je Ivanić. Vojvodina je vezala dve pobede u Super ligi i šesta je posle 19 kola, sa 28 bodova.

19:21 - Tijago Mendeš četiri meseca van terenaFudbaler Atletiko Madrida Tijago Mendeš pauziraće četiri meseca, nakon što mu je danas operisana noga koju je polomio prošlog vikenda. "Atletiko ima mnogo mladih igrača koji su sposobni da pomognu klubu kako bi prevazišao ovu situaciju", rekao je Tijago španskim medijima dok je napuštao bolnicu u Madridu u invalidskim kolicima. Tijago se povredio u subotu nakon duela sa Markom Asensijom, u pobedi Atletika nad Espanjolom sa 1:0 u Primeri. On je bio jedan od ključnih igrača Atletika, u kojem je sedam sezona. Njegov klub je trenutno drugi na tabeli španskog prvenstva sa četiri boda manje od vodeće Barselone posle 13 kola.

18:54 - UEFA kaznila Bešiktaš i Lokomotivu iz MoskveDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) kaznila je danas turski Bešiktaš i Lokomotivu iz Moskve zbog nedoličnog ponašanja ; navijača na utakmici Lige Evropa. Lokomotiva je kažnjena sa 30.000 evra zbog nereda navijača na tribinama tokom utakmice u Istanbulu, dok je Bešiktaš kaznjen sa 26.000, jer su njihovi navijači koristili pirotehniku, a i na pojedinim delovima stadiona su stepenice bile blokirane. Utakmica četvrtog kola Grupe H Lige Evropa ;izmedju Bešiktaša i Lokomotive u Istanbulu odigrane 5. novembra završena je nerešeno 1:1. Bešiktaš je prvi u Grupi H sa devet bodova, Lokomotiva je druga sa osam, dok je Sporting treći sa sedam, a Skenderbeg je poslednji sa tri boda.

18:31 - Oštre kazne za PanatinaikosDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Grčke kaznila je danas Panatinaikos oduzimanjem tri boda u prvenstvu, nočanom kaznom i zatvaranjem stadiona na naredna četiri meča zbog nereda navijača pred utakmicu protiv Olimpijakosa. Panatinaikos će zbog divljanja navijača oko i na stadionu Apostolos Nikolaidis pre meča sa Olimpijakosom morati da plati 190.000 evra, a takodje će morati da igra bez publike na svom terenu protiv Asterasa, Panetolikosa, Panioniosa i Ksantija. Panatinaikos je posle oduzimanja bodova na petom mestu šampionata sa 19 bodova, dok je Olimpijakos prvi sa 33. Uoči utakmice 11. kola grčke Super lige između Panatinaikosa i Olimpijakosa u Atini 21. novembra došlo je do velikih nereda, pa je utakmica odložena do daljeg. Sukob navijača ;Panatinaikosa ;i policije počeo je ispred stadiona, oko dva sata pre planiranog početka utakmice, kada su pristalice domaćeg kluba, navodno bez ulaznica, pokušale da udju na stadion. Oni su tada policiju gadjali kamenjem, a sukob se nastavio i unutar stadiona, kada su fudbalere Olimpijakosa koji su izašli na zagrevanje gadjali bakljama.

18:13 - Žestoki udarci za Arsenal pred meč sezone u PirejuArsenal će biti žestoko oslabljen u odlučujućem meču za plasman u osminu finala Lige šampiona. "Tobdžije", koje u poslednjem kolu grupne faze moraju da pobede Olimpijakos u Pireju sa dva gola razlike ili jednim sa minimum tri postignuta gola, igraće bez Aleksisa Sančeza i Santija Kazorle. Čileanac i Španac su se povredili na nedeljnom meču sa Noričem. Nastup francuskog štopera, Lorana Košćelnija, koji se povredio na istom meču, je pod znakom pitanja. Ohrabrujuća vest za Arsena Vengera je što će se Okslejd-Čemberlejn i Teo Volkot oporaviti za taj meč. Podsetimo, van ekipe su i Fransis Kokelan, Tomaš Rosicki, Mikel Arteta, Dani Velbek i Džek Vilšer.

