BLOG UŽIVO Blater: Istraga protiv mene podseća na inkviziciju
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Blater: Istraga protiv mene podseća na inkviziciju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:28 - KNVB: Suspenzija za TventeFudbalski savez Holandije (KNVB) zabranio je ekipi Tventea učešće u evropskim kupovima i naredne tri sezone, čak i ako ovaj klub izbori plasman. Tvente je kažnjen i sa 45.250 evra, jer su njegovi čelnici namerno obmanuli rukovodstvo KNVB zbog svoje veze sa investicionom firmom Dojen Sports sa Malte. Ovom klubu je oduzeta profesionalna licenca, koja će mu biti vraćena samo ako bude sarađivao u istrazi u klubu. Tvente je prihvatio suspenziju iz evropskih takmičenja i neće podneti žalbu. "Osnova našeg fudbalskog kluba je pogođena. Ovim nisu pogođeni samo fudbaleri, već i naši navijači, sponzori, osoblje, volonteri i svi ostali koji stoje iza fudbalskog kluba Tvente", stoji u saopštenju Tventea. Tvente je 2010. godine bio šampion Holandije, a tri puta je pobeđivao u nacionalnom Kupu.23:00 - Ćićarito: Otišao sam iz Junajteda zbog Van Gala Fudbaler Leverkuzena Havijer Ćićarito Ernandes rekao je da mu je menadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao da ima jedan odsto šanse da igra ako ostane u klubu sa Old traforda. Ernandes je letos napustio Junajted i potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom iz Leverkuzena. Meksikanac je od početka sezone postigao čak 18 golova. "Razgovarao sam sa Van Galom i on mi je rekao da imam samo jedan odsto šanse da igram na svojoj poziciji i zato sam otišao u Leverkuzen. Osetio sam veliko samopouzdanje od prvog dana. Osećam da sam bitan, ne samo zbog svojh golova, već jer shvatam da ću biti u startnih 11 na svakoj utakmici", istakao je Ćićarito.

22:30 - Odbojkašice Zvezde eliminisane iz Kupa CEVOdbojkašice Crvene zvezde nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Kupa CEV, pošto su u osmini finala eliminisane od švajcarskog Volej Kenica. Crvena zvezda je večeras u Beogradu poražena od Kenica 3:0, po setovima 25:17, 25:20 i 25:18, posle 70 minuta igre. Volej Kenic slavio je i u prvoj utakmici sa 3:1. Utakmice četvrtfinala Kupa CEV na programu su 20. i 27. januara.

22:10 - Fabregas: Svi moramo da preuzmemo svoju odgovornostFudbaler Čelsija Sesk Fabregas pridružio se menadžeru Žozeu Murinju u kritikama igara londonskog kluba ove sezone. Čelsi je u ponedeljak poražen od Lestera 2:1, a "plavci" su trenutno na 16. mestu na tabeli sa 15 bodova, dok su "lisice" prve sa 35. "Svi moramo da preuzmemo svoju odgovornost. Ako ste veliki fudbaler i plaćeni ste kao jedan, morate da se ponašate i igrate kao veliki igrač. Ne kažem da ne možete da imate loše utakmice i loše sezone. Svi imaju velike i male igrače, ali stav mora da bude pravi. Uvek moramo da damo sve od sebe i ponašanje mora da bude bolje od onog koji pokazuje svaki igrač Čelsija u ovom trenutku", rekao je Fabregas i dodao: "Samopouzdanje je bitno do jednog trenutka. Kao fudbaler, morate da imate ponos. Ne možemo da osvojimo titulu, ali moramo da budemo bolji. Sada nije trenutak da razmišljamo na kom mestu možemo da završimo sezonu, a to smo pričali tokom cele sezone".21:28 - Ulije: Klop je oduvek bio navijač LiverpulaNekadašnji menadžer Liverpula Žerar Ulije rekao je da je sadašnji trener Redsa Jirgen Klop oduvek navijao za klub sa Enfild rouda. "Jirgen ima sjajan ugled. Znam Jirgena sa sastanaka UEFA i oduvek je voleo Liverpul. Osećala se njegova strast prema klubu. Uvek je pričao o Liverpulu, šta smo uradili, kako smo živeli. Videlo se da je pravi navijač Liverpula i pratio je rezultate dugo pre nego što je stigao na Enfild", istakao je Ulije i dodao: "Na neki način, on je doneo nešto drugačije. Način na koji igra tim pod njegovim vođstvom je moderan, sa presingom i ofanzivnim fudbalom, kao i brzom tranzicijom".

