IZBORI U PARTIZANU: Vlast odložila Skupštinu, opozicija će je održati!
Foto: Aleksandar Jovanović, Dado Đilas

Ćurkovićeva struja nema potrebnu većinu u ovom trenutku

IZBORI U PARTIZANU: Vlast odložila Skupštinu, opozicija će je održati!

Fudbal -

Aktuelno rukovodstvo FK Partizan želi da sve prolongira do kraja prvenstva, a njihovi protivnici spremni da se okupe već 27. aprila i izaberu Bjekovića za predsednika

Tek će se tresti u Humskoj posle odluke aktuelnog rukovodstva da odloži vanrednu skupštinu koja je zakazana za danas!Aktuelno rukovodstvo FK Partizan, svesno činjenice da nema dovoljan broj glasova, odnosno da ne bi imalo kvorum (potrebno 33 od 65 delegata), predložilo je Nadzornom odboru kluba da u roku od 30 dana odluči o terminu održavanja vanredne skupštine.

U obrazloženju stoji da će „poslednja nemila dešavanja i implikacije koje ona nose sa sobom biti na najbolji način prevaziđena mirnim i sveobuhvatnim sagledavanjem kako postignutih rezultata, tako i međusobnih odnosa“. Ideja vlastodržaca sa Ivanom Ćurkovićem na čelu jeste da Skupština bude održana nakon takmičenja u prvenstvu i Kupu.

Međutim, opozicija u Humskoj ranije je zakazala Skupštinu za 27. aprila i tada će je, kako saznajemo, i održati, odnosno tada će Nenad Bjeković biti izabran za predsednika kluba. Prema rečima izvora Kurira, ovakav rasplet situacije je neminovan budući da već sada imaju 33 potpisa za sazivanje Skupštine.Iako situacija izgleda prilično zamršeno jer vladajuća garnitura tvrdi da opozicija nije mogla da zakaže Skupštinu za kraj aprila a da prethodno nije zatražila od organa kluba da to učini, sve je zapravo u tumačenju Statuta. A tamo stoji da ekipa koja je stala iza Nenada Bjekovića nije prekršila Statut jer joj je za zakazivanje dovoljna trećina delegata, a oni imaju potpise više od polovine.

KURIR OTKRIVA Legende kluba uz bivšeg direktora UZ BJEKOVIĆA STALI SAVO, KRALJ, MOCA, RASIM LJAJIĆ...Kurir je došao u posed dokumenta s potpisima 33 delegata koji podržavaju održavanje sednice Skupštine krajem aprila. Sudeći po potpisima, Nenad Bjeković će biti kandidat bivših asova kluba: Momčila Vukotića, Save Miloševića, Ivice Kralja, Vladice Kovačevića, Mustafe Hasanagića, Zvonka Varge, Nikice Klinčarskog... Među potpisnicima su i predstavnici omladinske škole kluba Dušan Trbojević, Igor Spasić, tu je i političar i bivši član uprave Rasim Ljajić, zatim bivši predsednik Dragan Đurić, a glas Bjekoviću, po svemu sudeći, daće i režiser Srđan Dragojević, kao i predstavnici navijača među kojima su Milan Rankić, Dragan Đurđević...

Na cilju - foteljaZEKA I BJEKA I JUČE TRČALI ZAJEDNOŽarko Zečević i Nenad Bjeković ponovo su juče trenirali na atletskoj stazi stadiona Partizana. U isto vreme kao i u subotu, kada ih je zatekao foto-reporter Kurira, dvojica starih poznanika i nekadašnjih prijatelja još jednom su pretresli situaciju u klubu tokom trčanja, ali nisu pronašli zajednički jezik kad je reč o budućnosti. Zečević je opet bezuspešno pokušavao da odgovori Bjekovića od kandidature.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track