17:45 - Srpski biatlonci solidni u ŠvedskojReprezentativci Srbije u biatlonu nastupili su na otvaranju ovogodišnje sezone Evropa kupa u švedskom ski centru Idreu i zabeležili dobre rezultate u trci sprinta na 10 kilometra. Prvog dana takmičenja, Damir Rastić zauzeo je 76. mesto, u konkurenciji 126 takmičara, sa vremenom 30,57. Edin Hodžić osvojio je 88. mesto (31,48), dok je Emir Hrkalović završio kao 96 (32,20). "Naši reprezentativci su ovim rezultatima potvrdili kvote i za drugi trimestar, iako su uslovi na stazi i strelištu bili veoma otežani zbog jakog vetra, kao i snega koji je padao tokom cele noći i dana", rekao je trener srpskih biatlonaca Almir Džeković. Drugog dana, Rastić je popravio plasman i zauzeo 65. mesto (31,33), Dejan Krsmanović bio je 93 (33,23), a Hodžić 95 (33,48). Takmičenje se nastavlja u švedskom Ostersundu gde će nastupati Rastić, u trci individuala na 20 kilometara 2. decembra i trci sprinta na 10 kilometra 5. decembra.17:30 - Fil Nevil privremeno vodi ValensijuBivši fudbaler Mančester Junajteda Fil Nevil biće prelazno rešenje na klupi Valensije, posle odlaska prvog trenera Nunja Espirita Santa. Nevil je do sada bio pomoćnik Nunju, a u sredu će najverovatnije imati priliku da debituje protiv Barakalda u utakmici Kupa kralja. Kao glavni kandidati za novog trenera Valensije spominju se Frenk Rajkard i Mihael Laudrup. Filu Nevilu će to biti prvi samostalni posao, nakon što je pre godinu dana započeo trenersku karijeru. On je fudbalsko ime stekao igrajući 10 godina za Mančester Junajted, uz još osam u Evertonu, a osvojio je šest titula Premijer lige, Ligu šampiona, tri FA kupa, tri Čeriti šilda i Interkontinentani kup. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 59 puta.

17:10 - Merkelova žali zbog odustajanja Hamburga iz trke za OI 2024.Potparol Angele Merkel rekao je da nemačka kancelarka žali što su stanovnici Hamburga na referendumu odbili da se taj lučki grad kandiduje za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. "Merkel je uzela u obzir volju naroda da se Hamburg ne kandiduje za organizatora Igara 2024. godine, ali žali zbog toga. Očigledno je da oni ne žele da se Olimpijske igre održe u njihovom gradu", rekao je potparol kancelarke Kristijan Virc. Stanovnici Hamburga izjasnili su se juče sa 51,8 odsto glasova na referendumu protiv kandidature tog grada za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Rok za prijavu kandidata za organizaciju Olimpijskih igara 2024. je istekao, a u trci su ostali Pariz, Rim, Los Anđeles i Budimpešta. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) će domaćina Igara izabrati 2017. godine.16:50 - Šćešni ponovo uhvaćen sa cigaretomGolman Rome Vojćeh Šćešni izgubio je mesto u prvoj postavi jer je uhvaćen sa cigaretom. Šćešnog je na golu protiv Atalante (0:2) smenio Morgan De Sanktis samo nekoliko dana posle ubedljivog poraza od Barselone (6:1) u Ligi šampiona, što je sportski direktor Valter Sabatini objasnio sportskim razlozima. Međutim, ugledna Gazeta piše da to nije istina i da je poljski golman ponovio incident iz Arsenala kada ga je menadžer Arsen Venger uhvatio kako konzumira cigarete u svlačionici, što je bilo presudno da ga se odrekne. Šćešni je letos došao na pozajmicu u Romu iz Arsenala i do sada je branio na 15 utakmica u svim takmičenjima.

