BLOG UŽIVO: Arsenal poslao ponudu za Ćićarita
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Arsenal poslao ponudu za Ćićarita

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

18:32 - Juventus nudi 30 miliona za GindoanaTorinski Juventus ponudio je Borusiji Dortmund 30 miliona evra za Ilkaja Gindoana, prenosi Gazeta delo Sport. "Stara dama" je i letos želela nemačkog reprezentativca, ali je Borusija odbila tadašnju ponudu iz Torina.Gindoan ima 25 godina, a povrede su ga omele da već bude jedan od najboljih vezni igrača u Evropi.Ove sezone je na 16 utakmica postigao dva gola uz jednu asistenciju.

17:44 - Nemci žestoko oslabljeni na EP u PoljskojRukometna reprezentacija Nemačke biće značajno oslabljena na Evropskom prvenstvu koje će se od 15. do 31. januara održati u Poljskoj. Igraće bez četvorice važnih igrača - kapitana Uve Genšejmera, Patrika Vinčeka, Patrika Greckija i golmana Silvija Hajnevetera. Nemačka reprezentacija će na EP igrati u Grupi C sa Španijom, Švedskom i Slovenijom.

17:07 - Bilan treći put zaredom MVPCentar Cedevite Miro Bilan imenovan je za najkorisnijeg igrača 16. kola regionalne košarkaške lige zahvaljujući sjajnoj partiji koju je pružio u gradskom derbiju sa Cibonom. Bilan je postigao 25 poena (11/13 za dva, 3/3 sa penala), imao 7 skokova i 3 blokade što je bilo dovoljno za 35 indeksiranih poena koji su mu obezbedili zvanje najkorisnijeg igrača 16. kola ABA lige. Koliko je Miro Bilan dominantan u odnosu na centre protivničkih ekipa svedoči podatak da je treći put za redom imenovan za najkorisnijeg igrača kola u regionalnom šampionatu, a četvrti tokom 16 kola.

16:28 - Đurđić se vraća u AugsburgNikola Đurđić se vraća u Nemačku, u Augsburg, a da li će prolećni deo sezone igrati za klub koji je nedavno izbacio Partizan iz Lige Evrope ili će ponovo negde na pozajmicu, još se ne zna. U svakom slučaju, šestomesečna pozajmica Malmeu je završena. "Trenutna situacija je takva da ću 4. januara da se pojavim na pripremama u Augzburgu. Postoji dobra šansa da ću tamo da ostanem do leta. Moja dalja sudbina zavisi od dosta faktora, ali ukoliko Augzburg ne želi da me proda, onda se ja ništa ne pitam. Svakako ću pokušati da se izborim za svoje mesto", najavio je Đurđić.

15:56 - Hodžson: Runi je lider, mora da postiže goloveSelektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson pozvao je napadača Mančester Junajteda Vejna Runija da pokaže pravu vrednost i predvodi ekipu do uspeha na prvenstvu Evrope u Francuskoj. "Na Vejnu je veliki pritisak u klubu i u selekciji Engleske. On je lider nacionalnog tima i pravi primer mlađim saigračima. Najvažnija stvar za njega je da krene da postiže golove i vodi reprezentaciju do uspeha na Evropskom prvenstvu", rekao je Hodžson, a prenosi Skaj Sport. Runi je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske sa 49 golova, a ove sezone nije efikasan u Junajtedu pošto je postigao samo dva pogotka u Premijer ligi. Engleska će na EP, koji se održava od 10. juna do 10. jula naredne godine, igrati u B grupi sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

15:04 - Arsenal poslao ponudu za ĆićaritaZa Ćićarita nije bilo mesta u Mančester junajtedu, pa je Meksikanac otišao u Bajer iz Leverkuzena. Odlične partije koje pruža u dresu “aspirindžija” privukle su pažnju evropskih velikana, pa bi Havijer Ernandez mogao već ove zime da se vrati u Premijer ligu. Prema pisanju portala goal.com za usluge ovog napadača zainteresovan je londonski Arsenal koji je spreman da Bajeru za Ćićarita platio obeštećene od 13,2 miliona funti. Čeka se odgovor iz Leverkuzena…

14:33 - Vilja: Mesi-Nejmar-Suarez najbolji napad u istoriji BarseNekadašnji napadač Barselone David Vilja izjavio je danas da je napadački triling Mesi-Nejmar-Suarez najbolji u istoriji Katalonaca. "Dileme nema, rezultati, trofeji i brojke govore dovoljno. Oni su najbolji triling napadača u istoriji Barselone", izjavio je Vilja, trenutno član Njujork Sitija, koji je, blago rečeno, kompetentan za ovakve procene s obzirom na to da je i sam jedan od najboljih napadača u istoriji Katalonaca. Vilja je za tri sezone u Barseloni odigrao 119 utakmica, postigao 48 golova i osvojio sve što može da se osvoji: Primeru i Superkup Španije po dva puta, Kup kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope i klupkso prvenstvo sveta po jednom. Ujedno, Vilja je sa Španijom osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo, a najbolji je strelac "Crvene furije" u istoriji sa 59 golova na 97 utakmica.