21:00 - Naput izručen SADUhapšeni potpredsednik Svetske fudbalske federacije i bivši prvi čovek Fudbalske federacije Južne Amerike (CONMEBOL) Huan Anhel Naput izručen je u Sjedinjene Američke Države, saopštile su švajcarske vlasti. Naput je uhapšen 3. decembra u Cirihu u sklopu istrage vlasti SAD o mitu i korupciji u svetskom fudbalu, a danas je u pratnji dvojice američkih policajaca transportovan u zatvor u Njujorku. Paragvajac je pre nedelju dana priznao da je da je primio višemilionsku uplatu na svoj račun za prodaju prava prenosa Kopa Amerika.20:40 - Peneta: Inspirišu me Rosi i Monika SelešItalijanska teniserka Flavija Peneta otkrila je da su je od svih sportista najviše inspirisali sunarodnik Valentino Rosi i Monika Seleš. Peneta iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, tokom koje je osvojila US Open, a potom objavila povlačenje. "Valentino Rosi mi je bio velika inspiracija. Iako je toliko toga postigao, borio se da bi se vratio na motor posle teške povrede i pogibije Marka Simončelija. Monika Seleš, takođe. Kada sam bila klinka, njen poster mi je bio na zidu. Kupovala sam odeću kakvu je ona nosila. Bila je pravi borac", istakla je Peneta i dodala: "Sačuvala sam reket kojim sam odigrala poslednji poen. Zadržala sam i opremu koju sam nosila tog dana i peškire kojima sam se brisala. Praktično sve osim patika koje sam dala ženi koja je brinula o nama u svlačionici".

20:20 - Odbojkaši Zvezde u osmini finala Kupa IzazivačaOdbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Izazivača, pošto su večeras u revanš meču 16-tine finala savladali izraelski Hapoel iz Kfar Sabe 3:2 (18:25, 23:25, 25:10, 25:11, 17:15). U prvom meču u Izraelu bilo je 3:1 za crveno-bele. Zvezda će u osmini finala (20. i 27. januara) igrati protiv pobednika meča Amšteten (Austrija) - Arago Set (Francuska). Ranije je plasman u osminu finala obezbedioi Spartak iz Ljiga, koji će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Etnikos Aleksandropolis (Grčka) - Prijevica (Slovačka).20:05 - Blater: Istraga protiv mene – inkvizicijaSuspendovani predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je da ga istraga koja se vodi protiv njega podseća na "inkviziciju". On je u pismu upućenom 209 članica Fife ponovio da je nevin i dodao da proces pred Etičkom komisijom te organizacije, koji je zahteva maksimalnu kaznu i jača osudu javnosti, pun predrasuda. Fifa je protiv 79-godišnjeg Blatera, kao i predsednika Evropske fudbalke unije (Uefa) pokrenula istragu zbog uplate od oko dva miliona evra 2011. godine na račun prvog čoveka Uefe. Blater je naveo da je svoj posao obavljao lojalno i dobronamerno, kao i da je uplata Platiniju obavljena na osnovu usmenog dogovora. Prvi čovek Fife je u pismu rekao da je njegov stav zasnovan na "veri u pravdu" i izrazio nadu da će predstojeća godina biti bolja za tu organizaciju. Dugogodišnji predsednik Fife, Sep Blater je u oktobru suspendovan na 90 dana zbog optužbi za korupciju, odnosno zbog uplate Platiniju.19:45 - Bolt se pre Rija vraća u LondonNajbrži čovek na svetu Jusein Bolt vratiće se na Olimpijski stadion u Londonu naredne godine jer će učestvovati na takmičenju povodom godišnjice Igara. Boltu, šestostrukom olimpijskom šampionu, to će biti poslednja provera pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine. Takmičenje na kojem će Jamajčanin, koji je u Londonu odbranio tri olimpijska zlata osvojena u Pekingu 2008. godine, na programu je 22. i 23. jula. "Znam da navijači u Londonu imaju veliko znanje i osećaju strast prema atletici, a ujedno i prave sjajnu atmosferu. Prvi put sam se u Londonu takmičio 2005. godine, na stadionu Kristal Palasa i ovo će mi biti deveti put da trčim u gradu koji poznajem veoma dobro", istakao je Bolt. Takmičenje u Londonu biće održano u okviru Dijamatske lige.