16:30 - Maksimoviću u Torinu dupla zarada i ugovor do 2019. godineSrpski fudbalski reprezentativac Nikola Maksimović produžiće ugovor sa Torinom do 2019. godine, tvrdi današnji Tutosport. Kako navodi ugledni list, veoma upućen u dešavanja u Torinu, Maksimoviću će biti duplirana plata i zarađivaće 800.000 evra godišnje. Torino je letos za Maksimovića odbio sve ponude manje od 18 miliona evra, iako su za transfer bili zainteresovani Napoli, Milan, Roma i Fiorentina. Maksimović, koji je za reprezentaciju Srbije odigrao sedam mečeva, 2013. godine prešao je iz Crvene zvezde u Torino. Inače, "bikovi" su počeli masovno da potpisuju nove ugovore sa ključnim igračima jer su to nedavno učinili Vives, Gaci, Bovo, Moreti, Maksi Lopez i Bruno Perez, a uskoro će i kapiten Glik.16:00 - Ivanović o Kosti: Teško mu je, ali je tim iznad svegaFudbaler Čelsija Branislav Ivanović poručio je saigraču Dijegu Kosti da ne kvari atmosferu i ne stavlja sebe iznad ekipe. Menadžer Čelsija Žoze Murinjo nije pružio priliku Kosti u jučerašnjem meču protiv Totenhema, zbog čega je temperamentni napadač iz nezadovoljstva bacio marker u pravcu Portugalca. "Očekujem da Dijego iz ovoga izađe još jači. Počeli smo sezonu kao tim i tako bi trebalo da je završimo. Nekada je za igraču veoma teško kada ne igra, ali situacija u klubu je normalna i to je najvažnije. I kada gubimo utakmice ne radi se samo o pojedincima, već o celom timu", rekao je Ivanović. Fudbaleri Čelsija nalaze se na 14. mestu na tabeli Premijer lige sa 15 bodova, u sezoni u kojoj brane titulu šampiona.

15:30 - Kojt će na kraju sezone razgovarati sa upravom o ostanku u FejnorduFudbaler Fejnorda Dirk Kojt rekao je da će na kraju sezone razgovarati sa upravom kluba o nastavku saradnje. "Na kraju sezone ćemo razgovarati o mogućem nastavku saradnje. Sada želim samo da se koncentrišem na fudbal. Dobro se osećam i želim još dugo da igram. Produženje ugovora je mogućnost, ako se budu poklopile naše želje. Ali, ne žurim sa tim", rekao je Kojt. Kojt (35) je letos potpisao jednogodišnji ugovor s Fejnordom, odakle je 2006. godine prešao u Liverpul. On je šest godina kasnije potpisao za Fenerbahče odakle je i došao u klub iz Roterdama. On dobro igra ove sezone, u 14 prvenstvenih utakmica postigao je 11 golova, a Fejnord je drugi na tabeli sa tri boda zaostatka za Ajaksom.

15:00 - Fjuri: Hej je prevarant, neću da boksujem sa njimNovi svetski šampion u teškoj kategoriji britanski bokser Tajson Fjuri rekao je danas da neće boksovati protiv "prevaranta" Dejvida Heja, koji je do sada u dva navrata odustao od njihovih mečeva. Fjuri je u subotu uveče u Diseldorfu jednoglasnom odlukom sudija na poene pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i preuzeo titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji u WBA, IBF i WBO verzijama. Hej je prošle nedelje saopštio da će se vratiti boksu i da će u januaru boksovati protiv Marka de Morija. Fjuri je rekao da neće boksovati protiv sunarodnika Heja, ali je izrazio želju za revanšom sa Kličkom. "Hej nikada neće dobiti šansu posle svega što mi je uradio. Nikada mi neću pružiti priliku. Ako postane obavezni izazivač za WBA pojas, eto mu titula u WBA. Pustite ga da boksuje sa Fredom Kremenkom ili bilo kim i da ništa ne zaradi. Za šta god se takmiči, ja ću odmarati, neka se bori sa narednim izazivačem. Ja mu neću davati isplate", rekao je Fjuri. Fjuri je dodao da ga ne zanima koliko bi novca mogao da zaradi iz duela sa Hejom. "Nije me briga ni ako kaže da mogu da zaradim 10 miliona funti, ne radi se o novcu. Naredna borba sa Vladimirom Kličkom će biti za mnogo više novca. Hej neće dobiti priliku od nas, on je varalica i prevarant. Želim da budem veliki šampion. Ono što mogu da kažem o revanšu (sa Kličkom) je da će biti eksplozivan", rekao je Fjuri.

