Tošić: Bolji smo od šampiona

Komandant Zvezdine odbrane

Tošić: Bolji smo od šampiona

Fudbal -
Tošić: Voleo bih da ova ekipa ostane na okupu, pa da sledeće sezone napadnemo titulu

Streptomicin za napadače Partizana.Duško Tošić bio je nenadmašan u 142. „večitom derbiju” i jedan je od najzaslužnijih za trijumf svog tima. Iskusni defanzivac plenio je hrabrošću i sigurnošću u utakmici protiv Partizana, posebno u drugom poluvremenu, kad su crno-beli imali inicijativu.

- Lep je osećaj pobediti Partizan na njihovom terenu. To dobija na težini jer smo ih ovog proleća za mesec i po dana pobedili čak tri puta i da na nijednom derbiju nismo primili gol. Upropastili smo im slavlje i mislim da uopšte neće slaviti titulu - rekao je Duško Tošić i dodao:

- Posle svega što smo pokazali ovog proleća, ostaje još veći žal za jesenjim delom, kad smo bodovno mnogo zaostali za Partizanom. Bolji smo od njih, valjda je to sada svima jasno. Trener Prosinečki je tokom zime pogodio s pojačanjima, što se i potvrdilo u ovom delu sezone.

Veliki broj skauta prati igre Duška Tošića. Pričalo se o odlasku u Anderleht ili Standard, a iskusni defanzivac ima drugačije planove.

- Bilo bi veoma dobro da sadašnja ekipa Crvene zvezde ostane na okupu i da sledeće sezone napadnemo titulu i Evropu. Velika mi je želja da sa Zvezdom postanem šampion Srbije. Želim da ostanem na Marakani, to nije tajna, i rukovodstvo kluba to jako dobro zna. Pričao sam sa upravom i to sam im i rekao, a na njima je da odluče - zaključio je Duško Tošić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track