(VIDEO) LISICE GRABE KA TITULI: Lester razbio Svonsi na 6 bodova od krune
Foto: Reuters

Premijer liga

(VIDEO) LISICE GRABE KA TITULI: Lester razbio Svonsi na 6 bodova od krune

Fudbal -

Fudbaleri Lestera napravili su novi korak ka tituli pošto su na svom stadiona savladali ekipu Svonsija 4:0 (2:0).

Lester sada ima osam bodova više od Totenhema koji u ponedeljak dočekuje VBA.

Lester je do pobede došao golovima Rijada Mareza u 10., Uljoe u 30. i 60. i Olbrajtona u 85. minutu. Podsetimo, van tima je bio Džejmi Vardi koji je dobio dva meča suspenzije zbog crvenog kartona na meču sa Vest Hemom.Već u desetom minutu, kapiten domaćih Ešli Vilijams napravio je veliku grešku, njegov pas presekao je Marez i pogodio prvi ugao za 1:0.

Posle pola sata igre, Lester je imao dva gola prednosti. Drinkvoter je centrirao iz slobodnog udarca, a Uljoa glavom pogodio prvi ugao i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Sve dileme oko pobednika rešio je Uljoa svojim drugim golom u 60. minutu. Šlup je prošao po levom boku i iz drugog pokušaja proigrao Uljou na drugoj stativi koji je uklizao i lako pogodio mrežu.

Svonsi je imao nekoliko poluprilika, međutim, Klaudio Ranijeri je u igru uveo Kinga umesto Uljoea, zatvorio je prilaze golu i sačuvao veliku prednost.

Pet minuta pre kraja, Olbrajton je postavio konačnih 4:0. Šlup je prošao po boku, King vratio glavom u peterac, a na pravom mestu našao se Olbrajton koji je zakucao loptu umrežu.

Lesteru je do kraja potrebno još dve pobede da osigura titulu bez obzira na rezultate Totenhema. ''Lisice'' u narednom kolu gostuju Mančester junajtedu, potom dočekuju Everton i za kraj idu Čelsiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track