14:00 - Svetska liga: Srbija startuje u KalinjingraduOdbojkaška reprezentacija Srbije sledeću sezonu u Svetskoj ligi započeće na turniru u Kalinjingradu, od 17. do 19. juna, protiv selekcija Rusije, Bugarske i Poljske, saopštila je Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB). Sedam dana kasnije vicešampioni Svetske lige organizovaće turnir u Novom Sadu, na kojem će izabranicima Nikole Grbića rivali biti Brazil, Bugarska i Iran, dok će na kraju, ood 1. do 3. jula u Teheranu, Srbija igrati protiv Irana, Italije i Argentine. Finalni turnir, na kome će pored domaćina igrati još pet najsupešnijih selekcija na jedinstevnoj tabeli, održaće se od 13. do 17. jula, a organizator će naknadno biti određen.

13:00 - Hamburg odustao od organizacije OI 2024. godineGrađani Hamburga izjasnili su se na referendumu protiv organizacije Olimpijskih igara 2024. godine, saopštio je danas Međunarodni Olimpijski komitet. Nedavni teroristički napadi u Parizu, ali i Nemačkoj, zabrinuli su stanovnike Hamburga koji su glasali protiv organizacije OI sa 51,6 odsto. "Posle diskusija poslednjih nedelja u Nemačkoj, ovi rezultati nisu iznenađenje. Odlična prilika za grad, zemlju i sport u Nemačkoj je izgubljena. Izgubili su oko 1,6 milijardi evra investicija od strane MOK-a", navodi se u saopštenju MOK-a. Ranije je Olimpijski komitet Nemačke, u konkurenciji Berlina, izabrao Hamburg kao svog kandidata za organizaciju OI, a tada je istraživanje pokazalo da 64 odsto građana podržava kandidaturu. Preostali kandidati za domaćina OI 2024. su Budimpešta, Los Anđeles, Pariz i Rim, a konačna odluka biće doneta sredinom 2017. godine.