19:20 - Lovren pauzira mesec danaFudbaler Liverpula i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren pauziraće mesec dana zbog povrede kolena. Lovren se povredio na duelu sa Vest Bromvič Albionom i to posle oštrog starta Krega Gardnera. Hrvat je uz bolan izraz lica na nosilima napustio teren Enfilda, ali je magnetna rezonanca pokazala da nema strukturalnih ozleda. Nije bilo oštećenja ligamenata, mada je koleno morali biti ušivano. Lovren će se vratiti na teren sredinom januara. "Redsi" u sledećem kolu gostuju Votfordu, koji je u seriji od tri pobede i na sedmoj poziciji sa bodom više.19:00 - Mesi se nada Riveru: Mogao sam igrati za njihFudbaleri Barselone nalaze se u Japanu gde ih u četvrtak očekuje polufinale Svetskog klupskog prvenstva. "Neobičan je osećaj, tokom cele karijere sam samo jednom igrao protiv argentinskog kluba i to u finalu (Estudijantes 2009). Bila je teška utakmica, dugo smo gubili, jedva izjednačili, a onda pobedili u nadoknadi vremena", rekao je Mesi i dodao: "Malo smo se promenili, postali direktniji na terenu. I dalje nam se ideologija zasniva na posedu lopte i stvaranju šansi, samo sada do gola stižemo sa tek nekoliko dodira. Kao i sa Nejmarom, kako vreme prolazi rasteš, na i van terena, prilagođavaš se okolnostima. Mislim da mi je to, iako sam zadržao svoj stil igre, pomoglo da postanem još kvalitetniji igrač".

18:40 - Garsija očekuje da Toti preokrene situacijuKapiten Rome Frančesko Toti vratiće se na teren u januaru, potvrdio je trener "vučice" Rudi Garsija. Legenda rimskog kluba je povredila koleno u septembru, ali je počeo da trenira sa ekipom. On je ove sezone odigrao samo tri meča i dao jedan gol. "Počeo je da radi s timom prošle sedmice, očekujem da se vrati početkom januara. Nalazimo se u lošoj formi pa verujem da će Totijev povratak promeniti atmosferu u timu", rekao je Rudi Garsija.

18:10 - Fred suspendovan zbog dopingaFudbalska federacija Južne Amerike (CONMEBOL) suspendovala je igrača Šahtjora i reprezentativca Brazila Freda na godinu dana zbog dopinga. Kako se navodi u saopštenju, 22-godišnji Fred je letos na Kopa Amerika bio pozitivan na diuretik hidrohlorotiazid. CONMEBOL je saopštio da kazna važi od 26. juna, kada je Fred bio pozitivan na doping testu, a suspenzija se odnosi samo na utakmice nacionalnog tima. Fred je od tada nastupao za ukrajinski Šahtjor, a u slučaju da Svetska fudbalska federacija (Fifa) proširi suspenziju, Brazilac ne bi imao pravo nastupa ni u jednom takmičenju. U slučaju da Fifa proširi suspenziju na sva takmičenja, Fred će praktično biti suspendovan na samo četiri meseca zbog zimske pauze u ukrajinskoj Premijer ligi, kao i Ligi Evropa.17:55 - Čukarički želi pobedom da zaokruži 2015.Trener Čukaričkog Zoran Popović veruje da će njegova ekipa ostvariti povoljan rezultat protiv Voždovca, što je pravi način da se okonča 2015. godina. "Napokon dolazi poslednja utakmica u godini, koju smo dugo čekali. Još jedan mali gradski derbi. Voždovac je na poslednjih nekoliko utakmica pokazao da je jako dobra ekipa sa veoma dobrim timom. Pokušaćemo da iz igrača izvučemo i poslednji atom snage, kako bismo ovu veoma uspešnu godinu završili na pravi način", rekao je Popović. Čukarički će u sredu od 17.00 dočekati Voždovac na Banovom brdu u utakmici 22. kola Superlige Srbije, kojom se završava jesenji deo sezone. "Oni su u poslednje dve, tri godine često menjali tim... U nekim periodima imali su jako dobru ekipu, a u nekim nisu vršili dobru selekciju. Sada su ponovo na dobrom putu. Na granici su plej-ofa i sigurno će i oni sutra želeti da na uspešan način završe ovu godinu", kazao je Popović. Čukarički se posle 21. kola nalazi na trećoj poziciji sa 36 bodova, dok je Voždovac deveti sa 28.

