Haos u Istanbulu: Masovne tuče navijača

Turci podivljali

Haos u Istanbulu: Masovne tuče navijača

Fudbal -
Proslava šampionske titule Galatasaraja na stadionu Fenerbahčea izazvala gnev domaćih navijača, koji su utrčali na teren, a policija jedva sprečila krvoproliće

Divlji Turci.Navijači Fenerbahčea izazvali su veliki broj masovnih tuča širom Istanbula odmah po završetku utakmice koja se igrala za titulu šampiona Turske sa Galatasarajem! Meč na stadionu Fenerbahčea završen je bez pogodaka, čime je najveći rival „kanarinaca“ stigao do 18. titule u prvenstvu Turske. To je bio „okidač“ da razularena gomila domaćih navijača krene u obračun s policijom, ali i protivničkim simpatizerima. Očigledno, nisu mogli da podnesu da veliki rival pred njihovim očima slavi titulu.

Čuvari reda bili su prinuđeni da se bore za sopstvenu bezbednost jer su huligani napadali u svim delovima grada. Takođe, na samom stadionu policija je jedva sprečila krvoproliće kad su pobesneli huligani utrčali na teren. Oni su zapalili desetine baklji, ali i lomili su i bacali stolice. Zatim su se navijači Fenerbahčea potukli s policijom ispred stadiona, bacajući kamenje i sve što im je došlo pod ruku na pripadnike MUP. Policija je odgovorila vodenim topovima i rasterala podivljale huligane.

Bilans divljanja navijača Fenerbahčea su mnogobrojni polomljeni izlozi, prevrnuti automobili i kontejneri, a ukupna šteta meri se stotinama hiljada evra.

http://www.youtube.com/watch?v=tehsegcEcDI

Divljali i letos

Sredinom jula prošle godine turska policija izvršila je masovna hapšenja fudbalskih funkcionera, a prvi koji su se pobunili protiv ove akcije države bili su navijači Fenerbahčea. Tad su navijači „kanarinaca“ napali policiju i novinare ispred suda u kojem je predsednik njihovog kluba Aziz Jildirim bio pritvoren.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track