12:30 - Martinez: Vardi? Ne može da se poredi sa Lukakuom...Menadžer Evertona Roberto Martinez izjavio je da je Romelu Lukaku znatno kvalitetniji napadač od Džejmija Vardija, uprkos rekordu koji je oborio fudbaler Lestera. Vardi se minulog vikenda protiv Mančester Junajteda upisao u strelce na 11. uzastopnoj utakmici i tako srusio rekord Ruda van Nistelroja, ali prema mišljenju španskog stručnjaka Lukaku je trenutno najbolji napadač Premijer lige. "Romelu je, sa potencijalom koji ima, savšen igrač za Everton. On je napadač koji može sve da uradi - igra leđima, na snagu, a pored toga pokretljiv je i dobar realizator. Dolazak Lukakua je dobra investicija, ima samo 22 godine i ne može da se poredi sa bilo kojim napadačem u Premijer ligi, pa ni Vardijem", rekao je Martinez, a prenosi Skaj sport. Lukaku je ove sezone drugi strelac engelskog prvenstva sa 10 golova, četiri manje od Vardija. Belgijanac je 2014. godine prešao iz Čelsija u Everton za 30 miliona evra, a igrao je još za Vest Bromvič Albion i Anderleht.12:00 - Trener Valensije Nunjo podneo ostavkuTrener Valensije Nunjo Espirito Santo podneo je ostavku posle poraza od Sevilje u prvenstvu, preneli su danas španski mediji. Valensija je sinoć izgubila od Sevilje sa 0:1, a tokom utakmice nije uputila nijedan šut u okvir gola. Posle 13 kola Valensija zauzima deveto mesto na tabeli sa 19 bodova. Nunjo je preuzeo Valensiju u julu 2014. godine kada je zamenio Huana Antonija Picija i predvodio je ekipu do četvrtog mesta na tabeli i plasmana u Ligu šampiona. Valensija je ove sezone u Ligi šampiona u prvih pet kola ostvarila dve pobede i pretrpela tri poraza i nalazi se na korak od eliminacije iz tog takmičenja.11:20 - Garsija: Neću podneti ostavkuTrener fudbalera Rome Rudi Garsija rekao je danas da neće podneti ostavku uprkos lošim rezultatima ekipe u poslednje tri utakmice. Roma je u nedelju na svom terenu izgubila u prvenstvu od Atalante sa 0:2, a prošle nedelje od Barselone sa 1:6 u Ligi šampiona. Takođe, 21. novembra, Roma je odigrala nerešeno sa Bolonjom, pa je sada četvrta na tabeli Serije A. "Neću se predati. Ljut sam i razočaran i moramo da se borimo kako bismo izašli iz ove situacije. Moramo da ostanemo složni, igrači ne smeju da izgube samopouzdanje. Još možemo da budemo ista Roma sa najboljim napadom u Seriji A", rekao je Garsija, preneo je Korijere delo Sport. "Boriću se, daću Romi svoje srce. Ne poznaju me oni koji misle da ću podneti ostavku. Ovo nije najgori preiod u klubu otkako sam došao, čak smo i u prošloj sezoni imali težak period. Naši ciljevi su i dalje dostižni, da prođemo u osminu finala Liga šampiona i ostanemo u vrhu tabele", dodao je on. Garsija je rekao da preuzima odgovornost za loše rezultate. "Siguran sam da nas iza oblaka čeka plavo nebo. Svi smo ljuti i razočarani našom igrom. Kada se oporave povređeni igrači ćemo jači, ali to nije izgovor", rekao je Garsija. Direktor u Romi Valter Sabatini podržao je Garsiju. "Ne razmišljamo o promeni trenera. Ponekad Rudi i ja ne razmišljamo isto, ali u ovome smo zajedno. On zaslužuje da predvodi Romu", rekao je Sabatini.

11:00 - Gvardiola na kraju jesenjeg dela sezone odlučuje o ostanku u BajernuTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da će po završetku jesenjeg dela takmičenja u Bundesligi razgovarati sa upravom kluba o novom ugovoru. Gvardiola (44) je na leto 2013. godine na klupi Bajerna zamenio Jupa Hajnkesa i potpisao trogodišnji ugovor. Britanski mediji spekulisali su da će po isteku ugovora u junu naredne godine Gvardiola preuzeti Mančester siti, ali da se uprava Bajerna nada da će ubediti bivšeg španskog reprezentativca da potpiše novi dvogodišnji ugovor. "Razgovaraćemo posle utakmice sa Hanoverom (19. decembra) i doneti pravu odluku za mene i za klub", rekao je Gvardiola, preneo je Bild.On je rekao da bi zbog uzbudljivog života u Minhenu mogao da produži ugovor sa Bajernom. "Grad je lud, volim ga. Veoma sam zadovoljan, kao i moja porodica i to bi mogao da bude razlog mog ostanka u Bajernu", naveo je Gvardiola. Gvardiola je u prvoj sezoni u Bajernu osvojio Bundesligu, Kup Nemačke, Superkup Evrope i svetsko klupsko prvenstvo, a šampionsku titulu osvojio je i prošle sezone.