17:35 - Ranijeri: Vardi i Marez nisu na prodajuMenadžer Lestera Klaudio Ranijeri kaže da njegov tandem Vardi-Marez nije na prodaju u zimskom prelaznom roku. U pobedi nad Čelsijem prvo je Marez asistirao Vardiju, da bi zatim i sam postigao gol, a njih dvojica ove sezone u Premijer ligi ukupno imaju 26 golova i devet asistencija. "Niko ne može da kupi Vardija i Mareza u januaru, oni nemaju cenu", rekao je Ranijeri. Lester je trenutno prvi na tabeli sa dva boda više od Arsenala, što je najbolji start u istoriji kluba dugoj 131 godinu. "Rekao sam igračima: Još pet bodova i sigurni smo. To sam postavio kao ambiciju na početku sezone. Kada dođemo do 40 bodova, promenićemo ciljeve. Navijači nam daju dodatnu energiju i nastavljaju da sanjaju, ali mi moramo da budemo obema nogama na zemlji. Ovo je magično vreme i moramo da nastavimo vredno da radimo jer ne želim da se probudim", rekao je Ranijeri.

17:00 - Mesijeva fondacija pod istragom zbog sumnje od zloupotrebaHumanitarne utakmice pod fondacijom Lionela Mesija nalaze se pod sumnjom da je bilo nezakonitih radnji. Kako se navodi, poreska uprava dobila je zahtev da razmotri sve utakmice iz 2012. i 2013. godine, ali za sada nije pronašla nijedan dokaza da je bilo zloupotreba. Takođe, policijski izveštaj je posle intervjua svedoka pokazao da nije bilo ilegalnih finansiranja i lažiranja profita, za šta se sumnja da je sakrivena suma od 1,2 miliona evra. Tokom dve pomenute godine odigrano je šest utakmica u Meksiku, SAD, Kolumbiji i Peruu.Mesi se već jednom dovodio u vezu sa porezom, oslobođen je od španskih vlasti za utaju od četiri miliona evra, ali ne i njegov otac.16:30 - Perotiju tri meča suspenzije, Lazoviću šansa?Fudbaler Đenove Dijego Peroti suspendovan je na tri utakmice zbog crvenog kartona na meču sa Bolonjom u subotnjem meču Serije A. Peroti je u porazu svog tima na Luiđi Ferarisu (1:0) isključen u 80. minutu jer je laktom udario u lice fudbalera Bolonje Amadua Dijavaru. To najverovatnije znači da će njegovo mesto u startnoj postavi u narednim mečevima zauzeti nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović, koji je ove sezone nije imao preveliku minutažu, odigravši devet mečeva. Đenova se nalazi na 17. mestu na tabeli Serije A sa 16 bodova, samo dva više od opasne zone, a u narednom kolu gostuje Romi.16:00 - Ivančević: Protiv Vojvodine nadmašiti sebeTrener Novog Pazara Radmilo Ivančevic rekao je da njegovi fudbaleri mogu do uspeha protiv Vojvodine samo ako nadmaše svoje trenutne mogućnosti. "Posle poraza u Subotici, okrećemo se Vojvodini. Želimo pobedu, ali važno je i da ne izgubimo. Za tako nešto neophodno je da uložimo maksimum napora, pa će igrati oni koji su spremni za takav pristup", rekao je Ivančević. Novi Pazar će sutra od 13.00 biti domaćin Vojvodini u 22. kolu Super lige Srbije, poslednjem u jesenjem delu sezone. Novosađani su četvrti sa 34 boda, dok je Pazar na 11. mestu i ima 11 bodova manje. "U usponu su forme. Dolaskom trenera Nenada Lalatovića i povratkom veziste Mirka Ivanića to je potpuno drugi tim. Igraju dobro u poslednje vreme, imaju pozitivnu atmosferu i kvalitet, što se za nas, iskreno, baš i ne može reći", ocenio je Ivančević.15:30 - Gošić: Da prevaziđemo svoje mogućnostiTrener Jagodine Miljojko Gošić je rekao da danas očekuje od da će njegova ekipa prevazići svoje mogućnosti u predstojećoj utakmici protiv Rada u Super ligi Srbije. "Očekujem da sutra, na spuštanju jesenje zavese i aktivnosti za ovu godinu koja je za nas bila jako teška i puna iskupenja, svi smognemo snage, da prevaziđemo svoje mogućnosti, da pokažemo timski duh, da otvorimo lepšu i blistaviju perspektivu", rekao je Gošić. Jagodina sutra dočekuje Rad u utakmici 22. kola Super lige Srbije. Te dve ekipe zauzimaju poslednja dva mesta na tabeli domaćeg šampionata sa 16 bodova. Utakmica 22. kola Super lige Srbije između Jagodine i Rada igra se sutra od 13.00 na Gradskom stadionu.15:00 - Od četvrtka u prodaji ulaznice za Zvezda - BajernUlaznice za utakmicu Evrolige između košarkaša Crvene zvezde i Bajerna iz Minhena biće puštene u prodaju u četvrtak, saopštili su crveno-beli. Utakmica desetog kola Evrolige između Zvezde i Bajerna igra se u petak od 20.00, a crveno-belima je potrebna pobeda kako bi prošli u Top 16 fazu tog takmičenja. U prodaju za taj meč će biti pušteno 2.700 ulaznica, a moći će da se nabave u svim poslovnicama Eventima od 10.00 u četvrtak. Cena ulaznice za tribine iznosi 800 dinara, za parter 1.300, za ložu je potrebno izdvojiti 2.000 i 2.500 dinara, dok mesto pored terena košta 10.000 dinara. Crvena zvezda je pozvala navijače da u Pionir dođu ranije, jer će pre evroligaškog duela svoj prvenstveni meč odigrati košarkašice Crvene zvezde i ekipe Bora.

