Grant: Partizan bolje igra nego jesenas

Grant: Partizan bolje igra nego jesenas

Fudbal -
Bili smo bolji od večitog rivala u sve tri utakmice, ali nismo uspeli da pobedimo. Ne mogu da budem nezadovoljan

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Avram Grant, dan posle trećeg uzastopnog poraza u "večitim" derbijima od Crvene zvezde, rekao je da ekipa igra bolje nego u vreme kada ju je vodio njegov prethodnik, Aleksandar Stanojević.

"Bili smo bolji od večitog rivala u sve tri utakmice, ali nismo uspeli da pobedimo. Ne mogu da budem nezadovoljan, jer stalno napredujemo u igri. Gledao sam snimke utakmica Partizana od jesenas i mislim da igramo bolje nego tada", rekao je Grant novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

On je dodao da ekipa sada igra brže i stvara više šansi za golove nego u prvom delu šampionata. Crno-beli su u prvom delu Superlige, predvođeni Stanojevićem, napravili prednost od 10 bodova nad Crvenom zvezdom.

Uprkos tome, Grant je rekao da je njegova odgovornost za igru i rezultate najveća.

"Iako nisam taj koji igra i ne mogu da dam ili sprečim gol, moja odgovornost i krivica su uvek najveći. Prosinečki jeste neiskusan, ali ne bi ga trebalo potcenjivati. Sa ove tri pobede uradio je veliku stvar za njegovu Zvezdu", naveo je Grant koji je kolo pre derbija sa crno-belima odbranio titulu šampiona.

Na pitanje da li zna da je najplaćeniji trener u istoriji srpskog fudbala, Izraelac je odgovorio:

"Nisam ovde zbog para, koje su najmanje u poslednjih deset godina moje karijere. Žena me često pita šta tražim ovde s tim novcem. Ona je bila uznemirena zbog poraza", kazao je Grant.

Grant je ponovio da očekuje da i sledeće sezone vodi ekipu Partizana.

"Na početku drugog dela prvenstva imali smo dva remija, a zatim vezali 10 pobeda. To ne bi bilo moguće bez timskog duha i zajedništva. Stalno sam u kontaktu sa upravom. Znam da su im teško pali ovi porazi, ali osećam da su još uvek uz mene", zaključio je Grant.

Pre jučerašnjeg poraza u prvenstvu, Partizan je ovog proleća dva puta izgubio od Crvene zvezde i u polufinalu Kupa Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track