10:10 - Bez promena na vrhu WTA liste, Ivanović 16, Janković 21Najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su svoje pozicije na ovonedeljnoj WTA listi. Ivanovićeva je ostala na 16. mestu sa 2.645 bodova, Jankovićeva je 21. sa 2.445, dok je Bojana Jovanovski na 79. sa 785 bodova. Listu Srpkinja u Top 100 kompletira Aleksandra Krunić na 96. mestu sa 659 bodova. Među prvih 20 teniserki nije bilo promena, i dalje vodi Serena Vilijams ispred Simone Halep i Garbinje Muguruze, a potom slede Marija Šarapova, Agnješka Radvanska i Petra Kvitova. Poredak prvih 20 teniserki na WTA listi: 1. (1) Serena Vilijams (SAD) - 9.945 bodova 2. (2) Simona Halep (Rumunija) - 6.060 3. (3) Garbinje Muguruza (Španija) - 5.200 4. (4) Marija Šarapova (Rusija) - 5.011 5. (5) Agnješka Radvanska (Poljska) - 4.500 6. (6) Petra Kvitova (Češka) - 4.220 7. (7) Venus Vilijams (SAD) - 3.790 8. (8) Flavija Peneta (Italija) - 3.621 9. (9) Lusi Safarova (Češka) - 3.590 10. (10) Angelika Kerber (Nemačka) - 3.590

09:20 - Košarkaš Lejkersa Kobi Brajant na kraju sezone završava karijeruLegendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant saopštio je noćas da će na kraju sezone završiti karijeru. Brajant je 20 godina, celu karijeru igrao za Lejkerse, a poslednjih godina imao je mnogo problema sa povredama. "Morao sam da prihvatim činjenicu da ovim više ne želim da se bavim i to je u redu", rekao je Brajant posle noćašnje utakmice sa Indijanom, koju su Lejkersi izgubili sa 103:107. On je u pesmi pod nazivom "Draga košarko" objasnio zbog čega se povlači. "Moje srce još može da lupa, ali moje telo zna da je došlo vreme da se kaže zbogom. I to je u redu. Spreman sam da te pustim i želim to da znaš. Oboje možemo da uživamo u svakom trenutku koji smo proveli zajedno, dobrom i lošem. Oboje smo jedno drugom dali sve što smo imali", naveo je 37-godišnji Brajant. Brajant je tokom karijere pet puta osvojio šampionski prsten sa Lejkersima i 17 puta je bio izabran u "ol-star" tim. On je dva puta bio najkorisniji igrač (MVP) finala NBA lige, a četiri puta MVP "ol-star" utakmice. Pored velikog broja nagrada i trofeja, osvojio je i dve olimpijske zlatne medalje. On je treći najbolji strelac u istoriji NBA lige sa 32.683 poena, odnosno najbolji je strelac u istoriji Lejkersa. Po broju poena u NBA ligi na prvom mestu je Karim Abdul Džabar sa 38.387 poena, a drugi je Karl Meloun sa 36.928 poena. Poslednje tri sezone Brajant se mučio sa povredama i za dve godine odigrao je ukupno 41 utakmicu. "Kobi Brajant je jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige. Bez obzira da li igra u finalu lige ili vežba u praznoj teretani, Kobi bezuslovno voli košarku", rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

08.30 - Božić: Bili smo blizu iznenađenjaTrener košarkaša Partizana, Petar Božić, rekao je da je njegovu ekipu jedna lopta delila od trijumfa u Zagrebu protiv ekipe Cedevite. "Došli smo da odigramo jednu dobru utakmicu. Tražili smo svoju šansu i želeli da napravimo iznenađenje, i od njega nas je dijelila jedna lopta. Odigrali smo dobro u većem delu utakmice, što raduje. Čestitao bih Cedeviti na pobedi", zaključio je Božić. Crno-beli naredni meč igraju u subotu 5. decembra u Pioniru protiv Olimpije.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track