14:20 - Drulović: Radim dobro, ne znam da li se sutra opraštamTrener fudbalera Partizana Ljubinko Drulović rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Borca iz Čačka i otkrio da će mu to biti prvi put u karijeri da igra ili vodi ekipu pred praznim tribinama. "Čeka nas duel sa ekipom koja voli da se nadigrava i sigurno će biti teško da osvojimo bodove", izjavio je Drulović na konferenciji za medije. Na pitanje novinara da li se za meč sa Čačanima priprema kao za poslednji na klupi crno-belih, Drulović je rekao: "Ne mogu da odgovorim, radim i pripremam se kao da nije, jer imam ugovor do kraja sezone". Zamoljen da svoj rad oceni na skali od jedan do pet, Drulović je istakao: "Utisak je pozitivan, da niej bilo Augzburga bio bi bolji. Ipak, ne sme se zaboraviti da ima stvari koje ne možemo kontrolišemo, povrede su se ređali kao na traci, a kada se povredio Vulićević pitao sam se da li je moguće. Taj poraz nam je teško pao, ali mislim da eliminacija iz Evrope nije tragedija, već samo fudbalski poraz. U Srbiji se sve shvata tragično". Utakmica 22. kola Superlige između Partizana i Borca igra se sutra od 17 sati u Humskoj.