14:00 - OFK predstavio trenera, uprava neće više promene na klupiNovi trener fudbalera OFK Beograda Dragan Radojičić rekao je danas da je uveren da može da izbori opstanak u Super ligi, dok su čelnici kluba istakli da do kraja sezone više neće biti promena na klupi. "Ponosan sam što sam došao u jednu ovakvu sredinu jer znam kakvu tradiciju ima ovaj klub. Neće biti lako. ; Ubedjen sam da znanjem i iskustvom mogu da ispunim cilj, opstanak u ligi, a za dalje ćemo videti. Ne volim da pričam šta će se dešavati posle leta, ali siguran sam da možemo do rezultata i da radimo u budućnosti ako napravimo dobru hemiju", rekao je Radojičić na promociji na Omladinskom stadionu. On se zahvalio čelnicima OFK-a koji su u njemu prepoznali da može da izbori opstanak sa klubom u Super ligi. "Igraćemo dobar, agresivan fudbal i neću odstupiti od onoga što je OFK bio decenijama, bez obzira na to što ćemo se boriti za opstanak. Budite sigurni da ću nastaviti da širim krila mladim igračima", rekao je novi trener kluba sa Karaburme. Radojičić je četvrti trener koji će ove sezone voditi OFK, posle Vladimira Petrovića, Dragoljuba Bekvalca i Miodraga Radanovića. Sportski direktor kluba Zoran Lončar rekao je da promena na mestu trenera više neće biti ove sezone. "Nadam se da neće biti, bar ja neću inicirati, pa kako god da bude, a nadam se da će biti najbolje. Mislim da smo pogodili pravu ličnost i da ćemo mu obezbediti uslove da radi kako treba i svojim znanjem pogura ovu ekipu do neke sigurne luke", rekao je Lončar. On je kazao da je OFK "mnogo lutao" i da klub postavljanjem Radojičića želi da nadje rešenje za duge staze. "Probali smo sa svim stvarima tokom prvog dela takmičenja, imali smo pehove i sa mladim i sa iskusnim stručnjacima. Igrači ne mogu da imaju kontinuitet. Opredelili smo se za stručnjaka koji izvanredno radi, ima velikih uspeha, dva puta je bio šampion, a ja jako dobro znam šta znači biti šampion bilo gde. Radojičić zna da radi pod pritiskom, kako funkcioniše klub pod velikim opterećenjem", kazao je Lončar. OFK je posle jesenjeg dela sezone 13. na tabeli Super lige sa 19 bodova, a u nastavku sezone igraće i Kup, gde će se u četvrtfinalu sastati sa Borcem. Sportski direktor Lončar je istakao da je cilj OFK Beograda opstanak u ligi, da se što bolje prodje u Kupu, kao i afirmacija igrača iz sopstvene škole.

13:40 - Ajntraht se pojačao u Meksiku, došao Marko FabijanNemački bundesligaš Ajntraht objavio je danas da je potpisao ugovor sa meksičkim fudbalerom Markom Fabijanom, dosadašnjim igračem Gvadalahare. "Dobili smo svestranog igrača koji daje mnogo golova, može da igra po bokovima i u sredini napada. Ima pregršt medjunarodnog iskustva", rekao je direktor kluba Bruno Hubner. Fabijan, 26-godišnji napadač, je potpisao ugovor do leta 2019. godine, a u nemačkom klubu će nositi dres sa brojem 10. On je ponikao u Gvadalahari, u kojoj je bio od 1997. godine, a sezonu 2013/14. proveo je na pozajmici u Kruz Azulu. Za reprezentaciju Meksika je nastupio 25 puta, uz šest golova, i osvojio je Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a bio je član reprezentacije i na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Ajntraht je polusezonu nemačkog prvenstva završio na 14. mestu.