13:30 - Božović:Normalno je da svi najviše žele da pobede ZvezduTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je ponosan na rezultate ove sezone i da posle utakmice sa Javorom očekuje i 19. trijumf u nizu u Superligi Srbije, iako neće voditi ekipu zbog suspenzije. "Očekuje nas teško gostovanje na teškom terenu. Imamo obavezu zbog sebe, ali i navijača da pobedimo. Mnogo smo zadovoljni, srećni i ponosni na učinak ove sezone. Moramo da pokažemo glad za pobedama i da pomerimo rekord", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić. Božović se osvrnuo na izjave iz ivanjičkog kluba, čiji igrači su najavili pobedu u meču sa liderom Superlige. "Teško smo pobedili Javor u prvom ovosezonskom duelu. Ipak, sudija nije svirao penal u dva navrata u istom napadu. To što žele da nas pobede je sportski i normalno. I ja sam voleo da savladam Zvezdu kao igrač, bila nam je veći izazov od Hajduka, Dinama i Partizana" Božović je potvrdio da sutra neće voditi ekipu zbog dvomesečne suspenzije i incidenta protiv Borca u Kupu Srbije. "Pismo još nije stiglo, putuje, mislim da je sada na Slaviji na kružnom toku... Međutim, neću biti na klupi jer sam kažnjen. Iz FSS je stigao faks da sam kažnjen, ali čovek koji radi sa time je partizanovac i nećemo da se igramo". Prema njegovim rečima postoji veliko interesovanje stranih klubova za igrače i ponovio da je prodaja, uz učesće u evropskim ligama, rešava finansijske probleme. "Objektivno, samo od prodaje igrača klub može da funkcioniše, uz plasman u Ligu Evrope ili Ligu šampiona. Mislim da bi učesće u tim ligama za dve ili tri godine Zvezda mogla da vrati dugove. Imamo dosta ponuda, najviše za Grujića. Čuo sam da je Klop zvao Grujića, razgovarali su na tečnom engleskom jeziku...", našalio se u svom stilu Božović. Fudbaler crveno-belih Aleksandar Katai nada se nastavku uspešnog niza. "Očekuje nas teška utakmica, Javor je se odlično pokazao u Beogradu. Moramo da damo maksimum i nastavimo niz pobeda", poručio je Katai. Utakmica 22. kola Superlige između Javora i Crvene zvezde igra se sutra od 15 sati u Ivanjici.

12:40 - Bolt na mitingu Dijamantske lige u LondonuSprinter sa Jamajke Jusein Bolt učestvovaće na mitingu Dijamantske lige u julu 2016. u Londonu. Višestruki olimpijski šampion i svetski rekorder učestvovaće na trkama 22. i 23. jula, nepunih mesec dana pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Bolt je rekao da je odlučio da se takmiči zato što u Londonu živi mnogo Jamajčana. Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta 2016.

11:50 - Lampard: Abramovič neće menjati Murinja do kraja sezoneLegendarni fudbaler Čelsija Frenk Lampard izjavio je da u ovom trenutku nema svrhe uručiti otkaz menadžeru Zzozeu Murinju, uprkos očajnim rezultatima. Čelsi je u sezoni, u kojoj brani titulu Premijer lige, juče od Lestera (2:1) doživeo deveti poraz u šampionatu, pa se nalazi na čak 16. mestu na tabeli i bodom više od zone za ispadanje. "Zašto da se donose brzoplete odluke kada one neće uticati na plasman do kraja sezone? Čelsi najverovatnije neće biti među najboljih četiri, verovatno ni među šest, ali neće ni ispasti iz lige. Siguran sam da će Abramovič reći Murinju "Drži se i sve ćemo videti na kraju sezone", rekao je Lampard za Skaj Sport. Lampard je od 2001. do 2014. godine za Čelsi odigrao 648 utakmica i postigao 211 golova. Sa londonskim timom osvojio je tri titule u Premijer ligi, Ligu šampiona, četiri FA kupa, dva Liga kupa, dva Komjuniti Šilda i Ligu Evrope. Posle "plavaca" prešao je u NJujork, a potom i na pozajmicu u Mančester Siti. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 106 utakmica i postigao 29 golova.

11:00 - Živkoviću nagrada "Sportska ličnost godine Niša"Srpski fudbalski reprezentativac Andrija Živković izabran je za "Sportsku ličnost godine Niša“, u tradicionalnoj, 37. po redu, anketi "Izbor sportiste godine Niša". Fudbalera Partizana jednoglasnom odlukom izabrao je žiri od 55 članova, koji, pored niških sportskih novinara, članova Sekcije sportskih novinara Niša, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja, a čiji je predsednik ove godine strelac Tamara Pejić. Živković, rođeni Nišlija, po opštoj oceni bio je najbolji igrač Svetskog omladinskog prvenstva na Novom Zelandu, juna ove godine, na kome je reprezentacija Srbije postala šampion sveta, a sa Partizanom je osvojio šampionsku titulu, a potom mu je zamalo izmakao plasman u eliminacionu fazu UEFA Lige Evrope. Priznanje "Sportska ličnost godine Niša“ dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša. Ovu nagradu prethodnih godina dobijali su Ivan Miljković, Stefan Jović, Dragan Stojković Piksi, Dejan Petković, Nenad Manojlović, Svetislav Jovanović... Nagrada Živkoviću biće uručena na tradicionalnoj elitnoj manifestaciji "Sportski bal“, 23. decembra uveče, u restoranu "EI Bolji život“, kojom prilikom će biti saopštena imena nagrađenih i dodeljena priznanja i u ostalim kategorijama: "Sportista godine Niša", "Najbolji mladi sportista", "Najuspešniji sportski kolektiv" i "Sportski novinar godine".10:10 - Nolito povređen, ništa od Barselone i Arsenala?Najbolji fudbaler Selte Nolito odsustvovaće najmanje mesec zbog povrede zadnje lože na subotnjem meču protiv Espanjola, potvrdio je španski klub. Mediji na Pirinejima navode da bi Nolitova povreda možda mogla da odloži odlazak iz Selte u januaru, pošto su za njega zainteresovani Arsenal i Barselona. On neće moći da pomogne ekipi u utakmicama Primere sa Granadom, Bilbaom, Malagom, madridskim Atletikom i Levanteom, kao i Almerijom u Kupu kralja. Nolito je ove sezone postigao sedam golova na 10 utakmica u španskom šampionatu. Pre Selte, čiji je član već treću sezonu, igrao je za Barselonu, Benfiku i Granadu.

09:20 - Denver bolji od Hjustona, dobar meč JokićaKošarkaši Denvera pobedili su u noći izmedju ponedeljka i utorka ekipu Hjustona sa 114:108, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jedan dobar meč. Jokić je u pobedi Denvera, za 22 minuta na terenu, postigao devet poena, a upisao je i sedam skokova i po jednu ukradenu loptu i asistenciju. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vil Barton sa 23 poena, dok je Gari Haris ubacio dva poena manje. U Hjustonu je najbolji bio Džejms Harden sa 24 poena. Košarkaši San Antonija pobeedili su svom terenu Jutu sa ubedljivih 118:81. San Antonio od početka sezone ima skor 21-5, što je drugi najbolji start sezone u istoriji franđize, a pored toga Sparsi drže i rekord lige - 13-0 na domaćem terenu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kavai Leonard sa 22 poena, dok su Toni Parker i Lamarkus Oldridž ubacili po 18. U redovima San Antonija nije bilo srpskog košaršaka Bobana Marjanovića. U poraženom timu najbolji je bio Derik Fejvors sa 16 poena. Los Andjeles klipersi su u gostima, posle produžetka, savladali Detroit sa 105:103. Najviše poena, 34, u ekipi Klipersa postigao je Blejk Grifin, a pobedu gostima doneo je Džamal Kraford trojkom 12,5 sekundi pre kraja produžetka. On je utakmicu završio sa 14 postignutih poena. Na drugoj strani, u ekipi Detroita najbolji je bio Redži Džekson sa 34 poena. On je uz zvuk sirene na kraju regularnog toka utakmice promašio šut za pobedu svoje ekipe. Košarkaši Portlanda su, uz 30 poena Demijana Lilarda, slavili protiv Nju Orleansa sa 105:101, Kris Boš je u pobedi Majamija protiv Atlante (100:88) ubacio 24 poena, dok je Memfis predvodjen Markom Gasolom (24 poena) bio bolji od Vašingtona sa 112:95.

08:30 - Klop: Ne treba mi novi napadač!Menadžer Liverpula Jirgen Klop izjavio je da nema nameru da dovede još jednog napadača.Klop je istakao da u timu ima dovoljno ofanzivnih fudbalera i da zbog atmosfere ne želi da proširuje sastav."Nema potrebe za tim. Već imamo Bentekea i Oriđija, a uskoro će se na teren vratiti i Staridž. Iskustvo mi govori da nije dobro imati preveliki broj špiceva jer ne mogu svi da igraju, a to rađa nezadovoljstvo kod igrača i kvari se atmosfera".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track