13:00 - Pelegrini: Pokušaćemo da 'pojurimo' tituluMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini rekao je da njegovu ekipu očekuju teški dueli u nastavku Premijer lige, ali da i dalje veruje u osvajanje titule.Siti je u prethodnom kolu poražen od Arsenala (2:1), i trenutno zauzima treće mesto na tabeli sa 32 boda, šest manje od prvoplasiranog Lestera."Važno je da smo i dalje me]u prva tri tima na tabeli, i da u nastavku sezone pokušamo da "pojurimo" titulu. Naredne dve utakmice su veoma važne jer igramo protiv Sanderlenda, ali i protiv Lestera koji je prvi na tabeli i igra odlično. Prošlu utakmicu izgubili smo od Arsenala, ali taj meč nije odlučujući to sam rekao i pre same utakmice.Titula se nikad ne osvaja u decembru", rekao je Pelegrini na konferenciji pred meč sa Sanderlendom. Utakmica između Mančester Sitija i Sanderlenda na programu je u subotu od 16.00 sati na stadionu Etihad.12:10 - Zvezda: Ne dovodimo Džej-Ar RejnoldsaCrvena zvezda obavestila je javnost da Amerikanac Džej-Ar Rejnolds neće potpisati ugovor srpskim i regionalnim šampionom.Klub sa Malog Kalemegdana reagovao je na medijske natpise da će kao zamena za Markusa Vilijamsa stiže bivši igrač Budućnosti."KK Crvena zvezda Telekom obaveštava javnost da američki igrač Džej Ar Rejnolds neće potpisati ugovor sa našim klubom. Ovim povodom želimo da demantujemo natpise u pojedinim domaćim medijima, ali i na zvaničnom klupskom sajtu poljskog Evroligaša 'Stelmet Zelena Gora' čiji je Rejnold član. O svim daljim koracima i eventualnim transferima, kao i do sada, KK Crvena zvezda Telekom će se oglašavati isključivo putem zvaničnog sajta kluba", navodi se na sajtu crveno-belih.

11:20 - Tradicionalni novogodišnji turnir u B.TopoliTradicionalni turnir u malom fudbalu "Topola Kup" 2015/16 biće organizovan i ove godine u velikoj sali osnovne škole "Čaki Lajoš" u Bačkoj Topoli 26. decembra, najavljeno je iz lokalne samouprave.Organizatori turnira su nekoliko sportskih organizacija, među kojima su "Čuvari dečjeg sporta", a podršku je pružila lokalna samouprava.Početak turnira je zakazan za subotu 26. decembra i to u pet kategorija - petlići, pioniri, kadeti, veterani i seniori.Organizator je obezbedio i nagrade za najbolje.

10:30 - Džervis zvanično u NoričuEngleski fudbaler Met Džervis potpisao je troipogodišnji ugovor sa Noričom, prenosi Skaj Sport. Džervis je početkom septembra iz Vest Hema stigao na pozajmicu u Norič, ali je i zvanično potvrdio da je sa klubom potpisao stalni ugovor vredan 2,5 miliona funti. "Oduševljen sam i srećan sam što sam potpisao ugovor sa Noričom. Jedva čekam da se uskoro vratim na teren i pomognem timu", napisao je 29-godišnji fudbaler na Tviteru. Džervis je karijeru započeo u mlađim selekcijama Milvola, a kasnije je igrao u Gilingemu i Vulverhemptonu. Za reprezentaciju Engleske odigrao je jedan meč, protiv Gane na Vembliju u prijateljskoj utakmici.

09:40 - Milojević: Preslikano sa Zvezde, fali nam iskustvoTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je njegov tim imao pobedu u svojim rukama protiv Budućnosti, ali da je ponovo ispoljio neiskustvo. Košarkaši Budućnosti zadržali su prvo mesto na tabeli ABA lige, pošto su slavili u Sremskoj Mitrovici posle neizvesne završnice 83:81. "Ovo je bila preslikana utakmica kao u duelu sa Zvezdom. Imali smo pobedu u našim rukama, ali sa par gluposti koje bih pripisao neiskustvu jer smo ubedljivo najmlada ekipa. Dozvolili smo im lake poene pri našem vođstvu od šest razlike", rekao je Milojević posle utakmice. Milojević je kao ključni detalj meča izneo to što je Mega loše šutirala slobodna bacanja, samo 57 odsto. "U ovako bitnim utakmicama to se jednostavno ne prašta. Kada se lomio mec šutnuli smo 1/4 penale, nismo odigrali dve odbrane kako bi trebalo i sad nam samo ostaje da te greške ne ponavljamo. Ipak, moramo da budemo svesni da imamo jedan zavidan nivo igre sa kojim možemo da pariramo najboljim ekipama u ligi. Fali nam malo iskustva i verujem da ćemo do kraja sezone ispraviti te stvari i dobijati ovakve utakmice", zaključio je Milojević.

08:30 - Figo: Zidan želi da bude trener RealaLegendarni portugalski fudbaler, Luis Figo, otkrio je da njegov veliki prijatelj Zinedin Zidan želi da predvodi Real Madrid."Svakako, mislim da mu je to jedan od ciljeva. Trenutno je trener drugog tima Reala, a verujem da u glavi ima plan da jednog dana postane trener prvog tima. Sad, sve zavisi od okolnosti, ali i toga da li klub želi da vas stavi na tako odgovornu funkciju ili ne", rekao je Figo.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track